Още за Мото-Пфое
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- Status: Извън линия
Re: Още за Мото-Пфое
Само да уточним нещо това е официален севиз на Мото Пфое ( такъв като двата в София и този в Плевен) или е сервиз оторизиран от Мото Пфое ( такъв като в Благоевград и в повечето градове)Murphy написа:И аз искам да се оплача от Мото Пфое Пазарджик! ...............
П.П. Сега като ходих на Пловдивсият панаир на пътя между Пловдив и Пазарджик (близко до Пазарджик ) Видях една сграда на нея имаше емблемата на Форд приличаше на Шоурум ама май не пишешеМото-Пфое а нещо друго. Движех се бързо и бях уморен а ми стана интересно какво е затова питам.
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Правилно си забелязал, има разлика.
В Пазарджик не е Мото-Пфое, а дилър (Еврокар) на МП и Ford.
Дилъри са и в Хасково, Сливен, Добрич, Габрово, Шумен, В. Търново, Благоевград, Монтана.
София Младост и Люлин, Пловдив, Ст. Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен са филиали на Мото-Пфое.
Дилъри са и в Хасково, Сливен, Добрич, Габрово, Шумен, В. Търново, Благоевград, Монтана.
София Младост и Люлин, Пловдив, Ст. Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен са филиали на Мото-Пфое.
Ford. Feel the difference
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://business.actualno.com/news_163641.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;chaosdd написа:Правилно си забелязал, има разлика.
А това как да го разбираме?! Същата информация я има и в списанието на МотоФпое!До края на месец май Мото-Пфое ще отвори продажбено-сервизен комплекс в Пазарджик, съобщиха от българското представителство на коннцерна.
С него общият брой на салоните на компанията в страната ще достигне 16. Автомобилният център ще се намира на ул. "Пловдивско шосе", по пътя от Пазарджик към Пловдив.
Планираната инвестиция е на стойност 1 млн. лв, като до този момент са реализирани общо 700 хил. лв. Инвеститор е официалният дилър на Мото-Пфое за град Пазарджик - "Еврокар" ООД.
Най-новият продажбено-сервизен е с обща площ от 9 500 км. м. и е проектиран по последните стандарти на Ford за външно и вътрешно брендиране. За изложбените автомобили в шоурума са предвидени общо 8 места, а в обособения Транзит център, разположен на площ от общо 800 кв.м., ще са изложени всички модели от лекотоварната гама на Ford. Комплексът разполага с общо 77 паркоместа.
Клиентите на Мото-Пфое в Пазарджик и региона ще могат да се възползват от всички предлагани от компанията услуги - продажба на автомобили и резервни части, продажба на употребявани автомобили, бързо и качествено сервизно обслужване на пълната гама модели Ford.
Официалното откриване на салона ще се проведе на 28 май, като домакини ще бъдат собствениците на компанията Карл-Хайнц и Филип Пфое. За първи път по време на събитието, преди официалното му представяне в страната, гостите ще могат да видят и първия кросоувър на Ford - Kuga.
Клиента длъжен ли е да прави разлика между дилър и филиал, при положение, че се рекламира като " Мото-Пфое ще отвори продажбено-сервизен комплекс в Пазарджик".

- chaosdd
- потребител
Прав си разбира се, никой не е длъжен да го знае или да прави разлика.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
chaosdd написа:Прав си разбира се, никой не е длъжен да го знае или да прави разлика.

Защото това "В Пазарджик не е Мото-Пфое, а дилър (Еврокар) на МП и Ford." ми звучи като оправдаващо обстоятелство за МотоПфое, а за мен лично - не е.
- chaosdd
- потребител
Ами малко е засукано.
По силата на европейските правила в съответната държава, производителите (Ford MC, VW AG и пр.) се представляват от вносители. Вносителите могат да са както частни фирми, така и собственост дирекктно на компанията майка. Тези вносители провеждат централната политика на марката, представляват, рекламират и пр. Вносителя няма шоуруми, сервизи и пр. и продава автомобили само на дилъри, но не на крайни клиенти.
Търговската и сервизна дейност се извършва от дилъри. Всеки може да стане дилър ако кандидатства и отговаря на определени условия и стандарти. Мото-Пфое е дилър (макар и с много дилърства и далче най-големия). Еврокар е дилър и пр. Отделни компании са си и отговарят сами за себе си.
Объркването идва от факта, че в миналото Мото-Пфое беше на практика и вносител и дилър. Сега съществува отделна компания вносител.
Иначе всички са си независими дилъри на Ford, нищо че тук там пише МП.
Едва ли внесох яснота, сигурно напротив
По силата на европейските правила в съответната държава, производителите (Ford MC, VW AG и пр.) се представляват от вносители. Вносителите могат да са както частни фирми, така и собственост дирекктно на компанията майка. Тези вносители провеждат централната политика на марката, представляват, рекламират и пр. Вносителя няма шоуруми, сервизи и пр. и продава автомобили само на дилъри, но не на крайни клиенти.
Търговската и сервизна дейност се извършва от дилъри. Всеки може да стане дилър ако кандидатства и отговаря на определени условия и стандарти. Мото-Пфое е дилър (макар и с много дилърства и далче най-големия). Еврокар е дилър и пр. Отделни компании са си и отговарят сами за себе си.
Объркването идва от факта, че в миналото Мото-Пфое беше на практика и вносител и дилър. Сега съществува отделна компания вносител.

- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
По интересен е следният въпрос. Така нареченият дилър има ли отговорности за гаранционният и следгаранционен сервиз към вносителя ? Възможно ли е да бъде "задействан" така да се каже да свърши даден ремонт ?chaosdd написа:...Тези вносители провеждат централната политика на марката, представляват, рекламират и пр. Вносителя няма шоуруми, сервизи и пр. и продава автомобили само на дилъри, но не на крайни клиенти.
Защото ако не носи отговорности то тогава това е по скоро квартална бакалия, но не и дилър!
Поздрави

- cenzor
- потребител
- Контакти:
chaosdd написа:

P.S. Коя е отделната компания вносител, ако не е тайна?

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
дали някой е дилър на МП или самото МП е дилър на някой май няма значение всички са под една шапка и трябва да отговарят на еднакви критерии
според мен всички промоции ,авточасти и услуге би трябвало да са на една цена с изключение на труда
или поне аз така си мисля,може и да греша
според мен всички промоции ,авточасти и услуге би трябвало да са на една цена с изключение на труда
времето е като парите-никога не стига
- chaosdd
- потребител
Доколкото ми е известно си прав.pepy1 написа:дали някой е дилър на МП или самото МП е дилър на някой май няма значение всички са под една шапка и трябва да отговарят на еднакви критерии
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: ford fusion1,4tdci
- Контакти:
бастун мога да ти кажа че след 2 посещения в МП вече сезамислям дали да стъпа пак там Исках да си смена колата с куга но като гледам от некадърници маи се ориентирам към ауди
камилата може да работи една седмица без да пие , аз мога точно обратното
- cenzor
- потребител
- Контакти:
На цената на Ford Kuga в момента може да се вземе Chevrolet Captiva с пълно оборудване, което е два пъти повече джип от Kuga-та.bai-onzi написа:бастун мога да ти кажа че след 2 посещения в МП вече сезамислям дали да стъпа пак там Исках да си смена колата с куга но като гледам от некадърници маи се ориентирам към ауди

Та.. хвърли око и на другите оферти.

- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Само ще допълня ,че от 01.01.2007 в България като страна членка на ЕС понятие като внос не съществува,а всичко това е вътрешнообщностно придобиване и уважаемите митници не участват . Поради промяната в нормативната уредба понятието "вносител"вече не съществува в рамките на ЕС , и от това произлизат тези редукции....chaosdd написа:Ами малко е засукано.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- chaosdd
- потребител
Единствените предимства на Captiva-та е, че е по-голяма, 7-местна и евтина.cenzor написа:На цената на Ford Kuga в момента може да се вземе Chevrolet Captiva с пълно оборудване, което е два пъти повече джип от Kuga-та.bai-onzi написа:бастун мога да ти кажа че след 2 посещения в МП вече сезамислям дали да стъпа пак там Исках да си смена колата с куга но като гледам от некадърници маи се ориентирам към ауди![]()
Та.. хвърли око и на другите оферти.
Като поведение на пътя, дизайн, технологии, интериор и пр., разликата е в класи в полза на Kuga.
Иначе, нито едното нито другото е истински джип, но от друга страна, не знам кой би тръгнал да прекосява джунглата с такъв автомобил.