Mondeo mk3 2.2 TDCi Titanium X
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Mondeo mk3 2.2 TDCi Titanium X
Събирам в един кашон всички джунджурийки и намерих лосиона за кожата, с който минах седалките (преди доста време, ама забравих да пиша). Ей, много ме накефи как станаха. Като че поомекна доста кожата. Само си мисля, че трябваше повече от веднъж да ги намажа. Пролетта ще взема и такъв, който е за почистване, ще ги изчистя едно хубаво и после пак с този. Ето го Sonax-чето:

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
шкодичката и тя хубава
мислеше да го чипосваш ,реши ли се ..

- Next
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 17:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 2004, BMW E46 Х2 ,Nissan Navara 2.5di
Ползвал съм продуктите на Sonax и съм доволен от тях..
А за чипа не му мисли колата ще се почувства доста добре след този ЕКУ оргазъм
а ти също като я караш след това. Аз на бензинка сложих чип вие на дизелите му мислите.
А за чипа не му мисли колата ще се почувства доста добре след този ЕКУ оргазъм

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ако ще го чипосвам - ще е напролет, иначе не съм решил. Мисля си това да е стоковата кола и най-накрая да се наканя да си взема един гараж, щото силно завиждам на тия, където могат да правят втората кола и да си позволят да я оставят на части за няколко дена.
Понеже се познавам какъв съм простак, ако сложа чип няма да спра до там и ще има много интервенции - турбо, интеркулер, изпускателна система, нови тръби от турбото, колектори, инжектори и т.н. а хич не ми се заробват пари в двигател, който ще се ползва всеки ден, включително за дълги разстояния, включително и отвъд граница. Общо взето на всяка такава пресилена система нямам доверие като на стоковата за надежност и дълготрайност. Ако е просто един чип - нищо няма да му стане, така е, но 1к+ за повишаване от 155 на 185 - все същия червей ще е
Онзи ден от място се бяхме наредили една RS6, некво инфинити (не ги знам какви са им мотелите) и някакво дърто бмв. На околовръстното при музея - светофарана ОМВ-то и покока Младост. Зелено и яко газ. Наказах Инфинити-то (?!не знам как се случи?!) и бмв-то, но RS-ката (от новите, едно лачено комби) направо ми насълзи очите, беше МНООООООГО пред нас, ама така е - V10 biturbo
Все пак трябва да видя bluefin-а за Мондеото от магазина в овча купел дали излиза по-евтино от поръчката по нета
Понеже се познавам какъв съм простак, ако сложа чип няма да спра до там и ще има много интервенции - турбо, интеркулер, изпускателна система, нови тръби от турбото, колектори, инжектори и т.н. а хич не ми се заробват пари в двигател, който ще се ползва всеки ден, включително за дълги разстояния, включително и отвъд граница. Общо взето на всяка такава пресилена система нямам доверие като на стоковата за надежност и дълготрайност. Ако е просто един чип - нищо няма да му стане, така е, но 1к+ за повишаване от 155 на 185 - все същия червей ще е

Онзи ден от място се бяхме наредили една RS6, некво инфинити (не ги знам какви са им мотелите) и някакво дърто бмв. На околовръстното при музея - светофарана ОМВ-то и покока Младост. Зелено и яко газ. Наказах Инфинити-то (?!не знам как се случи?!) и бмв-то, но RS-ката (от новите, едно лачено комби) направо ми насълзи очите, беше МНООООООГО пред нас, ама така е - V10 biturbo

Все пак трябва да видя bluefin-а за Мондеото от магазина в овча купел дали излиза по-евтино от поръчката по нета

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Обичам този момент : Аз се надбягвам с тях, а те не знаят ! Така си галим ЕГО- то !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
ЯЛТА написа:Аз се надбягвам с тях, а те не знаят !

