Mondeo MK1 2.0 16V RS
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
- Status: Извън линия
Mondeo MK1 2.0 16V RS
Реших и аз да покажа моето мондео, имам го откакто ми е регистрацията във форума, вече имам към 90 хил. км с него и доста емоции преживявания, но аз си го харесвам, имал съм и проблеми и радости с него, но какво да се прави свикнал съм си му и го познавам като дланта си. 
Ето и една негова снимка.

Наскоро го оборудвах и с трип компютър, но не съм правил никакви глобални промени по колата.
Освен трип компютъра, мондеото преживя вече още малко промени, може би най глобалната беше монтажа на ABS системата която вече половин година работи без проблем, също така монтирах ел. шибидах и задни ел. стъкла, допълнителни плафони на задните седалки.
Засега толкова, скоро продължавам.
След продължението, вече монтирах климатик доста работа ми отне, но работи доволно, явно писаното по нагоре от мен за глобалните промени вече не е актуално.

Ето и една негова снимка.

Наскоро го оборудвах и с трип компютър, но не съм правил никакви глобални промени по колата.
Освен трип компютъра, мондеото преживя вече още малко промени, може би най глобалната беше монтажа на ABS системата която вече половин година работи без проблем, също така монтирах ел. шибидах и задни ел. стъкла, допълнителни плафони на задните седалки.
Засега толкова, скоро продължавам.

След продължението, вече монтирах климатик доста работа ми отне, но работи доволно, явно писаното по нагоре от мен за глобалните промени вече не е актуално.

Последна промяна от Didibao на 04 юли 2013, 21:06, променено общо 7 пъти.

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Моето мондео МК1 1,8 16V
Готино е, колега. Не го казвам от куртоазия. Блендите не са от пожълтялите, джантетата са като моден аксесоар,
боята се вижда свежа... Да си жив и здрав да се возите с "мондьо" дълго и безаварийно
боята се вижда свежа... Да си жив и здрав да се возите с "мондьо" дълго и безаварийно

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- Didibao
- потребител
Колега блендите не са жълтички защото ги замених миналата година, взех ги от колега във форума. 

-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v
Моето е също толкова лачено и почти същото като изпълнение и цвят.Със здраве да го караш,нооо разкажи за трипа..как го монтира,от къде го взе,какво показва.
- Didibao
- потребител
Трипа колега го взех от ebay на много добра цена 5 паунда и доставката ми беше 8 паунда, за монтирането използвах информацията от форума а схемите ги гледах от тук.Biso77 написа:Моето е също толкова лачено и почти същото като изпълнение и цвят.Със здраве да го караш,нооо разкажи за трипа..как го монтира,от къде го взе,какво показва.
Подкарал съм му всички функции който да налични, среден разход моментен разход, средна скорост, температура, часовник, хронометър и календар, единствено оставащите километри с налично гориво не ми работят коректно защото имам проблем със сондата в резервоара, по принцип не ми отчита и на таблото, понякога работи понякога не.
Забравих да спомена, че трипа го взех с проблем с дисплея, това е обичаен проблем за триповете на мк1, но си го оправих сам ако има желаещи или хора с такъв проблем на трипа ще обясня какво се прави и как, като цяло работата е малко сръткава но ефекта е на 100%.
А ето и една снимка от случка преди 2 месеца:

-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate

- Didibao
- потребител
Да се похваля и тук от снощи съм с още един ъпдейт монтирах си ABS беше си трудоемка работа но мисля, че си заслужава. 
Така и така съм се разписал от няколко дни си направих и осветлението на дръжките, за момента само предните, че имах друг проект в преспектива, използвах вместо крушки светодйоди с резистор на 430кО.

Така и така съм се разписал от няколко дни си направих и осветлението на дръжките, за момента само предните, че имах друг проект в преспектива, използвах вместо крушки светодйоди с резистор на 430кО.

-
- потребител
Твоята колица си стана вече истинска Ghia,остава емблемата само да и сложиш. =D>:
- Didibao
- потребител
Така малко средно ще го сложа, но при 90 ми е около 9 карам на газ и по трипа е толкова, това извънградско.
При 120 около 12л си държи, нагоре колегата е прав 14 по трипа си взема, иначе средно извънградско е 10,5л/100 по трипа.
Градско 1 литър на горе среден разход.
При 120 около 12л си държи, нагоре колегата е прав 14 по трипа си взема, иначе средно извънградско е 10,5л/100 по трипа.
Градско 1 литър на горе среден разход.

- Didibao
- потребител
Да си допълня темата освен изброените подобрения това което съм пропуснал е, че първата модификация която направих по колата е монтаж на комфорт системата, че много си забравям стъклата, скоро предстой ъпгрейд с електрически шибидах, а може и още нещо да измисля, но като цяло зимата ме мързи да работя много.

-
- потребител
Продължавай така,ти си от малкото останали притежатели на Мондео МК1,които освен,че поддържат перфектно колите си и полагат доста усилия и пари за ъпгрейт.
Въпросът е кое ще следващото?
Въпросът е кое ще следващото?
- Didibao
- потребител
Следващото е ел. шибидах, че на моя се прецака ръчката, а пролетта следва ревизия на задна щанга, че тампоните заминаха и почна да потропва.

- naze
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
- Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''
евала е такова чудо за чистачките искам още от фиестата че някой път е много нервно хем вали хем не е силно и ни на интервал ни на постоянни чистачки.. пък да си регулираш интервала си е друго още на учебната карах са такива и си е доста удобно трябва да си потърся и аз за бабата едно такова.. та супер е колицата дай някоя снимка на педницата след удара
и тея дръжки как светят че ми е мн интересно 

криза.. 

- Didibao
- потребител
Колега първата снимка е лед удара колата, просто тази я качих след това. Дръжките си светят в съвсем леко в бяло, ползвах светодиоди, ако не забравя довечера ще снимам, че на светло не се вижда.

- niki_lom
- потребител
- Регистриран: 20 сеп 2009, 09:57
- Модел на автомобила: MONDEO MK1 1.8TDI RS Ghia,Кожа- 17''ки
страхотно мондео и то 4X4. да ти да служи дълго време.и аз не мисля да се разделям с мондито 

skype: niksun_boy e-mail: niki_86_m@abv.bg GSM:0878772681, 0883583488, 0894874973
99% от майсторите си нямат хал-хабер от Форд
99% от майсторите си нямат хал-хабер от Форд
- Didibao
- потребител
Още едно малко допълнение от днес, имах свободно време и ето какво сътворих.
Преди

Повреме

Мотора. Наложи се да го разглобя и раздвижа, че явно е седял доста и беше затегнала смазката на втулките на ротора, сега движи добре.

Завършена модификация.

Преди

Повреме

Мотора. Наложи се да го разглобя и раздвижа, че явно е седял доста и беше затегнала смазката на втулките на ротора, сега движи добре.

Завършена модификация.

Последна промяна от Didibao на 26 апр 2012, 16:46, променено общо 1 път.

- Boqn.bg
- потребител
- Регистриран: 07 май 2011, 23:04
- Модел на автомобила: Форд Мондео MK1 '94 \ 1.6 16v, Форд Ка '00 \ 1.3.
Честити придобивки.
Аз също, бях си сложил - карбоново фолио. След, две-три седмици - се отлепи. 

"На пътя всички сме равни! Бъди внимателен, спаси живот!"