Къде да гледаме за номера на боята при Фокус?

Екстериор и интериор.
JFS
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2012, 15:39
Модел на автомобила: Ford Focus Mk3 1.6TDCi 95hp Sedan
Status: Извън линия

Re: Къде да гледаме за номера на боята при Фокус?

Мнение от JFS » 07 ное 2012, 08:48

HACKO написа:Има на всички коли, само че на различни места, на Галаксито е по спецификацията на Фолксваген, най-вероятно и табелката е като на Фолксвагените.
JFS написа:На моята табелка на това място пише: "VB", ама по горните таблици не го откривам този код. :roll:
Виж какво пише най-отдолу, на мястото, където пише JA8, на първата табелка, която е снимал madboy, на моята е там.
Там пише DYB. T.e.?

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 07 ное 2012, 10:44

Изображение

Колега, снимай тая табелка, да я видим.

Това са всички кодове на Форд за този цвят:
Steel Blue M. - FOE, MT, MTAC, MTP, MTPE, MTPEWHA, MTPEWWA, N, N9, S, S9

Вижте на 8 стр., но тези стрелки в таблицата не ги разбрах. http://www.sikkenscr.dk/sikkenscr/dk/Co ... r/ford.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

За Галаксито- MED. STEEL BLUE/ STAHLGRAU/ BLEU ACIER /GRIS MEDIO ефект-Y код-MTPE
http://remarkpen.com/files/documents/co ... europe.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

JFS
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2012, 15:39
Модел на автомобила: Ford Focus Mk3 1.6TDCi 95hp Sedan

Мнение от JFS » 07 ное 2012, 13:19

...
Последна промяна от JFS на 15 ное 2012, 10:04, променено общо 1 път.

s4etovod
потребител
потребител
Регистриран: 15 сеп 2011, 23:05
Модел на автомобила: Ford Galaxy 2,3 1999

Мнение от s4etovod » 15 ное 2012, 00:38

Пичове, мерси за подкрепата! То не гледах по гредите около радиатора, не се гъзих и не махах ли изолации в големия десен джоб на багажника да търся пустата табела някъде зад крика /по препоръка на VW Шаранджии/.

А то кьорав да бях щеше да се спъна в нея. Ми тя тази табела на моя Ford Galaxy 1998 е на средната конзола/греда между вратите/ откъм вратата на шофьора, горе долу на нивото на механизма за заключване. Ама нали все й се гъзя като сядам в колата - кой да обърне внимание тази важна табелка за що служи ... :lol:

Както и да е ..подкован с информация се явявам при майстора на кръстовището на околовръстното и Пушкин. Казвам ето, това е кода на боята с надеждата, че ще получа нов флакон с точен номер. Останах с пръст в устата обаче. Майсторя тоя мач го е играл доста пъти явно.... Донякъде съм скловен да се съглася и с него.

Най-напред веднага ми вади макетите за боята и казва, ДА аз такава я правих. Ходим мерим, има разлика. И почнаха едни "определено убедителни" обяснения, на които аз нямам отпор - че съм пръскал от много близо, или пък щото има разлика дали пръскаш метал или пластмаса, или пък че колата ми така и така е с вече остарялба боя, че по принцип по-старите коли особено броните им вече са били най-вероятно пребоядисвани поне веднъж, че за да стане работата по-добре трябва да се вземе мярка от всяка броня поотделно и т.н. Голям философ, разбира от търговия и пазарлъци човека.

Кандисах и се отказах. Не ми се губи повече време за някакви 25 лева в спрей. Не ми е най-важното лъскавата боя. Боята не ме вози и не ме пази на пъта. По добре колата да е в добро общо състояние.

Хубава работа ама българска, това е. Аз повече за боя там няма да ида така и така. Лошото е, че има и двама познати дето продават по някоя друга кола и вземаха боя за дребни корекции от същото място - и те се отказаха и смениха "оператора" поради същата причина.

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Контакти:

Мнение от Major_Koenig » 15 ное 2012, 01:14

То този номер на боята е чисто информативен. Производителите го дават за отправна точка при тонирането на боята. Попринцип най-добрият ефект се получава когато вече тонираната боя се сравни със съседните елемнти на боядисвания и в последствие се донюансира. Това че боята на колата е стара, боядсваш пластмаса или метал няма кой знае какво значение ако "майстора" е добър. Когато ми се налагаше да боядисвам част от предната броня, праговете и единият калник пича си игра 40 минути да ми тонира боята. Въпреки че не притежам кой знае какви, да не кажа никакви, бояджиски умения и дори не съм боядисвал целите детайли разликата между старата и новата боя е почти никаква и едва доловима дори и да знаеш къде е боядисвано.
Изображение

Отговори

Върни се в “КУПЕ”