Проблем с отварянето на багажник Мондео MK4 2007
-
- потребител
- Регистриран: 25 апр 2013, 19:28
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2007
- Status: Извън линия
Проблем с отварянето на багажник Мондео MK4 2007
Здравейте,
Преди 2 седмици багажника ми просто спря да се отвавя. Колата е Мондео 2007. Прегледах ръководството но неможах да се справя. Някой има ли идея как да се преборя с тая ламарина ?
Благодаря!
Преди 2 седмици багажника ми просто спря да се отвавя. Колата е Мондео 2007. Прегледах ръководството но неможах да се справя. Някой има ли идея как да се преборя с тая ламарина ?

Благодаря!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Проблем с отварянето на багажник Мондео MK4 2007
Незнам как е на Мондеото, но само с бутон ли се отваря? Няма ли ключалка да пробваш с ключа. Някакъв звук чува ли се като натиснеш бутона? Всички предпазители ли са здрави?
-
- потребител
Няма ключ . Прегледах и предпазителите но не намирам проблем и про тях. Имало някакъв начин за отваряне отвътре но и така не става ....
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Аз също мислех че мондео мк3 няма ключалка, но се оказа че има. Ако знаеш къде е скрита
Поразгледай хубаво да не са я скрили и на това мондео. Иначе задния капак сигнала би трябвало да минава през шофьорската машинка, ако е така то имаш проблем с нея. Казвам ако, защото не съм сигурен как е при мк4. При мк2 и мк3 е така затова предполагам че и при теб ще е така.

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Каква е колата - комби, хечбек, седан? Ако е комби или хечбек като смъкнеш задната седалка трябва да имаш достъп да махнеш кората и от там да достигнеш механизма. Голяма гимнастика ще е но ако няма друг начин...dvutkov написа:Имало някакъв начин за отваряне отвътре но и така не става ....
-
- потребител
Все още няма решение на тоя ребус. Все пак се оказа, че явно се случва масово. Ако някой друг има подобен проблем - намерих това - http://www.talkford.com/topic/209463-bo ... k-or-open/. Още не съм го пробвал, но натам вървят нещата.
Колата е седан. Стигнах до ключалката но се чудя дали после ще може да се затваря....
Колата е седан. Стигнах до ключалката но се чудя дали после ще може да се затваря....

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
То си пише в т.3
Между другото на мойто Мондео като ми правеше номера да не отваря багажника се оказа, че е от акумулатора, който беше почнал да си заминава. След смяната му се оправи. Сега това ми е първия признак, че батерията е за пенсия.
Отавряте заданта врата от вътре и подменяте ключалаката на капака (виж Изискваните Части).3. Open the tailgate from the inside and renew the lift gate latch (see Parts Required).
Между другото на мойто Мондео като ми правеше номера да не отваря багажника се оказа, че е от акумулатора, който беше почнал да си заминава. След смяната му се оправи. Сега това ми е първия признак, че батерията е за пенсия.