Проблем с превключването на вентилацията
-
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2008, 20:08
- Модел на автомобила: Mondeo 1997 1.8Zetec
- Status: Извън линия
Проблем с превключването на вентилацията
Здравейте! Трябва ми малко помощ относно проблем с превключването на вентилацията в купето. Колата е Мондео 1997 1.8 бензин с климатик. В момента не мога да превключа къде да духа въздуха - стои само на полжение "към предното стъкло". Казаха ми че управлението става чрез вакуум. Така ли е? Мога ли сам да се справя? Някой ако има идеи да каже. От друга страна ми се струва също, че и другия превключвател не работи както трябва : при положения само на вътрешна вентилация продължава да влиза външен въздух. Свързани ли са двата проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Re: Проблем с превключването на вентилацията
Колега,и двете клапи се управляват с вакуум ,така че най вероятно се е загубил той. Копчето ,което опеделя къде да духа венттилатора всъщност върти оста на един вакуумен разпределител,от който излизат едни цветни маркучета и отиват към изпълнителните цилиндърчета. Мисля че джаджата се вижда някъде зад пласмасотиите на таблото. Така че търси някъде извадено мъркуче, но на дизела не знам от къде тръгва..
- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Тези маркучлета влизат в двигателя. Гледай зад двигателя за изкарана тръбичка. На мен ми беше така.

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=22815by_cec написа:Колега,и двете клапи се управляват с вакуум ,така че най вероятно се е загубил той. Копчето ,което опеделя къде да духа венттилатора всъщност върти оста на един вакуумен разпределител,от който излизат едни цветни маркучета и отиват към изпълнителните цилиндърчета. Мисля че джаджата се вижда някъде зад пласмасотиите на таблото. Така че търси някъде извадено мъркуче, но на дизела не знам от къде тръгва..