Fiesta MK6 - Tango Orange

Снимки и обща информация на Вашите коли
Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител
Регистриран: 09 яну 2009, 00:22
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6 2008 1.4L Duratec 16V EFI DOHC (80PS) Tango (metallic)
Status: Извън линия

Fiesta MK6 - Tango Orange

Мнение от G_Lynx » 26 яну 2009, 01:06

Здравейте! След много размисли и аз се спрях на фиеста :)
Прикачени файлове
sshot-5.jpg
sshot-4.jpg
sshot-2.jpg
sshot-1.jpg
Последна промяна от G_Lynx на 05 апр 2011, 19:18, променено общо 1 път.
"Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui" - "по-добре е да мълчиш разумно, отколкото да говориш глупаво"

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Fiesta Tango Orange 1.4

Мнение от cenzor » 26 яну 2009, 01:36

:D: Добре си направил.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
naze
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''

Мнение от naze » 26 яну 2009, 08:17

е тая новата обаче е по яка ..но да ви кажа ходих във Фолкваген да видя как стоят нещата слизинга условията са добри.. и за сравнение отидох и във Хюндай и там бяха почти същите.. че направо си бяха еднакви ама както и да е не съм ходил до Форд но и там ще отидем.. да ги видим тея фиести :) ... и на мен ми се кара чисто нова кола :) иначе честита да ти е безаварийно за много километри :)
криза.. :)

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6 2008 1.4L Duratec 16V EFI DOHC (80PS) Tango (metallic)

Мнение от G_Lynx » 26 яну 2009, 10:45

naze написа:е тая новата обаче е по яка ..но да ви кажа ходих във Фолкваген да видя как стоят нещата слизинга условията са добри.. и за сравнение отидох и във Хюндай и там бяха почти същите.. че направо си бяха еднакви ама както и да е не съм ходил до Форд но и там ще отидем.. да ги видим тея фиести :) ... и на мен ми се кара чисто нова кола :) иначе честита да ти е безаварийно за много километри :)

Колега, на каквото и да се спреш няма по хубаво от новата кола :) . А в предвид мойте обстоятелства фиестата ми се видя по разумен вариант от Сандерото (Румъния) или Пежата 206 седан (Иранска сглобка). Гледам, че и фиат са пуснали интересни оферти.В крайна сметка съм много доволен от фиестата и все пак това ми е и първата кола, нямам големи претенции 8) :D :) Успех с търсенето :wink:
"Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui" - "по-добре е да мълчиш разумно, отколкото да говориш глупаво"

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 26 яну 2009, 12:12

Са тия Фиести понеже вече стават стар модел и ги дават на много тънки цени!
Браво,супер е,със здраве да си я караш и все за хубави работи _friends_ _friends_

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011

Мнение от chaosdd » 28 яну 2009, 09:50

Стахотна е, честито.
Като гледам специална серия Silver с красиви джанти 15", спойлерче, кожен волан и пр.
Браво, стахотен избор.
Поежелавам ти само хубаваи моменти с нея.
Ford. Feel the difference

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител

Мнение от G_Lynx » 28 яну 2009, 20:36

Благодаря колега! Прав си. Серия Силвър е:
- брони изцяло в цвета на купето
- заден спойлер, прозрачни стр. мигачи
- 15" ал.джанти
- ел. огледала, отопляеми в цвета на купето
- външни ръкохватки, странични и задна лайсна в цвета на купето
- скоростен лост със сребърен пръстен и ср. вложка
- кожен волан със сатен - сребърна спица
+ всички други екстри на промоционалната фиеста с изключение на фаровете за мъгла и AUX изход
+ аларма, зимни гуми, стелки, комплект безопастност

Потребителски аватар
stoyanov91
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2008, 00:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Ghia Mk1 Sedan

Мнение от stoyanov91 » 28 яну 2009, 23:59

Брао мн готина количка си си взел :D Мн ме кефят тея Фиестички :) 8) 8)
Не вярвам в чудесата...разчитам на тях...!

