Най-накрая и аз се сдобих с по нова кола Форд Фокус
- Mitrev
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2008, 20:43
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v 100 к.с. - Ghia
- Status: Извън линия
Най-накрая и аз се сдобих с по нова кола Форд Фокус
Ford Focus @ Ghia 1.6 16v 100 к.с. .Имам я от няколко дена и съм много доволен за сега. Харчи малко повече от колкото трябва , сигурно е от клапъна за празен ход ( като работи на едно място понякога оборотите се вдигат и свалят,при положение че е загряла, на бордовия компютър ми показва среден разход 12.8 при полужение че само днеска съм я карал по задръствания ). Ето малко снимки от мен.
Снимка1
Снимка2
Снимка3
Снимка4
Снимка5
Снимка6
Снимка7
Снимка8
Снимка9
Снимка10
Снимка1
Снимка2
Снимка3
Снимка4
Снимка5
Снимка6
Снимка7
Снимка8
Снимка9
Снимка10
Последна промяна от Mitrev на 28 окт 2008, 18:28, променено общо 6 пъти.
- megyto
- потребител
- Регистриран: 24 юни 2007, 19:20
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 Zetec 16V '99 с ГИ; Ford Fiesta 1.3 '94
- Контакти:
Re: Най-накрая и аз се сдобих с по нова кола
Красавец >:D<: Да му се радваш много и безаварийно каране 

- Mitrev
- потребител
Re: Най-накрая и аз се сдобих с по нова кола
Мерси мерси
>:D<: Наистина е красавец .... мн му се радвам.
П.С. Забравих да допълня че е 2002 година

П.С. Забравих да допълня че е 2002 година
- amdinside
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
- Контакти:
Re: Най-накрая и аз се сдобих с по нова кола Форд Фокус
Е, Честито,хубавото си е хубаво
За разхода, засечи по-дълго време и в различни режими, трип компютъра на къси разстояния не е много точен
Направи и изчисление "на око" от зареждане до зареждане
Повече от 10/100 не трябва да бъде
За разхода, засечи по-дълго време и в различни режими, трип компютъра на къси разстояния не е много точен
Don't worry, be happy!
- Mitrev
- потребител
до момента съм изминал 105 км , трябваше да я зареда до горе за да засеча, ама не се сетихamdinside написа:Е, Честито,хубавото си е хубаво
- amdinside
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
- Контакти:
Не е нужно да е догоре, достатъчно е от светване на лампата за резервоара до ново светване
А как е цената на този модел?
Don't worry, be happy!
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Май се оказа, че Фокусите, които имат борд компютър не им свети лампата за резерва. Питах един приятел, който има същия, но и той се изненада - "А, че има ли лампа?"amdinside написа:Не е нужно да е догоре, достатъчно е от светване на лампата за резервоара до ново светване

Най-добре е да се засече, като се напълни резервоара до горе и след това се долее. Моя компютър е много точен. Най-много се е случвало 80-100 гр./100 км разлика.
- Mitrev
- потребител
8 500 го взехме чисто , но с каско,гражданска,ГТП,регистрация,еко такса,филтри,масла,ремъци,ролки,диагностика стъпи на 10 000 бонаamdinside написа:Не е нужно да е догоре, достатъчно е от светване на лампата за резервоара до ново светване
- Mitrev
- потребител
При положение че ми е почти пълен резервоара с изключение на изминатите киометри най добре щеше да го напълна до горе.... иначе и на мен не ми е светвала лампата за бензин.Като го взехме имаше бензин за 78 км с малко каране го направих на 86 кмlibra написа:Май се оказа, че Фокусите, които имат борд компютър не им свети лампата за резерва. Питах един приятел, който има същия, но и той се изненада - "А, че има ли лампа?"amdinside написа:Не е нужно да е догоре, достатъчно е от светване на лампата за резервоара до ново светванеНо никой не е посмял да стигне до показания "0"
![]()
Най-добре е да се засече, като се напълни резервоара до горе и след това се долее. Моя компютър е много точен. Най-много се е случвало 80-100 гр./100 км разлика.

- amdinside
- потребител
- Контакти:
Е, добре ,може и да не свети лампа
Важно е рахода да е добре
Но и нещо друго ми е интересно: забелязал съм, че на моделите след 2000 година ауспуха е извит надолу, а на този не е (а е 2002г).
Дали е сменян ауспуха, дали наистина е 2002г. модела или няма връзка ауспух-модел?
Но и нещо друго ми е интересно: забелязал съм, че на моделите след 2000 година ауспуха е извит надолу, а на този не е (а е 2002г).
Дали е сменян ауспуха, дали наистина е 2002г. модела или няма връзка ауспух-модел?
Don't worry, be happy!
- Mitrev
- потребител
Утре ще го снимам и ще ти го покажа.Може и да е оригиналния,колата е на 94 600 км и леко пърди като давам повече газ, трябва да го сменям ама едва ли ще е сега. Първа регистрация на автомобила е на 29 януари 2002 в Италия ( модела може и да е 2001 нз ) .amdinside написа:Е, добре ,може и да не свети лампа
- libra
- потребител
От малко наблюдения ми се струва, че след 2002-ра извитите аспуси са само на дизелите, но може и да бъркамamdinside написа: Но и нещо друго ми е интересно: забелязал съм, че на моделите след 2000 година ауспуха е извит надолу, а на този не е (а е 2002г).

