Смяна на седалка фокус мк1
-
- потребител
- Регистриран: 08 авг 2014, 21:58
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
Смяна на седалка фокус мк1
Здравейте колеги,
Отскоро съм собственик на форд фокус мк1 1.6 бензин 2000 г.Много съм доволен от колата,но имам проблем с пасажерската седалка-някакси е изкривена и е адски неудобна ,чак имам болки в кръста от нея,регулирането не помага.Сядал съм и в друг фокус и беше с различни, много по- удобни седалки от моята кола.
-забелязах под седалката кабелите -вероятно са на еърбега-значи задължително търся седалка с такава букса-има ли вариации там.
-в кои фокуси са по удобни седалките-примерно да търся от комби ,джия или след фейслифта
-съвсем груба ориентировъчна цена
-особености при монтаж демонтаж.
ще съм благодарен на всякакви съвети,защото тотално нищо не знам за фордове-идвам от голф форума
.Поздрави!
Отскоро съм собственик на форд фокус мк1 1.6 бензин 2000 г.Много съм доволен от колата,но имам проблем с пасажерската седалка-някакси е изкривена и е адски неудобна ,чак имам болки в кръста от нея,регулирането не помага.Сядал съм и в друг фокус и беше с различни, много по- удобни седалки от моята кола.
-забелязах под седалката кабелите -вероятно са на еърбега-значи задължително търся седалка с такава букса-има ли вариации там.
-в кои фокуси са по удобни седалките-примерно да търся от комби ,джия или след фейслифта
-съвсем груба ориентировъчна цена
-особености при монтаж демонтаж.
ще съм благодарен на всякакви съвети,защото тотално нищо не знам за фордове-идвам от голф форума

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Смяна на седалка фокус мк1
Защо не се пробваш да си я оправиш?
Разкачваш акумулатора и чакаш повечко от 15 мин.
Разкачваш кабелите на седалката и я демонтираш от купето.
Обръщаш я и гледаш отдолу и ще видиш едни пластмасови лайстни с които завършва тапицерията.
С тях се закачва и изпъва. Ловиш, дърпаш да опънеш тапицерията и полека лека ги освобождаваш.
Като откопчаеш лайстните надигаш и гледаш където са шевовете има телчета на няколко места на седалищното място
Разтваряш телчетата и освобождаваш тапицерията.
За облегалката лайстните са отдолу от към гърба. Навеждаш облегалката на пред или си прецени дали на зад няма да ти се отвори по-удобно.
Освобождаваш 2те лайстни и почваш да събличаш облегалката.
Пак внимаваш, че има телчета и да не дръпнеш да разпориш тапицерията.
Като свалиш тапицерията вече ще видиш пълнежа ли е разкъсан или нещо по скелета.
Като видиш пораженията вече ще трябва да си прецениш как да ги поправиш.
Не се сетих да снимам моята шоферската като ми я правиха.
Като я съблякоха и пълнежа скъсан и вътре в рамката потънал.
Обаче ми я правиха професионалисти, а аз само гледах
Залепиха скъсаното на пълнежа, Запълниха каквото липсваше, укрепиха и сложиха кожата.
На другия ден на състезание ... бааа .. тя тази кола не е мойта
Не съм усещал как леко полека съм полягвал към вратата
Разкачваш акумулатора и чакаш повечко от 15 мин.
Разкачваш кабелите на седалката и я демонтираш от купето.
Обръщаш я и гледаш отдолу и ще видиш едни пластмасови лайстни с които завършва тапицерията.
С тях се закачва и изпъва. Ловиш, дърпаш да опънеш тапицерията и полека лека ги освобождаваш.
Като откопчаеш лайстните надигаш и гледаш където са шевовете има телчета на няколко места на седалищното място

Разтваряш телчетата и освобождаваш тапицерията.
За облегалката лайстните са отдолу от към гърба. Навеждаш облегалката на пред или си прецени дали на зад няма да ти се отвори по-удобно.
Освобождаваш 2те лайстни и почваш да събличаш облегалката.
Пак внимаваш, че има телчета и да не дръпнеш да разпориш тапицерията.
Като свалиш тапицерията вече ще видиш пълнежа ли е разкъсан или нещо по скелета.
Като видиш пораженията вече ще трябва да си прецениш как да ги поправиш.
Не се сетих да снимам моята шоферската като ми я правиха.
Като я съблякоха и пълнежа скъсан и вътре в рамката потънал.
Обаче ми я правиха професионалисти, а аз само гледах

Залепиха скъсаното на пълнежа, Запълниха каквото липсваше, укрепиха и сложиха кожата.
На другия ден на състезание ... бааа .. тя тази кола не е мойта

Не съм усещал как леко полека съм полягвал към вратата
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Смяна на седалка фокус мк1
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО