Чистачки на Фокус

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:
Status: Извън линия

Чистачки на Фокус

Мнение от OhljovchO » 17 яну 2008, 17:34

Здравейте колеги
Чистачките при мен са като размер 480+550мм или и двете 480мм - видях, че такива са стандартните.
Какъв е проблема:
Когато чистят дясната чистачка събира нагоре и лявата/шофьорската/ би трябвало да я захлупи и при връщането да обере мръсотията. Така поне беше на старата кола.
На фокуса обаче лявата чистачка достига значително по-ниско по височина на стъклото от дясната и не "захлупва" следата. Резултата е, че мръсотията се стича точно пред мен докато карам и ме дразни.
Загледах се и на друг фокус - дали случайно не са ми разменени рамената или нещо такова, но и другия беше така.
Та да питам така ли е при вас, считате ли това за проблем и съответно как да се преборим с него.
Ще опитам да снимам стъклото, за да покажа точно за какво иде реч.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 17 яну 2008, 18:15

Не можах много да го разбера, ама лявата 550мм ли е? Пробвай да сложиш две еднакви или сложи по-късата отдясно и виж какъв е ефекта.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Чистачки на Фокус

Мнение от cenzor » 17 яну 2008, 18:56

OhljovchO написа:Здравейте колеги
Чистачките при мен са като размер 480+550мм или и двете 480мм - видях, че такива са стандартните.
Какъв е проблема:
Когато чистят дясната чистачка събира нагоре и лявата/шофьорската/ би трябвало да я захлупи и при връщането да обере мръсотията. Така поне беше на старата кола.
На фокуса обаче лявата чистачка достига значително по-ниско по височина на стъклото от дясната и не "захлупва" следата. Резултата е, че мръсотията се стича точно пред мен докато карам и ме дразни.
Загледах се и на друг фокус - дали случайно не са ми разменени рамената или нещо такова, но и другия беше така.
Та да питам така ли е при вас, считате ли това за проблем и съответно как да се преборим с него.
Ще опитам да снимам стъклото, за да покажа точно за какво иде реч.
:roll: Ако ще те успокои- и на Фиестата е така.
Лявата забърсва, дясната забърсва и от най-горната точка , до която е достигнала дясната се спуска една струйка точно по средата на прозореца. :shock:
Решението е 1 минута след като си спрял с чистенето, да пуснеш само веднъж чистачките , без вода , и по този начин лявата да дозабърше каквото се е ослузило по прозореца . :lol:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia

Мнение от libra » 17 яну 2008, 19:07

Като се замисля, май и при мен става така. Пръскайте по време на движение, от въздушната струя водата се качва на тавана

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Чистачки на Фокус

Мнение от paci » 17 яну 2008, 20:25

cenzor написа: ...
И при мен е така!
И понякога с еднократно пускане както си описал пак не става та меткам на сухо няколко пъти щото ме фащат нервите нещо да ми се точи пред очите.
Сега съм и с чистачи от 3лв. та не се нервя много много, щото както казва един познат "нищо не дал - нищо не взел". Бе то не е от чистачките ама верно се оказаха едни чистачки ....
За сега биват. Дано изкарат известно време :)

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от OhljovchO » 17 яну 2008, 20:40

Ето сега щракнах ефекта
Мисля да направя експеримент с много голяма чистачка пред мен и по-мъничка пред другия. Кофтито е, че като е по-голема чистачката натиска към стъклото е по-малък и чисти по-гадно. Поне така си обяснявам защо старите 480-ки Шампион чистят по-хубаво от новите 550-ки Графит....а може и да е от разликата в цената :lol:
Прикачени файлове
Focus 6.jpg
Focus 2.jpg

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V

Мнение от TURBOTO » 17 яну 2008, 21:28

Все едно,че си го снимал от моята кола абсолютно същият ефект се получава,пускам чистачките да минат още един път та да оберат стеклата се мизерия и всичко е бижу. :D
Изображение

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia

Мнение от libra » 17 яну 2008, 23:46

OhljovchO написа:Ето сега щракнах ефекта
Мисля да направя експеримент с много голяма чистачка пред мен и по-мъничка пред другия. Кофтито е, че като е по-голема чистачката натиска към стъклото е по-малък и чисти по-гадно. Поне така си обяснявам защо старите 480-ки Шампион чистят по-хубаво от новите 550-ки Графит....а може и да е от разликата в цената :lol:
Незнам защо, но ми се струва, че шофьорската е доста по-малка от другата :shock:

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 18 яну 2008, 00:13

Като че ли са ти наобратно чистачките или така ми се струва... Дългата (550) трябва да е пред шофьора, късата (480) - от дясно. Но от тоя ефект със стичането не можеш да избягаш.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
vlad
потребител
потребител
Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
Контакти:

Мнение от vlad » 18 яну 2008, 01:08

Шофьорската е къса. Аз на мойта бях сложил 55 и 53 и чистеше екстра.

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от OhljovchO » 18 яну 2008, 08:46

debug написа:Като че ли са ти наобратно чистачките или така ми се струва...
Ц не са на обратно
На снимката и двете са 480мм, просто рамото на дясната чистачка е по-дълго и стига по-високо.
Пробвах и с 550мм пред мен, но разликата е минимална и проблема си стои.
Мисля си за някаква несиметрична чистачка - захващането да не е в средата. Виждал ли е някой подобна?

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 18 яну 2008, 14:41

То пък един проблем :P Дано по-голям да нямаш с Фокусника.
Изображение

Изображение

fordman
потребител
потребител
Регистриран: 16 сеп 2005, 11:22
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 combi 96.; MK1

Мнение от fordman » 20 яну 2008, 17:06

Май не е много мястото на тая тема тук, но понеже основно за това се говори реших да напиша и аз малко .Не знам дали е проблем (и мен много ме ядосваше), по-скоро е заводска недомислица обща за повечето фордове. Не е проблема в дължината не чистачките, макар,че ако се сложи по-къса вдясно или по-дълга в ляво по малко дразни. Истинския проблем е че дясната чистачка трябва да прави по-голям ход от лявата-поне на другите коли е така,за да може да застъпи чистеното от лявата и тогава няма границааа.Който му се занимава и поразбира малко руски ето линк как може сам да си оправи пробрема САМ

http://mondeoclub.ru/remont/fm1_2/treygolnik.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Няма да качвам снимки как изглежда в момента колата ми , защото тук има достатъчно
УСПЕХ НА ВСИЧКИ :wink:
Изображение

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 21 яну 2008, 07:24

Същата работа е и при мен, все едно гледам снимки от моята кола :( .
Вадил съм чистачките и са абсолютно еднакви по размер, дясната обаче си чисти 5-6см по-нагоре на стъклото. Варианта според мен е шофьорската с 2-3 см по-дълга от сегашната, а дясната с 2-3 см по-къса.

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 21 яну 2008, 09:14

И при мен е така, но и с различни чистачки пак не се оправя проблема. Сега съм с 55 и 48см вместо оригиналните 53 и 50 и пак остава това петно отгоре. Май единственото решение е това на братушките с промяна хода на дясната чистачка. Напролет си купувам един механизъм от моргата и ще пробвам да видим кво ще стане.

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 21 яну 2008, 19:04

И при мен има същия ефект и му намерих решението .. просто развивате дясната чистачка леко я мърдате нагоре по този начин ще се мести по нагоре от преди ... гадното е ,че ще седи и по нагоре ,но с това се свиква.. Аз си купих чисто нови чистачки Чемпиън и съм доволен за сега...

Отговори

Върни се в “КУПЕ”