Здравейте и от мен днес си "купих" Scorpio

Снимки и обща информация на Вашите коли
Cenarius
потребител
потребител
Регистриран: 04 дек 2007, 00:21
Модел на автомобила: Fiesta '91
Status: Извън линия

Здравейте и от мен днес си "купих" Scorpio

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 00:31

Здравейте, днес си "купих" Ford Scorpio.

Пиша за да се похваля и да кажа какви проблеми имам, за да се решат и евентуално да се порадвам на този вeтеран.

Имам следният проблем жилото на предния капак се е скъсало откъм купето и не може да се отвори капака. Някакви идеи как, евентуално къде ?

Следващият проблем е тропането на предно дясно колело. Може да е всичко, въпросът е къде да закарам форда.

Имам проблем и с предно дясно колело при спиране. Като спирам и стърже на метал - феродо накладки ? Пак стои въпросът с място за ремонт. И естествено пари ...

Идва ред и на газовата уредба. От предишния собственик според думите на майка му колата е била "скопена" за да гори по-малко. Е да но аз днес на магистралата повече от 100км/ч не можах да вдигна на газ. Това е абсолютно ненормално за кола с 2000см^2

За капак в града докато я карах преди да я "купя" колата загря и имаше парно. На магистралата за 120километра не можа да загрее и да имам парно, та умрях от студ :shock: . Някакви идеи ?

Това са най-важните засега проблеми. Снимки по-нататък :lol:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 04 дек 2007, 00:37

:lol: Айде , още един от HWBG го е завлякла тъмната сила... :P
За читав сервиз на Форд препоръчват хората този при моста Чавдар.

Айде, и успех!
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 01:04

Мерси Цензоре :lol: Ще го видим тези дни. Засега съм доволен за толкова пари толкова. Ако за още малко мога да я стенга да си ходя до Пазарджик с нея ще е перфектно. Просто 4 часа с влака не ми се пътува :?

п.п. Твоята кола 3 години ли направи ?! Ти кога пусна тема за кола до 2 000лв кога си купи новата, кога 3 години й направи .... Стига спам, че не знам тук как са правилата :oops:

Потребителски аватар
TPECHAT
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)

Мнение от TPECHAT » 04 дек 2007, 08:19

Здрасти,
моето е много дърто - 1985 :-) Имах следния проблем - предно дясно тропаше на дупки все едно некви чукове се млатеха :-)

Отидох до кв Надежда, там в началото още като слезеш на Ломско шосе има сервиз само за ФОРД. Разглобиха там железарията - викат нема нищо, от кво дрънка не е ясно... Май бил носача на спирачката или нещо такова - нов такъв + монтаж = 120 кинтаа... викам си ОК, ако се оправи... но докато дойде частта след ден ми го сглобиха, че ми трябваше колата. За късмет след сглобяване/разглобяване за 5 лв тва тракане изчезна - вече 5.000 км. Дано не се появи пак :-) , защото супер много дразни :-) Пичовете там изглеждаха разбирачи... успех :-)

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 10:51

Ами аз имам проблеми точно със спирачките на предно дясно колело. Дано да е нещо по спирачките... Като се смени феродото и накладките да се оправи, но не ми се вярва :P

п.п. Моята "кола" е същата. Уж ..

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 04 дек 2007, 11:23

Като ти сменят накладките поискай да ти огледат маншоните на буталото и двата малките на двете направляващи както и да сложат малко грес на тях.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Здравейте и от мен днес си "купих" Scorpio

Мнение от mrdds » 04 дек 2007, 11:51

Cenarius написа:Здравейте, днес си "купих" Ford Scorpio.

как го казваш,все едно сутринта си си купил баничка от баничарницата
Ми айде честито тогава,и много колежки на задната седалка ти пожелавам.

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 14:40

Ами купих го за колосалната сума от 600лв. И да стана почти като да си купиш баничка ... обади ми се един приятел и каза ела. Отидох пеша и се върнах на колела. Още не е прехвърлена колата :lol: А за колежките - преди да качим колежки, трябва да оправим проблемите. Да пуснем някаква музика, каквато ще да е, защото няма нищо, трябва да я изчистим отвътре, защо не и да я претапицираме. Зависи колко пари ще ми вземат за спирачките и за тропането. Трябва и да оправя проблема с мощността защото на магистралата ми е трудно да изпреваря камион, а това не е добре. Като цяло ме радва колата. Някак си не искам да я продавам а да си я карам 8) в петък обаче имам изпит и сега не ми е много до майстори, а и в събота е 8ми декември ще се заминава за Банско изобщо тази седмица няма да имам време за скорпиона, но ако не го бях взел аз, щеше да го вземе един за да му вземе газовата и да го прати в моргата :? А някак си не ми изглежда колата като за морга.

