Вода във вратата

Екстериор и интериор.
slavkovrr
потребител
потребител
Регистриран: 29 юни 2005, 16:54
Модел на автомобила: Ford Skorpio,fiesta
Status: Извън линия

Вода във вратата

Мнение от slavkovrr » 19 окт 2010, 15:56

От известно време забалязах, че като вали дъжд предната дясна врата ми се пълни с вода!! :shock:
Колата е Фиеста 2007г., прозореца е вдигнат до горе, гуменото уплътнение си е на мястото1Колата не се е движила, Но е валяло дъжд.На сутринта като тръгна, вътре се разплискава вода! За няколко дни се отцежда (незнам как), но ако завали пак се пълни!
От къде може да се случва това?Дали може да е от лаисната на вратата (пласмасова лайсна, която минава по средата на вратат), сваляли са я при боядисването на вратата в Мото Пфое!
А да и каже някой, как се сваля от вътрешната страна корите на вратата , намерих само две болчета отдолу, даже ми се струва че са пластмасови, други не видях!! :cry: Искам да погледна отвътре и да подсуша добре за да не гние вратата!!

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Вода във вратата

Мнение от Doin » 19 окт 2010, 16:03

Погледни долната страна на вратата - би трябвало да имаш отвори предвидени точно с тази цел, водата да се оттича.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 19 окт 2010, 16:08

Предполагам, че се пълни от гуменото уплътнение, което е долу на стъклото, т.е. от което излиза стъклото ИЛИ по-вероятно - от дръжката на вратата. Под пластмасовата лайсна на вратата няма дупки, лепи се. На предишната фиеста до колкото помня като сме сменяли аудиото - с 1-2 винта и щипки. Винтовете обаче са метални и са запушени с "шапчици" - едни пластмасови капачки, които много криво се махат без да се наранят. Разгледай около дръжката от вътрешната страна, обикновено там има винтове, но внимавай дали са за кората или за механизма на дръжката (не помня точно).

Защо мисля, че е от дръжката? Казваш, че е боядисвана, вероятно е била покривена вратата, следователно ако не е изправена като конец дръжката не ляга като хората, а нищо чудно да са забравили да сложат някое уплътнение под нея.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 19 окт 2010, 16:50

Виж какво ти разправя Doin :wink:
Във вратата винаги си влиза вода и затова има отвори от долната й страна.
Обаче защо са се запушили при тебе е странно.
Ще се наложи да послушаш и Пърхела да свалиш кората за да огледаш какво става във тази врата.

slavkovrr
потребител
потребител

Мнение от slavkovrr » 19 окт 2010, 20:41

Благодаря за отговорите.
Кората със сигурност ще се опитам да я сваля, за да видя от къде е влизало вода! Но е недупостимо да влиза толкова много вода, дори и да има дупки за оттичане! :roll: От дрежките мисля че е почти невъзможно да се пълни!По е вероятно от гумата която опира в съклото, даже ми е чудно как и на къде се стича водата от нея?

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 19 окт 2010, 20:48

Вода си влиза във вратата бре човек :)
Затова са отворите на долната страна страна, за да се оттича.

slavkovrr
потребител
потребител

Мнение от slavkovrr » 20 окт 2010, 13:14

Абе сигурно може да влиза по малко, ама то вътре е пълно, като море бе човек!При тръгване се чуват вълни от вода!! :P То се вижда, че изтича по-малко щото прага под вратата е мокър ,но изтича бавно!На другата врата няма такова нещо,дори и да има малко вода в нея! И друг проблем е, че има електроника, ел.стъкла, централно заключвае,ще се развали нещо от влагата, да не говоря че вратата ще изгние даста бълзо!! ;;):

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 20 окт 2010, 13:21

Отворите са достатъчно големи за да се отича без да се задържа, ако са чисти.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 20 окт 2010, 14:17