Модела е от 98-ма до 2001-ва.Mitrev написа: Утре ще го снимам и ще ти го покажа.Може и да е оригиналния,колата е на 94 600 км и леко пърди като давам повече газ, трябва да го сменям ама едва ли ще е сега. Първа регистрация на автомобила е на 29 януари 2002 в Италия ( модела може и да е 2001 нз ) .
А за "пърденето", най-вероятно е заминал средния аспух, цена на нов за 1.8 от Мото Пфое около 240 лв, 195 в магазинчето на Моторкрафт и 190 лв. Walker, без отстъпки.
Направи ми впечатление, че аспуха отзад е черен, сигурно е свързано с разхода на гориво. Каква диагностика направи? На двигателя или обща - преди закупуването на колата?
- Mitrev
- потребител
Диагностика не сме и правили преди да я купиме, просто така се случи.В сряда имам записан час за диагностика и че се разбере къде е проблема.Важното е че първата регистрация е 2002 пък ако ще да е 2000 г.libra написа: Модела е от 98-ма до 2001-ва.
А за "пърденето", най-вероятно е заминал средния аспух, цена на нов за 1.8 от Мото Пфое около 240 лв, 195 в магазинчето на Моторкрафт и 190 лв. Walker, без отстъпки.
Направи ми впечатление, че аспуха отзад е черен, сигурно е свързано с разхода на гориво. Каква диагностика направи? На двигателя или обща - преди закупуването на колата?

- libra
- потребител
Хубава изглежда колата, със здраве да си я караш 

- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
Относно ауспуха - независимо от модела дали до или след 2001(фейслифт) бензиновите са с прави , а дизела с обърнати на долу.
- amdinside
- потребител
- Контакти:
Да, наистина, това е връзката модел-ауспух
Колко нови неща научава човек във форума...
Колко нови неща научава човек във форума...

Don't worry, be happy!
- Xplod
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
- Модел на автомобила: Форд
- Контакти:
Честито!!! Много красив екземпляр си уцелил! Желая ти много безаварийни километри и приятно шофиране:)
- FoCuSsS2000
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2008, 13:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 16v
Много хубав Фокус колега,да ти е честити и да не ти създава ядове.Дано наистина да е на реални километри.Относно разхода,малко е висок да но не е чак трагично.Пробвай да си зачистиш MAF сензора(той оказва голямо значение в/у вървежа и разхода на колата) ,но не очаквай да ти падне под 10 в София.Моя е 2000 кубика и ми е постоянна 10-ка в тия задръствания,виж извънградско е друга песен.
А има и един друг момент,много често малолитражните двигатели харчат наравно,ако ли не и повече от тези с по голяма кубатура,за сметка на вървежа
п.п.
и тва за черния ауспух е пълна глупост.и моя е черен и....нито ми е висок разхода,нито има някви проблеми по работата на двигателя(пази боже).с тия боклуци които ползваме за горива и с тия 10+ годишни коли няма как ауспуха да не е целия в сажди(поне аз незнам как)
А има и един друг момент,много често малолитражните двигатели харчат наравно,ако ли не и повече от тези с по голяма кубатура,за сметка на вървежа

п.п.
и тва за черния ауспух е пълна глупост.и моя е черен и....нито ми е висок разхода,нито има някви проблеми по работата на двигателя(пази боже).с тия боклуци които ползваме за горива и с тия 10+ годишни коли няма как ауспуха да не е целия в сажди(поне аз незнам как)

Всеки си има свой собствен вкус,казало кучето и си облизало оная работа.
- libra
- потребител
Въобще не съм съгласен. Черен аспух означава богата смес или неправилно изгаряне - причини много - ламбда сонда, свещи, маф или някой друг датчик. До сега не съм забелязал на нов бензинов автомобил да му е черен аспуха, това означава, че не е от качеството на бензина.FoCuSsS2000 написа: и тва за черния ауспух е пълна глупост.и моя е черен и....нито ми е висок разхода,нито има някви проблеми по работата на двигателя(пази боже).с тия боклуци които ползваме за горива и с тия 10+ годишни коли няма как ауспуха да не е целия в сажди(поне аз незнам как)
Когато мога ще снимам моя аспух, въобще няма сажди