Освежаване на волана на Фокус '99 - как се сваля?

Екстериор и интериор.
dimobs
потребител
потребител
Регистриран: 06 фев 2014, 23:12
Модел на автомобила: focus
Status: Извън линия

Освежаване на волана на Фокус '99 - как се сваля?

Мнение от dimobs » 10 юни 2014, 01:49

Здравейте, колеги. Форд Фокус 1999 е моят случай. Воланът е доста захабен вече и на места изтъркан. Не искам да го претапицирам или да го пращам до София да ми го правят. Някой от вас освежавал ли е своя? Четох в един друг форум как се почиства и после се маже с боя за кожени якета Силвър и ставал като нов. Въпросът ми е, ако някой може, да обясни как става свалянето на волана. Не съм го свалял до сега и нямам представа, най-малкото да не ми се отвори еърбега в лицето. :D

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ

Re: Освежаване на волана

Мнение от OgiDogi » 10 юни 2014, 07:41

dimobs написа:Здравейте, колеги. Форд Фокус 1999 е моят случай. Воланът е доста захабен вече и на места изтъркан. Не искам да го претапицирам или да го пращам до София да ми го правят. Някой от вас освежавал ли е своя? Четох в един друг форум как се почиства и после се маже с боя за кожени якета Силвър и ставал като нов. Въпросът ми е, ако някой може, да обясни как става свалянето на волана. Не съм го свалял до сега и нямам представа, най-малкото да не ми се отвори еърбега в лицето. :D
Откачаш акумулатора и сваляш възглавницата без притеснения. Гайката, която държи волана към кормилния прът е 24 или 27 mm. Разхлабваш и с потупване отдолу отлепяш волана от пръта, после я доразвиваш и го сваляш.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

dimobs
потребител
потребител
Регистриран: 06 фев 2014, 23:12
Модел на автомобила: focus

Re: Освежаване на волана на Фокус '99 - как се сваля?

Мнение от dimobs » 10 юни 2014, 14:55

А възглавницата как точно се сваля? И не трябва ли да изчакам определено време, след като сваля акомулатора, за да съм сигурен, че не е останал никакъв заряд?

Отговори

Върни се в “КУПЕ”