Ръжда между врати и прагове при задните врати?
- assassinbg
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2012, 15:32
- Модел на автомобила: Mondeo mk3, facelift, 96 kW
- Status: Извън линия
Ръжда между врати и прагове при задните врати?
Здравейте,
Карам моят форд вече малко повече от половин година и общо взето съм доста, доста доволен.
Колата която купих обаче има следния проблем - на задните врати при дъжд, автомивка и тн. водата не се оттича правилно и поради това има ръжда в 'начален стадий'.
Поради това ми трябва майстор бояджия, който вероятно трябва не само да боядиса вече ръждясалото.
Има ли някой от вас подобен проблем и въобще какво мислите. Ръжда освен на тези места няма никъде, ама никъде другаде. Колата е от 2005-та година.
Поздрави.
Карам моят форд вече малко повече от половин година и общо взето съм доста, доста доволен.
Колата която купих обаче има следния проблем - на задните врати при дъжд, автомивка и тн. водата не се оттича правилно и поради това има ръжда в 'начален стадий'.
Поради това ми трябва майстор бояджия, който вероятно трябва не само да боядиса вече ръждясалото.
Има ли някой от вас подобен проблем и въобще какво мислите. Ръжда освен на тези места няма никъде, ама никъде другаде. Колата е от 2005-та година.
Поздрави.
- Septerra
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2008, 17:56
- Модел на автомобила: 2015 Ford Mondeo ST-Line 2.0 TDCi
Re: Ръжда между врати и прагове при задните врати?
Здрасти, колега. Моята е от 2004 година, комби, имам същия проблем, но не е в много начален стадий. Колата ми е от Германия, където обработват по-сериозно пътищата и това със сигурност е спомогнало. На шофьорската врата ръждата вече е излязла и от външната страна, по две от другите врати започва да пробива.
Струва ми се, че кърпенето там е мисия невъзможна. При мен е точно на сгъвката, в долния край на вратата. Мисля си за смяна на 1-2 врати, където ефекта е най-силен, друг пълен лек надали има.
Струва ми се, че кърпенето там е мисия невъзможна. При мен е точно на сгъвката, в долния край на вратата. Мисля си за смяна на 1-2 врати, където ефекта е най-силен, друг пълен лек надали има.
........
-
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2011, 07:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 2000г, 1.8i 16V 115 k.с. хечбек , ГИ
Аз също имам при задните врати долу при праговете ,като бръкна между пластмасата под калника и калника има кал. Мисля, че от там се образува тая ръжда, т.е. избива от вътре и се вижда като отвориш задната врата. Само с боядисване ,ръждопреобразувател от горе няма да стане. Като стане по топло ще кача да висне свалям гумите и подкалниците и с някакъв боди 930 ще напръскам ламарината.
Mondeo 2000г. ; 1.8 ;115 к.с. Затек ,хечбек,ГИ.
И поне когато пускате тема или се включвате с даден проблем поне напишете резултата ... иначе се губи смисъла от форума.
И поне когато пускате тема или се включвате с даден проблем поне напишете резултата ... иначе се губи смисъла от форума.
- assassinbg
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2012, 15:32
- Модел на автомобила: Mondeo mk3, facelift, 96 kW
@Septerra - аз съм 5ти собственик на колата, но тя е купувана в България и карана вероятно най-вече пак тук.
На други места не виждам ръжда, само там, а съм я гледал на подемник внимателно отдолу преди да я купя.
Като дойде пролет ще ходя при някой бояджия, пък да видим.
Писах на мото пфое - защото уж колите имат 12 години гаранция срещу пробивна корозия(каквато се забелязва), познайте дали ми отговориха
На други места не виждам ръжда, само там, а съм я гледал на подемник внимателно отдолу преди да я купя.
Като дойде пролет ще ходя при някой бояджия, пък да видим.
Писах на мото пфое - защото уж колите имат 12 години гаранция срещу пробивна корозия(каквато се забелязва), познайте дали ми отговориха

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Пиши в Кьолн.................на FORD.assassinbg написа: Писах на мото пфое - защото уж колите имат 12 години гаранция срещу пробивна корозия(каквато се забелязва), познайте дали ми отговориха
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Правена ли е проверка на лаковото покритие всяка година в оторизиран сервиз, и вписано ли е това в сервизната книжка? Ако не е, то не търси гаранция.assassinbg написа:Писах на мото пфое - защото уж колите имат 12 години гаранция срещу пробивна корозия(каквато се забелязва), познайте дали ми отговориха