БМВ 318 IS coupe :) 2-ри опит за тема :)
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
- Status: Извън линия
Re: БМВ 318 IS coupe :) 2-ри опит за тема :)
Ми след близо 18 000 км с ДОНС съм на мнение ,че върви в ниските повече което е обяснимо все пак е 8 клапанов мотор ,но във високите нямат допирни точки 
А ти не гледай по каталозите какво пише колите ни са далече от тези данни
http://www.youtube.com/watch?v=RRzBFZn3 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Дърпахме се с 1 Алфа 147 1.9 JTD и на първа сме заедно на 2-ра все едно някой го хвана и го пренесе 10 метра напреде
Просто няма шанс срещу тия дизелчета турбинирани

А ти не гледай по каталозите какво пише колите ни са далече от тези данни

http://www.youtube.com/watch?v=RRzBFZn3 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Дърпахме се с 1 Алфа 147 1.9 JTD и на първа сме заедно на 2-ра все едно някой го хвана и го пренесе 10 метра напреде

Просто няма шанс срещу тия дизелчета турбинирани

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
това от клипчето е с чип ,инак ограничителя е на 6500 оборота .. гледам са го вдигнали на около 6800 което е допустимо .. на около 7200 зависват клапаните ако не им се подменят пружините с по корави. .. добре си върви 1.8 но е далече от силен автомобил .. виж 2.5 е много по сериозен и диша страшно добре във високите - има много остри валове и двойни пружини на клапаните ,главата е с големи портове ,доста е държелив освен това ,абе пипнат е като за времето си .. 1.8 е същия но без 2 цилиндъра ... има мод за тоя мотор с подмяна на коляновия вал ,мисля че от 1.8 тдс .. пасва 1:1 и мотора става 2.0 като върви повечко ,поразтърси се в БМВ форума за него ако те интересува .. турбина също се присажда но ще дойде по скъпичко .
- venom4o
- потребител
Зависи от колата 1 пич от който си взех мотора ми каза ,че някой моторти прекъсвача им е на 6800 зависи от колата.
Мода е бутала от S52 и колянов вал от 320 D с леко преправяне отпред.Не е силен мотор да ,но не и слаб шестак не искам засега този е по евтин за подръжка
Потенциал има.Знаеш за на ludiagsm IS-kата .Както и да е темата отново се разводнява
Аз приключвам дотук 
Надявам се да ви хареса колата. ПО нови снимки като се позатопли
Мода е бутала от S52 и колянов вал от 320 D с леко преправяне отпред.Не е силен мотор да ,но не и слаб шестак не искам засега този е по евтин за подръжка

Надявам се да ви хареса колата. ПО нови снимки като се позатопли

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
знам я .. обаче знам и колко пари и труд е вложил в нея - години и хиляди левове .. и в крайна сметка си взема 328 за доработки ...
- venom4o
- потребител
Бе тия коли не са за съзтезания. Много се проми мозъка на народа с тия филми и игрички за тунинг.Избиват се комплекси,правят се мъжки изпълнения. При мен тая кола попадна супер случайно ако трябва да бъда честен я купих за да я разпродам на части ,но се отказах защото беше прекалено здрава , документално изрядна и си я стегнах доста бързо и лесно. Не съм я взел защото съм мечтаел за БМВ или защото Е36 е по добра кола от еди коя си. Допадна ми и сега я карам.Предишния собственик е затъмнил прозорците отзад и има леко по "джиджен" вид с тях и хората ме мислят за поредния псевдо чалга газар с БМВ.Когато се престроявам не ме пускат, засичат ме нарочно - такива отношения каквито със Сиерката се забелязваха по рядко. Даже съм имал и конфликти с колеги с форд които незнаят ,че съм фордаджия маскиран в други дрехи. Да знаете
Номера ми е 7363 , движа се по околовръстното до бул.България , моля не ме засичайте
Трябва да се постараем да намалим агресията по пътищата!
Номера ми е 7363 , движа се по околовръстното до бул.България , моля не ме засичайте

Трябва да се постараем да намалим агресията по пътищата!
- Lenux
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
Браво приятел, щом е здрава и стегната и те слуша- само напред. В крайна сметка каквато и марка да е колата важното е да слуша и да не ти бърка всеки ден в джоба. Аз например съм съгласен да карм една нова Лада, отколкото раздрънкана S-класа.
Ааама иначе и аз не ти прощавам за това че изневери на горкото Скорпионче... А беше толкова младолико

Ааама иначе и аз не ти прощавам за това че изневери на горкото Скорпионче... А беше толкова младолико

Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "
".. bigger is better ... "
- venom4o
- потребител
Сега му е по добре на скорпиончетоLenux написа:Браво приятел, щом е здрава и стегната и те слуша- само напред. В крайна сметка каквато и марка да е колата важното е да слуша и да не ти бърка всеки ден в джоба. Аз например съм съгласен да карм една нова Лада, отколкото раздрънкана S-класа.![]()

- venom4o
- потребител
Знам ,че не е БМВ форум но аз съм си фордаджия по сърце.Вълка козината си мени ,но нрава не.. Т.Е. трябва да се ремонтира няма как 
Реших да си оправя счупения мотор (този дето беше каран без масло) даже се замислям дали да не си поиграя да му напратя турбина ,но още не съм го решил на 100%. Като Цяло е як ДОСТА як мотор и държи. Оригиналните му бутала ги продадах на 1 пич които ги купи само и единствено защото са подсилени и карат на 1 бар налягане на турбината на 1 шестак
Иначе мотора на снимките е на реални около 350 000
Тия дни ще взема още 1 мотор и ще използвал вала и буталата от него ще има снимки
Eто малко Снимки от разглобяването .

Реших да си оправя счупения мотор (този дето беше каран без масло) даже се замислям дали да не си поиграя да му напратя турбина ,но още не съм го решил на 100%. Като Цяло е як ДОСТА як мотор и държи. Оригиналните му бутала ги продадах на 1 пич които ги купи само и единствено защото са подсилени и карат на 1 бар налягане на турбината на 1 шестак

Иначе мотора на снимките е на реални около 350 000
Тия дни ще взема още 1 мотор и ще използвал вала и буталата от него ще има снимки

Eто малко Снимки от разглобяването .

- Next
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 17:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 2004, BMW E46 Х2 ,Nissan Navara 2.5di
м42 е последния здрав двигател, излизал масово. Има ковани вал/биели, агренажна верига, и 16 клапана. много подходящ за турбиниране, със сток бутала може да издържи и до 450-500 коня, имаше един 688.4 коня м42 - 1.44 бара, 8:1 с.с., 9000 об.мин 

- venom4o
- потребител
знам ,че е така ,но моята цел не е да се състезавам ами искам да ми доставя още по голямо удоволствие колата от карането
с по ниско налягане няма да се натоварва толкова и няма да харчи толкова повече 
Искам да отбележа ,че освен разваления колянов вал и биела които са от в това си състояние заради липсата на масло мотора вътре е като нов - не съм виждал по запазени цилиндри на стар мотор.

Искам да отбележа ,че освен разваления колянов вал и биела които са от в това си състояние заради липсата на масло мотора вътре е като нов - не съм виждал по запазени цилиндри на стар мотор.
- venom4o
- потребител
Малко напредък с моята тема. Вече имам и колянов вал, бутала и 4 биели. Сега полирам и портвам малко главата. Но засега съм дотук.Купих си едно мондео и докато го карам него оправям другата кола - Полото че попринцип ходя с Полото на работа.
Ремонта ще мине над 1000 лева затова ще го правя поетапно.Като цяло се оказа доста интересен мотор вътре. Ще има още снимки

Ремонта ще мине над 1000 лева затова ще го правя поетапно.Като цяло се оказа доста интересен мотор вътре. Ще има още снимки