Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.

Екстериор и интериор.
emor_bg
потребител
потребител
Регистриран: 16 апр 2009, 07:35
Модел на автомобила: Fiesta 1.3 mi, 1995g.; Focus 1.8 TDCi, 2004g.
Status: Извън линия

Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.

Мнение от emor_bg » 13 мар 2010, 19:40

Здравейте колеги, на Фиестата на жената и се разхлопа ключалката на шофьорската врата и аха да падне. Свалих кората ама ключалката е покрита с някаква ламарина отвътре и въобще не можах да я докопам. Реших преди да правя ГСП (груба селска проява) да питам как се маха тая ламарина. Веднъж ми бяха разбили колата и ходих на ключар, ама кой знае как я беше свалил ключалката. Може би ще излезе напред (щот е завряна зад водача на стъклото), но ме е страх да не счупя нещо под тая ламарина.
Предпочитам да имам някаква предварителна идея какво правя, но ако нямам отговор утре ще трябва сам да разбера :), че жената пеш не ходи!!! А ако и падне ключалката ще трябва нова.
Предварително Ви благодаря!!!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.

Мнение от paci » 13 мар 2010, 21:25

Че и на МК3 ли да е същото като на МК4 :shock:
Ако не си свалил цялата изолация под кората, я доразлепи надоло и ще видиш винта който държи въпросната планка.
В горния край на триъгълната част която е капачката на механизма трябва да е облепена ако не е сваляна никога.
Търкайки с тънка отверка го срязах.
Отгоре тази ламаринка има уше и се подпъхва в ламарината на вратата.
Внимателно гледай и с фенерче си свети да видиш кое от къде и как е било за да можеш да го върнеш.
Пипаш ли внимателно няма какво да почупиш.
Като свалиш ламаринката и се налга да свалиш бравата ще видиш, че се държи от 2 винтчета :)
Действай смело!!
Внимавай при сглобяването да подпъхнеш горе ушето, че аз я сглобих и не видях, че не съм го пъхнал и заклещих джама при сваляне и щях да направя мазало
Огледай дали планката не се държеше от винт който се намира от страни на вратата.
Позабравил съм ... :cry: :oops:
УСПЕХ!!!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.

Мнение от HACKO » 13 мар 2010, 23:43

Явно има промяна в по-новите, при мене няма такива ламарини (каква е целта). Самата ключалка се държи към вратата със ламаринка, която се пъха в канал на ключалката и я задържа към ламарината, явно при тебе е паднала или се е счупила(ако и ключалката не е друга).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “КУПЕ”