Проблем със заключването

Екстериор и интериор.
qwerty123456
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2008, 21:06
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Проблем със заключването

Мнение от qwerty123456 » 22 окт 2008, 21:42

Заключването с ключ от другата страна на шофьора не е проблем, но от страната на шофьора като рече да се заключва, заключва се и се отключват вратите веднага. Плоблемът е в предната врата до шофьора. Как може да се отстрани? Благодаря

focusfocus
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V

Re: Проблем със заключването

Мнение от focusfocus » 23 окт 2008, 09:17

qwerty123456 не е нужно да пускаш нова тема, просто пиши в първата ти такава.

като проблема е във вратата на шофьора, сваляш кората и оправяш вътре проблема, кората се сваля лесно, обаче вътре има една изолация с едно лепкаво, което се реже с пластмасов нож и цапа много, изолацията се къса лесно, така че внимавай. Препоръчвам и да си купиш 4-5 щипки за горната част на кората(там където уплътнението на прозореца се закопчава към вратата). щом нямаш проблем с дистанционното, той най-вероятно проблемъте механичен и се корени в самата дръжка с ключалката.
успех!

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 28 окт 2008, 21:36

Проблема ти е в модула на вратата той командва всичките врати ,също както този на пътничиската врата.

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 13:54
Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v dohc 92г.

Мнение от spas aleksov » 02 мар 2009, 17:36

аз пък имам друг проблем,но подобен.На мен пък не се отклучва от шофиорската страна,но мога да заклучвам.Като завъртя за отклучване нямам никакво съпротивление,просто се завърта без усилия,а като заклучвам имам съпротивление.От какво може да е и дали мога да сменя клучалките,да сложа тази от другата страна,защото тека като паркирам някъде до стена и се муша да си отклуча.Мерси предварително!!!!

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 07 мар 2009, 21:53

При тебе проблема може да е или в някакво заяждане по механизма, или ти се е изтъркал ключа, ако е копие (имал съм такъв проблем с ключалки на входове, отключва пък не заключва или и двете със зор).
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
FordsPride
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2009, 13:44
Модел на автомобила: Ford Orion 1.4 CLX 91г 75к.с

Мнение от FordsPride » 08 мар 2009, 12:18

qwerty123456 написа:Заключването с ключ от другата страна на шофьора не е проблем, но от страната на шофьора като рече да се заключва, заключва се и се отключват вратите веднага. Плоблемът е в предната врата до шофьора. Как може да се отстрани? Благодаря
Колега, този проблем го срещнах тази зима в "големите" студове. Сутрин като отключа , вратите веднага си заключваха пак , та трябваше да хвана момента кога да отворя вратата и след като си загрее колата всичко си беше наред ..
Изображение

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:

Мнение от OhljovchO » 12 мар 2009, 16:35

Преди да разглобявате напръскайте хубаво със силиконов спрей обилно през всичко що е дупка около вратите. WD40 върши работа, но е временно щот е температурно-зависимо явно. Силиконовия спрей при мен се справи добре.

Ако не става имай в предвид, че разглобяването на кората на вратата е най-малкия проблем. Самата машинка обаче и бравата са толкоз гадни за чистене или изобщо разглобяване, че не е истина. Мисля, че по процедурата в ръководството на Фокус-а даже първо се сваля ключалката и от там надолу - с една дума ужаст.

Та... спрей му е майката колеги... много спичат тея ключалки и се държи неадекватно централното щот заяжда :)

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 13:54
Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v dohc 92г.

Мнение от spas aleksov » 12 мар 2009, 17:16

еми освен да пробвам,но незнам.На мен ми се стрива че май се е прецакала,понеже не се усеща грам съпротива-върти си се съвсем леко. Ще си купя един спрей,пък дано стане. Мерси колега!!!!

Отговори

Върни се в “КУПЕ”