Потребителски аватар
TPECHAT
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)

Мнение от TPECHAT » 04 дек 2007, 15:00

Махай газовата и с парите си оправи другото :-)

Не съм запознат след такова осакатяване дали и как можеш да си оправиш автомобила, който си е създаден да върви с бензин :-)

Успех :-)

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 17:10

Преди малко исках да изляза с него. Акумулатора едвам въртеше стартера :( Не запалих ... След малко ще постна снимки.

http://i.data.bg/07/12/04/693173_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i.data.bg/07/12/04/693172_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 04 дек 2007, 17:51

Много работа те чака приятелю - препоръчвам ти да му отделиш 2-3 седмици и някой лев, и след месец като се качиш да знаеш, че караш кола. Основна ревизия на всичко му е майката :) Иначе може 1г да ти трови нервите през няколко дена. А нервите ги няма като резервна част :) аз съм вече на тоя принцип, за най-малкото хвърлям в сервиза . . .
Последна промяна от isoiso на 27 дек 2007, 08:26, променено общо 2 пъти.

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 17:57

Дано не си прав, колкото и да съм съгласен с теб :?

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 04 дек 2007, 18:09

Говоря до 2 000 с външния вид както се полага! Само няма да се плашиш доста от тия коли вече не са в движение и ще има тук там части втора употреба само търсене му е майката и мерак :)

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 04 дек 2007, 18:09

Cenarius написа:Дано не си прав, колкото и да съм съгласен с теб :?
E, то или наливаш малко пари и караш кола, или караш докато тотално се срине и като дойда в Пазарджик другия път ще ти помогна да я засилим в Марица. :P
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 19:23

cenzor написа:
Cenarius написа:Дано не си прав, колкото и да съм съгласен с теб :?
E, то или наливаш малко пари и караш кола, или караш докато тотално се срине и като дойда в Пазарджик другия път ще ти помогна да я засилим в Марица. :P
Хаха ;) Няма говорих с един приятел от шкода форума тази седмица или другата да дойде да видим какво й има и ако нещо да ме издърпа и да видим какво може да му се направи на скорпиона, за да запали и после има 2 вариянта единия отива се в сервиза, в който вие казвате, другия е в сервиза, в който е бил потдържан в Пазарджик. За едни тампони + маншони и накладки повече от 200лв ако ми вземат бати и форда :lol:

Иначе на мен плановете са ми да се оправи тропането, да се види защо не зарежда да се настрои газовата. После да сменя тапцерията и да си я карам до лятото докато най-после си взема реното, пък кой знае може и скорпиона да излезе здрав и да си оставя него :lol: Все пак съм студент, не работя и нямам голям избор :twisted:

някой чисти спам :) Това е хубаво. Браво :!:

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 04 дек 2007, 21:13

Скорпиона явно е бил много занемарен!

Иначе специално този модел е много здрав и надежден в техническо отношение. Частите и консумативите са евтини /примерно смяната на ангренаж излиза три пъти по-евтино от тази на кола 16V и т.н./.

За немного пари можеш да я приведеш в добро общо техн. състояние и при елементарна последваща поддръжка да ти служи още много време!

След като я постегнеш ще установиш, че това е много добър модел и след това като се качиш да караш други коли ще ти се струват доста дървени!

От снимките, които си постнал виждам, че си в Студентски град, ако искаш закай си колата на диагностика в сервиза на "Радиал" до "ТУ" - София / в дясно като тръгнеш по ул. Росарио - това е улицата от КИЯ към хотел Витоша/ майстора е добър и цените са сносни!

пп: опа щях да забравя, честито, дано да ти носи много радост и да не те оставя на път! :wink:

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 04 дек 2007, 21:19

chains, Радвам се че намери време да ми видиш темата. Вярно е, в студентски съм (но съм го и написал :P ) А колата ... Не мога да я запаля, акумолатора е паднал, не мога да го извадя да го заредя, защото не мога да отворя капака. Искрено се надявам колата да си заслужава 650-те лева и да вкарам още малко и да си ходя с кола, а не с влак до нас.
п.п. Пуснах и тема за капака...

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:

Мнение от Rick » 05 дек 2007, 00:39

Честита да ти е. 8) Със сигурност не си се минал, тъй като това е кола от висок клас и един от най-здравите Фордове.
За тия 600лв трябва да си щастлив че изобщо има купе или двигател. :wink: Явно си има забележки, но от снимките ми прилича просто на "нещастен" Форд искащ малко внимание за да е пак във вихъра си. Като я пооправиш ще стане перфектна колата отново.

Cenarius
потребител
потребител

Мнение от Cenarius » 05 дек 2007, 00:41

Това е идеята :D Ще се постарая да го стегна технически и да си го карам : )

Потребителски аватар
Set
потребител
потребител
Регистриран: 23 сеп 2005, 23:36
Модел на автомобила: Scorpio 2.0 GE '85
Контакти:

Мнение от Set » 05 дек 2007, 16:13

На предния капак жилото излиза под кормилото на една оранжева ръкохватка. При мен беше счупена самата ръкохватка. Та идеята ми е да огледаш въпросното място и ако жилото се подава там хващаш с едни клещи и дърпаш да се отвори капака! Ако е паднал много акумулатора няма да можеш да го запалиш с дърпане. Предните накладки са в порядъка на 40лв. С кабел са! На бензин как върви колата?
Густо майна Филибето, пред тримона п...и фраш...

Таралежа е птица упорита!?!
Не го ли ритнеш, не излита !!!

Не всичко, което има две бузи е лице...

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”