Моето Мондео 2.2 TDCi
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
- Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi
- Status: Извън линия
Re: Моето Мондео 2.2 TDCi
Така, 2-3 дена подред при палене сутрин оборотите се колебаеха 5-10 сек преди да се укроти стрелката на 900-950, днес на връщане от Несебър започна да ми мига лампата за подгревни свещи... тъй като остатъкът от гориво беше минимален (за около 50 км) спрях на близкото "Еко" и заредих и проблема се оправи. Като се "размига" лампата нарочно пробвах - не усетих загуба на мощност и отзад не видях пушек (в огледалото).... Сега се чудя - от какво се получи така - засмука някои батак от дъното на резервоара, поради минималното количество нафта се шашна от някои въздушен мехур.... или нещо по-неприятно... Ще поживеем, ще видим - ако пак се получи ще сменя филтъра и/или ще я карам в МП за диагностика.... Ще видим, макар че в първия момент доста се шашнах....
-
- потребител
Днес пак "диско" с лампата за подгрева -тоя път и мотора се "скопи" - на 2500 оборота и набит до ламарината педал - не реагира. На първия светофар изгасих изчаках малко и запалих - уж се оправи...Ще се дренира, то се е видяло
-
- потребител
На 15 или 16ти ще купя нов филтър и ще го сменя - този уж е сменян преди 6000 км (аз я имам от 3к) Според мен и според бивш колега които още практикува автомонтьорството - понеже бях останал с 3-4 литра нафта в резервоара (за 50 км) нафтата се е позагряла повечко и е разтворила всички отложени от зимата боклуци и съответно ги е нахакала във филтъра. даже и утаените тежки парафини са се разтворили от дъното на филтъра и са се набили в хартията. Филтъра ще се смени със обикновен, а началото на лятото и е ред да се обслужи - ще и се сложи оригинален.
-
- потребител
Както писах - на 15-16ти март смених филтъра, дренажа не показа нищо подозрително, проблемите изчезнаха (за около 300-400 км). В петък на път за Велико Търново на два пъти мигаше лампата за подгрева, на връщане още веднъж... Прави го на почти върнат педал на газта или минимално натоварване, дори последния път го направи след изключване от скорост и пускане по инерция. Днес е в МП-Бургас за диагностика, за добро или лошо не бях изчистил грешките от предните пъти. От Тулово до Бургас се прибвах за час и половина (стъпка през целия път), на отиване по магистралата имаше "рязане" до 200 с 350 кила товар по леко нагорнище - не прави проблеми.. техника, баджанак, техника...
Edit: Имаме "присъда" - EGR e дал фира. Новия бил 765лв, но казаха "като дойдете ще се разберем какво ще се прави" Колеги които са патили - какви са вариантите? скопяване на EGR?
Edit: Имаме "присъда" - EGR e дал фира. Новия бил 765лв, но казаха "като дойдете ще се разберем какво ще се прави" Колеги които са патили - какви са вариантите? скопяване на EGR?
-
- потребител
Така, от МП казаха че тоя EGR не го чистели - бил електронен, ала - бала. Да не говорим че по справка с микрокат ми излиза номер който според сайта на МП струва 330лв, a тоя скъпия го има като заместващ номер... Във е-bay го има на цени между 103 и 200 паунда, с доставка до България - 20 паунда. Аз се реших преди да купувам друг да го сваля и да видя какво става вътре. Смятам че проблема е решен - оказа се че не е от нагара - беше доста по-малко от на Pyrhel. Проблема е механизма на стъпковото моторче (което е обикновенно електромоторче, което със двустъпален редуктор върти клапана чието стебло е на резба с голяма стъпка) Обратния ход се осигурява от пружина спирално навита. Капачето на механизма явно не уплътнява добре и в моя случай имаше доста едни песъчинки, имаше и ръжда.... Сега е почистен, смазан и уплътнен. Свалянето и отварянето е лесно.... не направих снимки поради мръстоията по ръцете ми. Сещам се и друга причина да има толкова ръжда и мръсотия вътре - миенето за щяло и нещяло двигателя на пароструйка и чистотата по пътищата ни!
Използвах момента да си погледна и свещите - не ги вадих, но всичките бяха по 1.00 ома. ( за справка на някои - ако всички свещи са изправни - съпротивлението им ще е 0,2 ома мерено на общата клема в дясно от 4ти цилиндър).
Използвах момента да си погледна и свещите - не ги вадих, но всичките бяха по 1.00 ома. ( за справка на някои - ако всички свещи са изправни - съпротивлението им ще е 0,2 ома мерено на общата клема в дясно от 4ти цилиндър).
-
- потребител
Доста време не съм писал, ето какво ново по колата, темпомата го описах в отделна тема, още не е активиран софтуерно, но и това ще стане скоро. Другото ново са летите джанти:

, но още не съм ги слагал, ще ги сложа напролет, като им купя и гуми (205/50/17 или 215/50/17).
А имаме и юбилей днес:

, но още не съм ги слагал, ще ги сложа напролет, като им купя и гуми (205/50/17 или 215/50/17).
А имаме и юбилей днес:

- Boqn.bg
- потребител
- Регистриран: 07 май 2011, 23:04
- Модел на автомобила: Форд Мондео MK1 '94 \ 1.6 16v, Форд Ка '00 \ 1.3.
Честито Рождество Христово.
Още много пъти по толкова километри да изминеш с Мондео-то.

Още много пъти по толкова километри да изминеш с Мондео-то.

"На пътя всички сме равни! Бъди внимателен, спаси живот!"