Купих си още един Форд :)
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Купих си още един Форд :)
разносметка след 6 месеца и 9000 км - от тях около 2000 градско - среден разход около 6/100 ,лятото постоянно работещ климатроник ,извън града 120-140 ,чат пат до 200 като се захапем с някого на магистралата
между другото 200 са 3200 оборота на 6 предавка ,колата не се мъчи изобщо

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Позьор!
Like it a lot
Гледам е с летните гуми, какви са?

Like it a lot

Гледам е с летните гуми, какви са?
- Alexi
- потребител
- Контакти:
Гумите са Dunlop SP Sport 205/55/16 - доволен съм от тях .. рано е още за зимните ,за 1 месец ще им взема акъла както става 20° денем
- n1k4o
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2009, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
Chestito 

Пернишки тунинг по време на криза: слагат се лети джанти само от страната на дискотеката!!! : ))
- Alexi
- потребител
- Контакти:
хм ,забелязах че от подгряването на предното стъкло някои жички не работят ,една лента с ширина 3 см точно пред шофьора и една лента 1 см малко по вляво .. не е болка за умиране щото тези участъци се размразяват макар и малко по късно тъй като цялото стъкло се затопля ,но е леко дразнещо ... за сметка на това откакто минах на алпин дизел разхода ми спадна леко и е вече 4.8 по борд( главно извънградско) ,засичан с пълнене на резервоара е около 5/100 при движение със 110-130 ... чудя се на колко хиляди да сменя маслото ,вече е на 12к .. определено няма да се чака до 20 ,най много до 15 ... колебая се и за горивния филтър ,сякаш няма смисъл да се сменя на всяка смяна на масло ако тя е примерно на 14к
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Моето стъкло го смених с ново тая пролет и забелязвам същите дразнещи неща. Има 2 участъка които не се нагряват, както казваш пред шофьора и другия е пред пътника до него, но като тръгне и парното нещата се оправят. Явно им е слабо място по-рождение....... 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
E то през този филтър, не са минали и 2000 литра нафта, вярно за комън рейла е много важен, ама знам ли, аз на рейса-БМЦ, и той с рейл, последните ги движих 60 000 км., вярно два филтъра са, но пък 24 тона гориво през тях е минало ! Много е важно да е чист резервоара.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
За маслото - карам колите с Моул, Арал (хай троник) и Яко. Смените са на 15к км и все се се случва на +/- 100км от този пробег. На комън-рейл филтрите ги сменям на всяка 2ра смяна на маслото, т.е. на 30тина хил. км, на бензинарките - на всяка смяна, ама там филтрите са и доста по-евтини. Един горивен филтър Mahle е 20-30 кинтаAlexi написа:хм ,забелязах че от подгряването на предното стъкло някои жички не работят ,една лента с ширина 3 см точно пред шофьора и една лента 1 см малко по вляво .. не е болка за умиране щото тези участъци се размразяват макар и малко по късно тъй като цялото стъкло се затопля ,но е леко дразнещо ... за сметка на това откакто минах на алпин дизел разхода ми спадна леко и е вече 4.8 по борд( главно извънградско) ,засичан с пълнене на резервоара е около 5/100 при движение със 110-130 ... чудя се на колко хиляди да сменя маслото ,вече е на 12к .. определено няма да се чака до 20 ,най много до 15 ... колебая се и за горивния филтър ,сякаш няма смисъл да се сменя на всяка смяна на масло ако тя е примерно на 14к

Между другото - пазя още Филтрона и сега имам свободно време и ще го разчекна да го изследвам какви гадости има по хартиите вътре

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Аз карам само Ford Formula 5W30, сменям на не повече от 12-13К км. Въздушния го сменям на 5-6К км, че става батак. Горивния го смених като я взех, мисля че на 2 смени на масло към 25-30К км бива да се сменя.
Моето подгряване на стъклото за сега си работи без кофти участъци, ама то сменяно два пъти вече
.
Моето подгряване на стъклото за сега си работи без кофти участъци, ама то сменяно два пъти вече

-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 13:21
- Модел на автомобила: FOCUS 1.8 TDDi hatchback
Да ти е честит чудесния автомобил Alexi и със здраве да го караш. Ще се оглеждам из града, а пък нали има и срещи на шуменци... Маслото бих го сменил на 12000 км. а горивния на 20000 км.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
днес сменихме масълцето в МР и отново сме на пистата с нови сили
между другото тая промоция която са обявили на сайта си 125 лв за масло филтър и труд за Мондео поне тук в Шумен не ми я предложиха ... някой възползвал ли се е от нея ...

- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Аз - в София, Младост. Масло, маслен, горивен, въздушен, поленов филтър, някакви дребни джаджи + труд + проверка на доста неща по един чек-лист = около 340 лв.Alexi написа:днес сменихме масълцето в МР и отново сме на пистата с нови силимежду другото тая промоция която са обявили на сайта си 125 лв за масло филтър и труд за Мондео поне тук в Шумен не ми я предложиха ... някой възползвал ли се е от нея ...
- Alexi
- потребител
- Контакти:
хм ,забелязах ,че са ми наляли масло малко над максимума .. то вече минах 1500 км така ,докато забележа .. да я карам ли така или да търся начин да източа малко .. според мен не е фатално ...
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
При по голямо количество, съществува риск от изпускане на някой семеринг, но пък и източването, не е лесна и приятна задача . Прецени , ако е много в повече, ще ти се наложи да източиш малко .Аз съм се заигравал, и резултата - свършена работа+ омърлян до лактите с масло, източено от пробката на картера на двигателя .
Успех .
Успех .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 13:21
- Модел на автомобила: FOCUS 1.8 TDDi hatchback
Ако е 200-300 гр. мисля , че не е проблем, а ако е повече бих източил или изпомпил. През отвора за щеката май ще е по лесно т.е. изпомпване .
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
по добре си купи от аптеката комплект за система и най -олямата спринцовкаи през отвора за щеката си го източи ,аз навремето отидох при приятел ,който ми го източи по описания начинAlexi написа:хм ,забелязах ,че са ми наляли масло малко над максимума .. то вече минах 1500 км така ,докато забележа .. да я карам ли така или да търся начин да източа малко .. според мен не е фатално ...
времето е като парите-никога не стига
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ако е малко над макс-а много съмнително да му стане нещо, но по-добре го направи това, което казва Пепи, но със система няма да стане, че тръбичката за щеката е тънка. Ако някъде има магазин около тебе за електро-работи - с някой тънък шлаух и после спринцовката.
Аз така един път на друга кола долях спирачна течност при износени дискове и накладки... Смених ги после и направих свинщина - казанчето преля, та после смуках с една спринцовка
Аз така един път на друга кола долях спирачна течност при износени дискове и накладки... Смених ги после и направих свинщина - казанчето преля, та после смуках с една спринцовка

- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Иди в някой сервиз за масло и кажи да ти го дръпнат с компресора през щеката. Даже и пари няма да ти искат