Скърцане 5-врата Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v
- Status: Извън линия
Скърцане 5-врата Мондео
Карам Мондео Хетчбег-96г, ,което иначе е с рядко запазен интериор,но има много неприятен,скърцащ шум от към пластмасите на 5-тата врата или от кората,който понякога се чува доста по-силно от мотора.Та се чудя да разглобявам и да слагам уплътнения или да напръскам със силиконов спрей??
Моля, ако някой има решение на проблема да сподели.
Моля, ако някой има решение на проблема да сподели.
- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Re: Скърцане 5-врата Мондео
Под ред на номерата. Как са ти амортисьорите на петата врата? Огледай гумените тампони на които ляга като е затворена.
При мен скърцането се появи като ми заминаха амортисьорчетата (не държаха вратата горе), тогава видях и че нитовете с които са захванати тампоните са се отпуснали. След смяна на амортисьорчетата (44 лв. комплекта) и слагане на подложки под тампоните шумът изчезна.
При мен скърцането се появи като ми заминаха амортисьорчетата (не държаха вратата горе), тогава видях и че нитовете с които са захванати тампоните са се отпуснали. След смяна на амортисьорчетата (44 лв. комплекта) и слагане на подложки под тампоните шумът изчезна.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
-
- потребител
TED написа:Под ред на номерата. Как са ти амортисьорите на петата врата? Огледай гумените тампони на които ляга като е затворена.
Не съм се сещал да ги погледна,защото задържат вратата горе,но ще направя и това.
Моите съмнения са за пластмасата която е отвътрешната част на вратата.....
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Пробвай да навиеш слой изолирбанд на куката за заключване на багажника.
Механизмът на бравата има покритие от пластмаса, но с времето то се изтърква и скърцането метал-метал е ужасяващо - буквално имаш чувството, че колата се разглабя. С този "тунинг" си оправям проблема при мен за около 2 месеца. Тогава изолирбандът се разкъсва. После ново парче изолирбанд - и така
Механизмът на бравата има покритие от пластмаса, но с времето то се изтърква и скърцането метал-метал е ужасяващо - буквално имаш чувството, че колата се разглабя. С този "тунинг" си оправям проблема при мен за около 2 месеца. Тогава изолирбандът се разкъсва. После ново парче изолирбанд - и така

-
- потребител
Thanks.Още довечера ще опитам ,че ме чака път.tropper написа:Пробвай да навиеш слой изолирбанд на куката за заключване на багажника.