Изображение

Потребителски аватар
vladeto
потребител
потребител
Регистриран: 04 юли 2007, 08:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta Mark 2, 1.6 D Finesse, 1987...
Контакти:

Мнение от vladeto » 29 яну 2009, 13:32

пу-пу...да ти е жива и здрава :) и много да те слуша...Мнооого готино автомобилче... *00110*
Фактът, че съм параноик, не доказва, че ТЕ не са тук, за да ме вземат!!!
Изображение

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител

Мнение от G_Lynx » 29 яну 2009, 22:50

благодаря :) :drink:

Потребителски аватар
ivailo rachev
потребител
потребител
Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp

Мнение от ivailo rachev » 30 яну 2009, 08:11

много е хубава браво.много безаварййни километри с нея _friends_

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 01 фев 2009, 22:52

Прекрасна кола. Да ти е честита, да те радва много и да те заведе на прекрасни места с хубави хора :D
Избора е отличен, а лизинговите условия на Мото-Пфое са едни от най-добрите. 17,6% обща лихва за 48 месеца. Ако се пазариш малко повече ти отпада и лизинговата такса от 280 лв. за този период.

Най-много ми харесва цвета. Аз много мислих преди да поръчам новаия модел за този. В момента дизеловите Фиести със същите екстри са по 18 900 лв. Голямо изкушение...

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител

Мнение от G_Lynx » 02 фев 2009, 10:40

angel.krasimirov написа:Прекрасна кола. Да ти е честита, да те радва много и да те заведе на прекрасни места с хубави хора :D
Избора е отличен, а лизинговите условия на Мото-Пфое са едни от най-добрите. 17,6% обща лихва за 48 месеца. Ако се пазариш малко повече ти отпада и лизинговата такса от 280 лв. за този период.

Най-много ми харесва цвета. Аз много мислих преди да поръчам новаия модел за този. В момента дизеловите Фиести със същите екстри са по 18 900 лв. Голямо изкушение...

Благодаря _friends_ Да, прав си, наистина офертите им са голямо изкушение. И аз се поддадох. Но нямаше и какво да му мисля повече, единствено МОТО ПФОЕ ми поискаха най-малка първоначална вноска и месечна. А също така не ми искаха и глупави документи като трудов договор(не че нямам) и тям подобни, само свидетелство и л.карта. А за този модел, с който съм беше тестовият им автомобил на 4200 км., рег. лятото.(Тъй че ако си правил пробно кръгче може и да си я карал.) :) Както беше 22.12 на 23.12.08 си тръгнах с колата, като ми дадоха и зимни гуми (както и летните) и куп други подаръци, а също така колата излезе и малко по тънко от промо фиестата. Остана само бензин да и сипвам.
Освен и аз да ти пожелая само положителни емосии с новата ти фиеста ;): и да качиш снимки скоро.

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:

Мнение от toto » 03 фев 2009, 13:46

G_Lynx - сподели как е динамиката?

Аз от скоро се замислям за подобна фиеста в интервала от 2002 до 2007 година. Иначе имам 1997 двигател 1.25 - 75 к.с.
Но като се загледах в едни каталози - то излиза, че новите фиести са по-тромави от старите. И специално 1.25 моторите на новите правят 100км/ч с около 2 секунди по-бавно, което си е много тромаво.

Та като прозачетох каталозите на бързо ми се изпари желанието за фиеста, но все пак реших да попитам, защото всичко друго много ми харесва в тези колички.
Изображение

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител

Мнение от chaosdd » 03 фев 2009, 15:25

toto написа:G_Lynx - сподели как е динамиката?

Аз от скоро се замислям за подобна фиеста в интервала от 2002 до 2007 година. Иначе имам 1997 двигател 1.25 - 75 к.с.
Но като се загледах в едни каталози - то излиза, че новите фиести са по-тромави от старите. И специално 1.25 моторите на новите правят 100км/ч с около 2 секунди по-бавно, което си е много тромаво.

Та като прозачетох каталозите на бързо ми се изпари желанието за фиеста, но все пак реших да попитам, защото всичко друго много ми харесва в тези колички.
Fiesta 2001-2008 с двигател 1.25 е нормално да малко по-бавна от предходната. Доста по-голяма и по-тежка е. Много по-безопасна, по добре оборудвана и пр.
Разликата в килограмите не е малка, оттам и разлика в динамиката при сходен мотор.
Но пък всичко останало е 1-2 поколения напред.

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител

Мнение от G_Lynx » 03 фев 2009, 16:41

toto написа:G_Lynx - сподели как е динамиката?