Неее, тука се побърках от хилене, хареса ми, направо поклон.
Бе не е като да не се напъваха (особено онова издухано бмв), ама 2.2 си е малко двигателче, няма какво да си говорим, така е. Ох... Гледам има едно ударено 5.2 FSI V10 и така му точа лигички... Ама ми остава малко от един кредит преди време дето взех и мисля да върна него първо и тогава да се щуросвам

- Alexi
- потребител
- Контакти:
абе за сериозни гонки си требе голям бензин не че дизела не е сила но не е за гонки .. най добре се справя с поддържане на висока скорост и нисък разход на темпомат ,там му е силата ...
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Номера е да си чешем , крастата, да си галим душата, ето така си опазих косата черна,и без оплешивяване до над 53 год. , мисля аз ! 

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Всичко пристигна - гуми, джанти. Количката е обута със зимните обувки. И както споменах - понеже мразя тасове й взех алуминиеви джанти и за зимата (и поради тази причина продавам железните от предния собственик, ей-сега ще пусна обява в "Продавам"). Ето я и в новия си вид:

Понеже бях разкритикуван по повод обявата ми за купуването на алуминиеви джанти, че съм имал твърде високи претенции за това, за КОЕТО СИ ПЛАЩАМ, че съм искал да нямат драскотини, да не са с повредени ръбове (бордове), да имат капачки и всякакви такива "претенции", затова пиша и тия редове. Ето, че джантите не съм ги взел от Мото Пфое, каквато беше идеята на продавача със снимките на едни джанти, а то се оказаха други. Ето, че не съм ходил и до Мото Пфое за капачки, каквато беше и неговата идея (въпреки, че предварителната информация, която получих беше, че имат капачки). Просто бях търпелив и изчаках. Да, джантите не бяха в София, а в Русе, но пък тамошният продавач излезна коректен. Та, ето една снимка от по-близо на джантите, където е трябвало уж да ходя да търся в Мото Пфое, щом съм искал да не са очукани (и пак на цена на кофти джантите без капачки):

Айде и без лоши чувства
Понеже бях разкритикуван по повод обявата ми за купуването на алуминиеви джанти, че съм имал твърде високи претенции за това, за КОЕТО СИ ПЛАЩАМ, че съм искал да нямат драскотини, да не са с повредени ръбове (бордове), да имат капачки и всякакви такива "претенции", затова пиша и тия редове. Ето, че джантите не съм ги взел от Мото Пфое, каквато беше идеята на продавача със снимките на едни джанти, а то се оказаха други. Ето, че не съм ходил и до Мото Пфое за капачки, каквато беше и неговата идея (въпреки, че предварителната информация, която получих беше, че имат капачки). Просто бях търпелив и изчаках. Да, джантите не бяха в София, а в Русе, но пък тамошният продавач излезна коректен. Та, ето една снимка от по-близо на джантите, където е трябвало уж да ходя да търся в Мото Пфое, щом съм искал да не са очукани (и пак на цена на кофти джантите без капачки):
Айде и без лоши чувства

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Колега Мондеото е страхотно. Джантите и те са без грешка, но вземи си смени гумаджийницата. Не са ли чували, че за алуминиеви джанти има тежести, които се лепят отвътре, не се виждат и не загрозяват.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Благодаря ДигиПро! Иначе гумаджиите тия са разбирачи и момчета-ентусиасти. Не за пръв път виждам алуминиеви джанти с тежести отвънка (дори и на скъпи коли). Тия джанти като ги взех бяха останали с баланса от предните гуми - пак беше сложен по този начин. Същите гумаджии ми сложиха от лепящите тежести на другите джанти с летните гуми, не знам от какво зависи дали ще се лепи или ще "закачат" нормални тежести.DigiPro написа:Колега Мондеото е страхотно. Джантите и те са без грешка, но вземи си смени гумаджийницата. Не са ли чували, че за алуминиеви джанти има тежести, които се лепят отвътре, не се виждат и не загрозяват.
Ще сложа след малко направо линкче, че едната има леко наранен ръб от вътрешната страна...amplified написа:Давай цена за железата на лични!!!
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Хубава ти е колицата , струват ми се малки тези джанти , но това може да е илюзия .Някои джанти , нямат такъв борд на който да се слагат отвън тежести, а твоите имат, и може би за това са отвън. 

