Гадна миризма от климатика и парното
- angeldragov@abv.bg
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 13:29
- Модел на автомобила: FORD MONDEO Mk2 2.0 Zetek kombi 136HP 2000г.
- Status: Извън линия
Гадна миризма от климатика и парното
Здр колеги някой имали идея как да реша проблема.Преди няколко месеца пръсках два флакона за прочистване на въздуховодите от бактерии и т.н. за момента беше добре сега пак започва да мирише на зла и грозна екзотична ГАД , която е пропълзала и умряла в колата.Възможно ли е да се е запушила тръбичката ,която извежда конденза навън от купето и ако някой знае къде се намира да пише, защото не го намирам къде е.А не ми се иска през 2-3 месеца да взимам влакони за по 20 лв.
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: Гадна миризма от климатика и парното
Колега ,а скоро сменял ли си филтъра на климатика ако не си от там е проблема с миризмите
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Ако искаш да премахнеш лошата миризма,не се пръскат въздуховодите,а изпарителя на климатика.Не знам какви спрейове за по 20 лв. ползваш,но цената на повечето е доста по-ниска.Аз например използвам спрея на Motip,който се продава почти във всяка голяма верига магазини,струва 13-14лв. и стига за 2-3 пъти.Със сигурност работи при употреба един път в годината и няма никакви миризми.Важното е да напълниш с пяната изпарителя,а не въздуховодите.
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v
Провери дали не се топи съпротивлението за степените на парното.Много често срещащ се проблем при Мондео,като рано или късно ще спрат да ти работят 1,2,3-та степени.При разтапянето се усеща мириз на печен плъх,изпитал съм го веднъж,а по -интересното е ,че степените спряха след няколко месеца.Намира се под жабката,а в сайта на Mirez е показано на снимка.И да не е от това,не е лошо да го провериш.
- angeldragov@abv.bg
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 13:29
- Модел на автомобила: FORD MONDEO Mk2 2.0 Zetek kombi 136HP 2000г.
Филтъра е нов а врътката не е на степени защото е климатроник колкото до спрейовете ползвах комплект,единия беше на пяна и с едно марку4ле го пръскаш радиатор4ето на клим.а след това при затворена кола ипусната вентилация се пръска и другия спрей.Благодаря за мненията но все пак въпроса ми беше друг.