Здравей! Ами както сподели колегата chaosdd тежичка си е колата. Мисля, че е малко над 1100кг, което от своя страна се отразява и на динамиката й и разхода на гориво. Лично аз няма как да разбера с колко е по бавна от предходните модели, защото не съм карал друга фиеста досега, но съвсем спокойно можеш да се разходиш до мото пфое и да направиш пробно кръгче. Сигурно както си видял по каталог и дават 13,2сек от 0-100км/ч (за 1.4, 80к.с. бензин тази, която аз карам)по мои впечатления си набира прилично,като преди това съм карал Витарата на баща ми 1,6/96к.с. (която си е мудничка, но е друг клас) и VW му Caravelle T2- 2 тона(но той си е 2.1 двигател, доста по мощен от фиестата). Виж за разхода като я засичах извънградско ми даде 5,4л/100 (90-110км/ч) до Кюстендил и обратно, но градско в София около 9-10л/100(зимата, до лятото още не съм стигнал ), особено сега като беше големия студ и сняг удари почти 12л/100, че дори и в надолнище от леда по нея тя си спираше и без да натискам спирачки :lol: . Иначе е просторна, все пак съм 192см висок и нямам проблем. За оборудване си има всичко. За мен основното беше да има климатик, дистанционно заключване и ел. стъкла. Всичко друга за мен са си глезотии. Като возия на дълъг път вози много приятно, стабилна е, спирачките са добри, малко е шумно купето, но за мен не е проблем, проблем понякога ми е, че е малък просвета отдолу, но като караш по бавно не е страшно. Нагорнище двигателя си има добра мощност дори като сме 3 души на 4 предавка. Общо взето това се сещам засега, дано съм ти бил полезен :) Ако има нещо друго питай.

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:

Мнение от toto » 03 фев 2009, 16:55

Благодаря за бързия отговор!
Разходът ти е много добър. Аз моята я карам предимно извънградско и малко градско и все е около 8/100.

А карал ли си по магистрала Тракия? Интересува ме как се държи на баирите (примерно при изкачването на вакарел). Моята по баирите доста умира и като си карам на 5-та примерно с 110 км/ч, ако съм на баир и дам газ няма никой :(

Иначе аз не съм тръгнал за нова кола. Иска ми се нещо около 10 000лв, след 2000-та година. Преди време хич не ми беше минавало през ума за фиеста, но от както карам тази моята (карам я от около 3 месеца) започна много да ми харесва и започнах да се заглеждам по по-новите модели.

Иначе съм хвърлил и око на Vw Golf 1.8T 150 к.с. Там динамиката ще е на ниво, но ще е около 2000-та година, докато фиеста за същите пари ще е сигурно 2004 - 2005 година и още немога да реша дали да избера повече кеф и по-често в сервиза или по-нова и спретната количка с по-малко проблеми.

Иначе поздравления за твоята фиестичка! Много е хубава. Със здраве да си я караш и много безаварийни километри!
Изображение

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител

Мнение от chaosdd » 03 фев 2009, 17:09

Замисли се за нова. 8-10 хил. лв. начална вноска, които си предвидил + символични месечни и ще караш нов автомобил с гаранция.
Години наред няма да го мислиш.
Струва си.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 03 фев 2009, 17:26

Ето малко допълнително инфо за фиестата (mk6/6.5) :
Изображение.
Изображение

И нашата дискусия за този модел: Обсъждане на Fiesta MK6/MK6.5

:D Има полезна информация.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител

Мнение от G_Lynx » 04 фев 2009, 00:36

toto На магистралите (Тракия, Хемус, ...) не съм я качвал все още и засега нямам впечатления как би се държала. Моя маршрут е предимно в югозападната част на България и впечатленията са ми предимно от планинските местности. Както писах горе, загуба на мощност в планината няма и си тегли доста добре. За пример пътя за Кюстендил минавам през Радомир и Конявски проход и обратно. като планината си я катери без проблем с 70км/ч на 4-та, а ако си сам ще може и по бързо, но и планинските завоите не навсякъде ще ти позволяват по-висока скорост. За стабилност мога да кажа, че е "като по релси"... но както каза колегата chaosdd при положение, че можеш да заделиш 10х.лв. направо се замисли за нова на лизинг, защото реално ще си го направиш на "символични" месечни вноски. :wink:

Иначе и аз мислех да си взема кола втора ръка, но нямах толкова пари, то уж на бъзик но новата излезе по евтино :lol: бях заделил малко под половината на твойте 10х.

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”