Схема на държачите на фаровете?

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a
Status: Извън линия

Схема на държачите на фаровете?

Мнение от peterdi_bg » 13 фев 2009, 15:48

Колеги, искам да си сложа белите мигачи и да си закрепя окончателно фаровете, както и да оправя ръждата около тях. Обаче ще помоля някой ако има схема какво представлява държача между фара и мигача и долния който регулира фара да пусне тук или да ми я прати, понеже в ръководствата които съм изтеглил на руски за фафлата това го няма, а при мен тия държачи са толкова ръждиви, че едвам се отвиват и единия още преди време от незнаене и зор си го разбих (той не беше и здрав, де). Не личи кое е гайка, кое е заварено. Пластмасата им също е на счупване. Доколкото видях тоя между фара и мигача има някакво резбовано тяло което е вклинено в дупка в калника и ги държи. Може ли като се отдели фара цялата тая чудесия да се отвие от мигача и да се извади? Ако не - как да го направя че да не станат на части.
Последна промяна от peterdi_bg на 13 фев 2009, 15:52, променено общо 1 път.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: Схема на държачите на фаровете?

Мнение от peterdi_bg » 13 фев 2009, 15:52

Снимки има в ТАЯ тема, обаче не смея да ги почвам, че ще ги разбия а явно трудно ще си намеря в по-добро състояние. Просто не знам кое трябва да се развие първо. По-нататък ще мисля да си направя други държачи които да вършат работа.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Схема на държачите на фаровете?

Мнение от HACKO » 14 фев 2009, 15:54

Сравнително трудно, не съм сигурен че си спомням точно, но ще опитам. Отгоре има една пластмасова втулка, която се хваща със клещи и внимателно се завърта на 90градуса(много трудно се завърта) и се изважда. Отдолу е подобно хващаш пластмасовото тяло и завърташ. Не бързай, гледай и мисли.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “КУПЕ”