Поленов филтър
-
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 22:36
- Модел на автомобила: ford eskort
- Status: Извън линия
Поленов филтър
Здравейте колеги искам да ви попитам за правилното поставяне на поленовия филтър за моделите на които се намира от дясно на педала на газта.Според това което съм прочел стрелката за посоката трябва да сочи към двигателя.Това ли е правилното поставяне.Какво ще стане ако не се спази това.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Поленов филтър
Ако говориш за Фокус 2 и С-Мах, стрелката за посоката трябва да сочи към купето,а не към двигателя.
-
- потребител
Става въпрос за поленовия филтър за форд фиеста MK5 2007.В упътването за инсталация на някои марки филтри е дадено че посоката на филтъра(срелката) е към двигателя.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
На Фиеста 2007 (която е МК6,5) посоката е към купето,както и при Фокус.На картинката се вижда къде е вентилатора и съответно посоката на движение на въздуха(изгледът е от към шофьорската страна).

Обикновено до стрелката на филтъра пише Air flow т.е. въздушен поток и в случая той е към купето.Имал съм такава Фиеста и знам и от опит,че посоката е тази.Ако някой производител на филтри е означил със стрелка положението на двигателя,това е друг въпрос,но на оригиналните и на доста от неоригиналните филтри(например Филтрон) означението е по този начин.
Обикновено до стрелката на филтъра пише Air flow т.е. въздушен поток и в случая той е към купето.Имал съм такава Фиеста и знам и от опит,че посоката е тази.Ако някой производител на филтри е означил със стрелка положението на двигателя,това е друг въпрос,но на оригиналните и на доста от неоригиналните филтри(например Филтрон) означението е по този начин.
-
- потребител
Мерси колега за отговора.Наистина при тази картинка стрелката трябва да сочи към купето.Но някои производители като например Бош и Хенгст дават стрелката да сочи към двигателя.