Ползата от метална задна броня - евтина минавка

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a
Status: Извън линия

Ползата от метална задна броня - евтина минавка

Мнение от peterdi_bg » 08 окт 2008, 14:18

Оня ден съм натоварил каручката до покрива и като обръщам на една улица не видях колчето отзад и хряс... изкриви се точно под десния стоп. Добре че рогчето остана здраво (понеже за отпред още не мога да си намеря, представям си още едно ако ми отиде).

Бронята под стопа си беше доста огъната, опираше в рамата и от [ - образна беше станала плоска. Ще речеш - доста е мека, ама без железа се изправя зор. Оправих си я с 2 чифта големи клещи за 5 минути, без даже да я свалям от колата. Само я откачих от едната страна.

Не знам доколко е голяма разликата между пластмасовите брони на по-старите и на по-новите модели, но ако се има предвид тяхното предназначение да поемат силата при удар, от което обикновено стават на парчета, за шофьори без опит като мене май е по-добре да са метални. При по-силен удар естествено и едните, и другите заминават, от това трудно нещо ще те опази, даже и разните 15-20 см буфери от мека материя и подобни измишльотини върху броните, които са ги тествали преди 30-40 години.

Използвам случая да напомня, че още си търся рогче за отпред (тема в КУПУВАМ). Приемам и пластмасова броня от Шкода 120 LМ, от стара Фиеста, от Голф или нещо, от което мога да си изрежа ъглите.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Ползата от метална задна броня - евтина минавка

Мнение от cenzor » 08 окт 2008, 14:24

peterdi_bg написа:
Не знам доколко е голяма разликата между пластмасовите брони на по-старите и на по-новите модели, но ако се има предвид тяхното предназначение да поемат силата при удар, от което обикновено стават на парчета, за шофьори без опит като мене май е по-добре да са метални. При по-силен удар естествено и едните, и другите заминават, от това трудно нещо ще те опази, даже и разните 15-20 см буфери от мека материя и подобни измишльотини върху броните, които са ги тествали преди 30-40 години.
.
Меките брони са, за да пазят пешеходците, не теб.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 08 окт 2008, 16:24

Еми нали точно за това си говорим - бронята поема повече от силата на удара вместо човека, или каквото и да е насреща.

Иначе - просто другия път по-малко товарене и повече внимание за разни стърчилки и дървета. Тоя път минах тънко, ама то такива неща стават именно човек да си знае да внимава.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i

Мнение от foxy » 08 окт 2008, 23:30

И при двата ми удара - един челен и един изотзадзе ми нямаше нищо на броните освен ужулено . . .кривят се едни релси отдолу . . . е.... си мамето. С крик ми ги изправяха... Едва ли са направени само за пешеходците....но и не са животоспасяващи. :D :D
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 09 окт 2008, 21:50