Тапицерия на седалка
- sstoyanov
- потребител
- Регистриран: 25 яну 2008, 15:50
- Модел на автомобила: Courier 1.3, '93 OHV
- Контакти:
- Status: Извън линия
Тапицерия на седалка
Здравейте колеги - задните ми седалки са със супер тапицерия, но предните са с една отвратително лайняно-жълта... взех да я свалям от единия край на шофьорската, излезе, че под нея има същата готина тапицерия като на задните - този който я е карал колата преди мен трябва много да я е мразил... та.. взех да разлепям горния пласт от нея, успешно, но е лепена с някакво лепило което остава по долния пласт и стои адски грозно... имате ли идея как мога да го отстраня това лепило без да се налага претапициране на седалките?
- sstoyanov
- потребител
- Контакти:
Re: Тапицерия на седалка
До колко може да се използва кореселин според вас? В комбинация с нещо друго?
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Сигурен ли си , че отдолу няма да намериш някоя дупка( изгорено, срязано) върху долната, "готина " тапицерия? То най-вероятно затова е сложена горната...sstoyanov написа:Здравейте колеги - задните ми седалки са със супер тапицерия, но предните са с една отвратително лайняно-жълта... взех да я свалям от единия край на шофьорската, излезе, че под нея има същата готина тапицерия като на задните - този който я е карал колата преди мен трябва много да я е мразил... та.. взех да разлепям горния пласт от нея, успешно, но е лепена с някакво лепило което остава по долния пласт и стои адски грозно... имате ли идея как мога да го отстраня това лепило без да се налага претапициране на седалките?
А за махането на следи от лепило... не знам дали изобщо ще успееш. Защо не питаш в някое химическо чистене дали ще могат да ти помогнат?

- sstoyanov
- потребител
- Контакти:
Махнал съм я почти изцяло - няма нищо странно отдолу. Проблема ми е с лепилото... трябва да питам из химическите но се надявах сам да се оправя 

- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Според мен може да пробваш с корселин,първоначално на по-малък участък за да видиш ефекта.Мисля,че не би трябвало да има някакъв отрицателен ефект върху тапицерията

- sstoyanov
- потребител
- Контакти:
Задължително ще се пробва тези дни
Ако някой друг има идея нека сподели.