Щом те притеснява количеството свали кората на вратата, поляй я с вода и вид откъде и колко тече - уплътнение на стъклата, брава, ключалка... Виж дали при това пребоядисване всичко е монтирано като хората и ако не го оправи. А ще си отпушиш и дренажните отвори.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 20 окт 2010, 14:19

Повторението е майка на знанието :mrgreen:

slavkovrr
потребител
потребител

Мнение от slavkovrr » 21 окт 2010, 15:20

Привет на всички!Вчера открих къде се изтича отдолу водата :D Това са едни прорези около 2-3 см наи отдолу.Този по средата на вратата беше запушен, щото с една малка отверка като го боцнах и шурна като водопад :shock: Мисля че е кал , а може и някое малко листо да е било.Ще чакам дъжд да видя дали ще има такова пълнене, ако ли не ще свалям корите.Видях една тапичка на дръжката и две болчета отдолу на кората.Ако има такова пълнене ще я сваля и ще опитам с вода да поливам и да видя от къде е пълненето!
Поздрави на всички.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 21 окт 2010, 18:33

След като има отвори вече какъвто и дъжд да е - няма да се плиска водата и няма да можеш да разбереш дали и по колко вода влиза. По-добре махни кората, затвори се в колата вътре и някой да лиска вода, а ти гледай. Тия отвори са преди уплътнението, така че дори и при затворена врата може да се изтича.

Надвий мързела и провери :P за да няма после ръжди по чарколяците във вратата.

slavkovrr
потребител
потребител

Мнение от slavkovrr » 21 окт 2010, 19:09

Колега благодаря за препоръката!Не ме мързи да го направя,по скоро незнам дали ще мога да сваля кората? При дръжката се вижда че има болче скрито с капачка, която е наравно с основата.Как ще я извадя без да я нараня не ми е ясно, но знам, че не е невъзможно. А водата я видях от къде изтича при затворена врата,защото прага беше мокър ,там където се изтича! Тези дни, ако е приятно времето, ще се пробвам да сваля кората и ще плискаме вода :D

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 21 окт 2010, 21:17

Да, капачките са най-големия зор да се извадят без да се нарянят. Мисля, че на основата (там, където се пъха капачката) има един улей, в който можеш да завреш нещо остро и да я повдигнеш. Ако няма - с нещо тънко и остро, за да не я нараниш (а не както по сервизите - с ответката отстрани).

Честно казано не помня колко бяха винтовете, но няма зор със свалянето. Местата, по които се слагат такива винтове обикновено са: около лостчето за отключване на вратата, в дръжката, където се опъва вратата да се затвори и отстрани на кората. На предната фиеста, ако не се бъркам, трябваше да се свали капачето за огледалото също :roll: Не съм сигурен за това, просто нямам спомен вече.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 24 окт 2010, 18:30

Днес носих фотоапарата и се сетих да снимам капачките и какво имам предвид под "улей". Де да знам, шлиц не мога да го накрека... А бе сега ще видиш :D
Тука имаш място да подпъхнеш нещо в основата:
Изображение

А тука изрязаното е в самата капачка:
Изображение

Първата снимка е от тапичката под дръжката за отваряне на Фиеста 2001ва година. Втората е от същата Фиеста, но от джоба на вратата. Има и още един болт - в дръжката за затваряне.

slavkovrr
потребител
потребител

Мнение от slavkovrr » 24 окт 2010, 19:11

Колега благодаря за снимките, ама при мене не е така :(: Аз съм Фиеста 2007г-, с ел. съкла ,и капачката няма шлиц за съжалевие.Ще направя утре и аз снимки.
Поздрави

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 24 окт 2010, 20:31

На по -старите фиести , (например моята мк4) освен винтове има и щипки , които лесно се чупят при вадене на кората.Хубаво е да правиш процедурата в делничен ден и да имаш под ръка друго превозно средство за да тичаш за щипки ако се наложи.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Отговори

Върни се в “КУПЕ”