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
16 цола, каквито са ми и за летните. Отпред добре ми изглеждат, отзад наистина е доста вирнато като развилняла се пайнерка 
Иначе забравих да напиша за гумите горе в поста - Maloya Cresta 300 205/55/16 94V XL. На летните гуми размерът е същия, те са високоскоростни Фулда Екселеро на един сезон (от предния собственик), но напролет, живот и здраве, като се понапълни хазната ще ги сменя с по-хубави и да знам, че колата ми за няколко години напред е обута (ако не направя гаф в някоя дупка...) както си трябва.

Иначе забравих да напиша за гумите горе в поста - Maloya Cresta 300 205/55/16 94V XL. На летните гуми размерът е същия, те са високоскоростни Фулда Екселеро на един сезон (от предния собственик), но напролет, живот и здраве, като се понапълни хазната ще ги сменя с по-хубави и да знам, че колата ми за няколко години напред е обута (ако не направя гаф в някоя дупка...) както си трябва.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Не са малки - колата е огромна! Както и добра!
Супер е, да ти е честита! Само хубави неща свързани с нея ти желая.
Тези и летните джанти са супер, както и гумите. Браво за подбора и останалите неща, които си направил по колата, и тези които мислиш да направиш. И успех в подобни начинания, ако човек се грижи истински за нещо то му се отплаща. А грижата за колата е страхотно хоби и огромно удоволствие, удовлетворение и т.н от правенето му!

Тези и летните джанти са супер, както и гумите. Браво за подбора и останалите неща, които си направил по колата, и тези които мислиш да направиш. И успех в подобни начинания, ако човек се грижи истински за нещо то му се отплаща. А грижата за колата е страхотно хоби и огромно удоволствие, удовлетворение и т.н от правенето му!

Последна промяна от PcMan на 21 мар 2011, 18:21, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Благодаря PcMan! Аз си я обичам, засега и тя ме обича 
Идва зима, а вчера имах малко свободно време и си си поиграх с гумените уплътнения по вратите и багажника. Намазах ги обилно, за да не залепват зимата, ето и продукта, който използвах (по-голямата опаковка):

По-малката е течност за ключалки - пак против замръзване, нацърках по ключалката на предния капак, багажника и шофьорската врата. Готов съм за зимата!
Вчера имаше и още приклюения. Както писках в темата - издъних пепелника. Оправих нещата, нямаше счупени щипки и го сглобих. Вечерта като запалих фаровете се оказа, че крушката не свети
Свалям днеска пак - тя цялата черна, горката. МП ми беше на път, айде една крушчица. Егати мизерната работа - 2.5 W е крушката, цената й е 2.52 лв 

Идва зима, а вчера имах малко свободно време и си си поиграх с гумените уплътнения по вратите и багажника. Намазах ги обилно, за да не залепват зимата, ето и продукта, който използвах (по-голямата опаковка):
По-малката е течност за ключалки - пак против замръзване, нацърках по ключалката на предния капак, багажника и шофьорската врата. Готов съм за зимата!

Вчера имаше и още приклюения. Както писках в темата - издъних пепелника. Оправих нещата, нямаше счупени щипки и го сглобих. Вечерта като запалих фаровете се оказа, че крушката не свети

- fozzy
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2009, 12:51
- Модел на автомобила: Ford S-max Titanium 2.0TDCI
- Контакти:
Колега от кой магазин ги закупи.
Колата е станала суперска.
Колата е станала суперска.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Време беше да пробвам AUX-in-а на радиото. Снощи след срещата седнах и направих една жицъ за жабката и днеска тествах. Ето го и крайния резултат (държах единия жак да е 90*, но вече не съм сигурен дали първоначалната идея е била добра):

- Alexi
- потребител
- Контакти:
произвел си си кабел който нов е 2-3 лв 

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Мда, но търсих с 90 градуса мъжки жак, но не намерих... И продавачите по магазините като почнаха да ровят се чудеха защо нямат такива...