сверяване часовник
- Fiesta_ribarka
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2011, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8TDDI
- Status: Извън линия
сверяване часовник
здравейте на всички колеги и като първо мнение в този форум ще ви запозная с моя проблем 
от 5мес. съм собственик на една Фиестичка 97г. 1.3 бензин и до сега всички проблеми съм ги решавал без проблем
но сега се появи нещо което мен много ме учудва
свалих часовника и от буксата му дръпнах допълнителен кабел за касетофона, всичко стана добре, след което монтирах отново часовника,но двата бутона за сверяване не работят, а самия часовник си показва цифрите и двете точки между часъ и минутите си отчитат
благодаря ви предварително

от 5мес. съм собственик на една Фиестичка 97г. 1.3 бензин и до сега всички проблеми съм ги решавал без проблем
но сега се появи нещо което мен много ме учудва
свалих часовника и от буксата му дръпнах допълнителен кабел за касетофона, всичко стана добре, след което монтирах отново часовника,но двата бутона за сверяване не работят, а самия часовник си показва цифрите и двете точки между часъ и минутите си отчитат
благодаря ви предварително
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: сверяване часовник
Моя часовник например не може да се сверява когато колата не е на контакт, когато запаля - никакъв проблем. Предполагам,че часовника има едно захранване за да работи, а когато колата е на контакт - допълнително за функциите за сверяване и осветяване на дисплея.Съдейки по годината на производство мисля, че часовниците ни са приблизително еднакви, и това да важи и за теб. Свали го тоз допълнителен кабел за радиото и виж как е. И ако часовничето се оправи - вземи ток за радиото от другия плюс.
- Fiesta_ribarka
- потребител
колега благодаря ти за отговора, но съм опитвал всичко и не се получава
пробвал съм и на контакт и без ключ и не става
пробвал съм и като махна допълнително слаганите кабели и пак не се получава
също така, разглобих часовника за да проверя тези гумените копченца(колегата и казва "пукалки") който натискат на платката и те са си наред
страното ми е защо след като дръпнах ток за касетофона се появи този проблем
пробвал съм и на контакт и без ключ и не става
пробвал съм и като махна допълнително слаганите кабели и пак не се получава
също така, разглобих часовника за да проверя тези гумените копченца(колегата и казва "пукалки") който натискат на платката и те са си наред
страното ми е защо след като дръпнах ток за касетофона се появи този проблем

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
А дисплея светва ли като запалиш? С колко извода е буксата на часовника?
- Fiesta_ribarka
- потребител
дисплея в момента не свети и мисля, че и преди не е светил, а буксата е с 4 или 5 кабела, но по късно ще дам точната информация за това
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
За да не пълним форума с теми за часовник, ще драсна в тая, на стария ми часовник /форд фокус МК1/ не се виждаха цифрите нацяло, та го смених с работещ. Не минаха и 4-5 дни от тази смяна и гледам как и на втория, първоначално коректно работещ се получи същото, мътните го взели...
та се чудя дали студовете са причина, сигнала към часовника ги поврежда или са били в близко състояние.
та се чудя дали студовете са причина, сигнала към часовника ги поврежда или са били в близко състояние.
Сокол скитник
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Измъкни блока и притисни с ръце платката към кристала, ако цифрите се появят, значи трябва да се притегнат болтчетата на платката. Студеното време също е фактор, от студа материалите се свиват и хлабините се увеличават.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!