Помощ за разглобяне на фар
- lazarkk
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 14:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MKII 2.0 16V 130hp
- Status: Извън линия
Помощ за разглобяне на фар
Как мога да махна стъклото на фара, става дума за фар на Мондео Мк2, има щипки и те са лесни, но какъв е начина да се разлепи силикона или лепилото незнам какво е
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Помощ за разглобяне на фар
Във фурната на 50*С май за 20 мин омекваше достатъчно. После обаче трябва да изчистиш този силикон и да сложиш нов.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
купи си нов(менте)за 50 -60 лв.-по добре е от втора ръка стар
имам един колега които преди година си купи стъкло за 20 лв. и 3 дни се занимава да стърже и да силиконира и си нарани рацете -не си заслужава времето и нервите
имам един колега които преди година си купи стъкло за 20 лв. и 3 дни се занимава да стърже и да силиконира и си нарани рацете -не си заслужава времето и нервите
времето е като парите-никога не стига
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Често има разлика между рефлекторите на оригиналните и "алтернативните" фарове и ако има такава разлика - ще ти светят различно колкото и да ти ги гласят
- lazarkk
- потребител
аз искам да го махна стъклото за да го почиста и да го направя да свети на черта, защото съм с xenon и ми жал за тези срещу мен. Иначе са си здрави фаровете, просто ме интересува как да го разглобя и да си остана здрав
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Махаш металните щипки от стъклото (ако имаш), слагаш фара във фурната, за да поомекне и разкашка силикона, който държи стъклото и после лека полека отлепваш. После чистиш стария силикон, слагаш нов, лепиш и т'ва е, общо взето 

- lazarkk
- потребител
имали опасност да се деформира основата или стъклото при нагряването, да не омекне фара преди силикона?Pyrhel написа:Махаш металните щипки от стъклото (ако имаш), слагаш фара във фурната, за да поомекне и разкашка силикона, който държи стъклото и после лека полека отлепваш. После чистиш стария силикон, слагаш нов, лепиш и т'ва е, общо взето
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
То че има опастност - има, затова се проверява често дали силикона/лепилото се е размекнало. Това, което се казва навсякъде е фурната да е на около 200 градуса и за 5 минути го вкарваш, после изкарваш и разлепяш - може полека-лека или ако имаш късмет наведнъж, зависи колко здраво е било хванало. На една алфа го правихме това - не успяхме да счупим стъклото, но откъртихме една люспа като сваляхме щипките
Преди да го бутнеш да го готвиш - махаш всичко възможно от фара - капачки, крушки и т.н. После като го вадиш е доста топъл - ако имаш работни ръкавици с пръсти, че тия готварските - не помагат и ще направиш беля - я ще се пързулне фара, я нещо друго...
Като го разлепвахме ползвахме ножове, а не отвертки - с обратното на острието между стъклото и корпуса и малко настрани - по-голяма повърхност хваща и няма страшно да счупиш ръба на стъклото.

Преди да го бутнеш да го готвиш - махаш всичко възможно от фара - капачки, крушки и т.н. После като го вадиш е доста топъл - ако имаш работни ръкавици с пръсти, че тия готварските - не помагат и ще направиш беля - я ще се пързулне фара, я нещо друго...
Като го разлепвахме ползвахме ножове, а не отвертки - с обратното на острието между стъклото и корпуса и малко настрани - по-голяма повърхност хваща и няма страшно да счупиш ръба на стъклото.
- lazarkk
- потребител
то незнам как са другите, но при мондео мк2 е перциглас, не е стъкло, за добро или за лошоPyrhel написа:То че има опастност - има, затова се проверява често дали силикона/лепилото се е размекнало. Това, което се казва навсякъде е фурната да е на около 200 градуса и за 5 минути го вкарваш, после изкарваш и разлепяш - може полека-лека или ако имаш късмет наведнъж, зависи колко здраво е било хванало. На една алфа го правихме това - не успяхме да счупим стъклото, но откъртихме една люспа като сваляхме щипките![]()

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Той затова ли пожълтява, мамичката му... Не съм ходил да го изследвам. Не съм го пробвал с пластмаса отпред, но пак жегата му е майката, винаги топлината разкапва спойката. Крушките си греят, така че държи на температура и той. Прави го все пак на по-ниска температура във фурната. Ще потърся да видя някой дали е писал за черни рефлектори и да е описал какво е правил