Обемист товар в Fiesta Mk4 - моля за мнение!
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
- Status: Извън линия
Обемист товар в Fiesta Mk4 - моля за мнение!
Здравейте,
Знам, че темата ми е много тъпа, но спешно ми се налага да разбера кой какво по-обемисто е превозвал с Fiesta Mk4 с 3 врати. Довечера модераторите може да изтрият темата.
Значи зора ми е да си купя подматрачна рамка размер 90см. на 200см. Обаче не знам дали ще мога да я превозя във фиестата
А в момента и тя не е при мен, за да измеря с ролетка горе-долу с какво пространство разполага.
Та искам да питам някой ако е возил по-обемист товар да сподели дали става. Интересува ме може ли с някаква тел задния капак да се завърже да не се отваря, защото ако натоваря рамката тя 100% ще щърчи назад. Другото, което ме притеснява е да не се окаже, че рамката ще щърчи много и да падне на някоя дупка.
Благодаря предварително за мненията!
Знам, че темата ми е много тъпа, но спешно ми се налага да разбера кой какво по-обемисто е превозвал с Fiesta Mk4 с 3 врати. Довечера модераторите може да изтрият темата.
Значи зора ми е да си купя подматрачна рамка размер 90см. на 200см. Обаче не знам дали ще мога да я превозя във фиестата

Та искам да питам някой ако е возил по-обемист товар да сподели дали става. Интересува ме може ли с някаква тел задния капак да се завърже да не се отваря, защото ако натоваря рамката тя 100% ще щърчи назад. Другото, което ме притеснява е да не се окаже, че рамката ще щърчи много и да падне на някоя дупка.
Благодаря предварително за мненията!
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Re: Обемист товар в Fiesta Mk4 - моля за мнение!
Това да не ти е жигула да я върваш 
Хладилник мраз 80 от София до Дгр.
Предполагам нямаш АГУ което е добре.
Тази рамка не е ли разглобена в кашон на по два метра. Сваляш задните седалки. предна до шофьора макс. напред (накланяш я максимално). Вкарваш я по диагонал. Има багажни въжета можеж тях да използваш.
Ако не е разглобена, мисля че стане с багажно ластично въже я вържи към ръчната (в дъното на ръчната да не се дръпне по някое време). Покрии с някакви парцали там където ще опира багажника в дървото и пак с ластично въже.
Надявам се съм успял да ти дам някакви идей. Мисля че има 90см широчина

Хладилник мраз 80 от София до Дгр.
Предполагам нямаш АГУ което е добре.
Тази рамка не е ли разглобена в кашон на по два метра. Сваляш задните седалки. предна до шофьора макс. напред (накланяш я максимално). Вкарваш я по диагонал. Има багажни въжета можеж тях да използваш.
Ако не е разглобена, мисля че стане с багажно ластично въже я вържи към ръчната (в дъното на ръчната да не се дръпне по някое време). Покрии с някакви парцали там където ще опира багажника в дървото и пак с ластично въже.
Надявам се съм успял да ти дам някакви идей. Мисля че има 90см широчина
- toto
- потребител
- Контакти:
cruise - благодаря много за бързия орговор!
Рамката не е разглобена така цяла я дават, но е много тънка - около 4-5см е на височина.
Мисля да бутна задните облегалки и фактически да опре в гърбовете на предните седалки. Но не знам от багажнич ръб до предните облегалки колко сантиметра е т.е. колко ще остане да стърчи отзад.
Иначе лошото е, че нямам нито парцали нито от тези ластични въжета. Даже и тел нямам
(мислих да ида да си купя от магазина някаква жица)
Все пак ще мина първо през някоя железария да видя какви връзки и въжета ще мога да събера
.
Рамката не е разглобена така цяла я дават, но е много тънка - около 4-5см е на височина.
Мисля да бутна задните облегалки и фактически да опре в гърбовете на предните седалки. Но не знам от багажнич ръб до предните облегалки колко сантиметра е т.е. колко ще остане да стърчи отзад.
Иначе лошото е, че нямам нито парцали нито от тези ластични въжета. Даже и тел нямам

Все пак ще мина първо през някоя железария да видя какви връзки и въжета ще мога да събера

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Аз съм возил от Трявна до Габрово и обратно Този хладилник. Задната врата беше даже затворена. Плюс това моята е с 5 врати и предната седалка не може да се вдигне напред, само облегалката беше изправена докрай.

- toto
- потребител
- Контакти:
155см щом си събрал вътре е доста добре. Само не знам каква е разликата между 3 и 5 врати.
Но ако и аз вкарам 155см вътре ще ми останат само 45см да стърчат
Но ако и аз вкарам 155см вътре ще ми останат само 45см да стърчат

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Разликата е в полза на тривратата.toto написа:... Само не знам каква е разликата между 3 и 5 врати.
...
При нея даваш дясната седалка максимално напред и я изправяш, докато при 5-вратата само облегалката може да се наклони напред и остава по-малко място.
Но аз не виждам какъв може да е проблема, ако ти останат 50-тина см. от рамката навън... няма да падне.
Много нещо съм возил с моята... като пикап ми е

- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Биеш ме с моята 80-каsamsung_bg написа:Аз съм возил от Трявна до Габрово и обратно Този хладилник. Задната врата беше даже затворена. Плюс това моята е с 5 врати и предната седалка не може да се вдигне напред, само облегалката беше изправена докрай.

- toto
- потребител
- Контакти:
Благодаря на всички за менията!
Сега ще мина през железарията да видя какво мога да си накупя и довечера ще се боря с рамката
Сега ще мина през железарията да видя какво мога да си накупя и довечера ще се боря с рамката

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Във Фиеста МК3 с 5 врати съм возил единичен матрак. Бях смъкнал задните седалки. Стърчеше отзад, но с по внимателно каране няма проблем.