Ръждичка на петата врата?
-
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2007, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 '98
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ръждичка на петата врата?
Гледам се е появила ръждичка по фикуса. Отзад на петата врата дето е лайсната с емблемата точно над самата лайсна. На две места се вижда че е тръгнала. Може ли да се направи нещо. В смисъл да сваля лайсната и с нещо да обработя мястото или няма спасение.
http://bluelemon3d.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- eekset
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 11:56
- Модел на автомобила: три две нула
Re: Ръждичка на петата врата?
Аз съм с ескорт, доста по-стар от твоята и задното стъкло може да падне в багажника утре, а може и да надживее колата. Проблема е, че го позакърпиш на едно място, а то изгние на друго, няма спасение. Може да си вземеш боя за ретуширане (прилича на лак за нокти)с цвета на колата ти, позатъркваш с фина шкурка ръждата, подмазваш и т.н., докато не стане цялата врата за боя. Другия вариант - караш бързо да не те стига ръждата и това е... 

http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Я по-добре вземи да я обработиш.Махни лайсната ,внимателно шлайфай с шкурка мястото,докато премахнеш ръждата.Иначе казано докато стигнеш до метален блясък.След това запечатай със съответната боя и лак.Боя и лак под формата на спрей ще ти излазят около 25-30лв.В специализираните магазини Могат да ти изработат (тонират) боя и да я вкарат в спрей.Успех

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Не знам на колегата, ама моята е такава Ghia и имаше същата ръжда под лъскавата лайсна на петата врата. От едната страна беше доста, от другата едвам се виждаше. Също и на самата врата на багажника отдолу, там където са свързани двете ламарини и има отвори за оттичане на вода, има една смола, почти на цяло беше паднала от ръждица.debug написа:Да не е Ghia случайно?
Вчера си я взех от майсторите, направили са я добре. Поне боядисването де, другото не се вижда

-
- потребител
- Контакти:
Да Ghia е! Това има ли значение? Иначе и аз си мислех да свалям лайсната и да видя какво е положението.Да не е Ghia случайно?
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Това си е описано като фабричен дефект при Ghia-та, нали лайстната е метална - от вибрациите ли, от разликата в металите - не знам, ама корозирали. Може би след като я боядисаш е добре по -някакъв начин да ограничиш контакта на лайстната с вратата. Ще изровя следобед сервизния бюлетин по въпроса...
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Бюлетинът...
- Прикачени файлове
-
- TSB02018.pdf
- (101.2 KБ) Свален 133 пъти
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Ами моя е Джия, но между лайстната и боята има прозрачно фолио, което ограничава. Трябва да го снимам от близо, че на снимките, които имам не си личи.debug написа:Това си е описано като фабричен дефект при Ghia-та, нали лайстната е метална - от вибрациите ли, от разликата в металите - не знам, ама корозирали. Може би след като я боядисаш е добре по -някакъв начин да ограничиш контакта на лайстната с вратата. Ще изровя следобед сервизния бюлетин по въпроса...
-
- потребител
- Контакти:
10x пичове