предпазен колан Focus 1
-
- потребител
- Регистриран: 06 май 2012, 23:30
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6
- Status: Извън линия
предпазен колан Focus 1
Здравейте, задния ляв колан на колата неще и неще да се прибира, колата е фокус 1 седан 2004та бензин 1.6
Намерих в сайт 2ра ръка колани , има обаче от комби , задължително ли е да бъде точно от същия модел или от хечбек и комби би станал, също ляв десен не е ли еднакъв, нов ми казаха в мотофое 280лв което ми е много.
Намерих в сайт 2ра ръка колани , има обаче от комби , задължително ли е да бъде точно от същия модел или от хечбек и комби би станал, също ляв десен не е ли еднакъв, нов ми казаха в мотофое 280лв което ми е много.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Re: предпазен колан Focus 1
За такъв проблем за пръв път чувам! Виж, разглоби кутията, където се навива колана на ʼохлювʼ оправи ги там нещата, провери дали се движи плавно и дали блокира при рязко дърпане. Не се занимавай с глупости да поръчваш колани и блокажи. Принципа е такъв: на никой колега колан и механизъм на колан не му се е прецаквал, няма няма начин да ти се прецака и на тебе! Е, както знаем: всяко правило си има и изключения, така че при тебе може наистина да има проблем, но вероятността за това клони към 0.
-
- потребител
- Регистриран: 06 май 2012, 23:30
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6
успях да го оправя, малко рязко дърпане, тикане и се оправи а в мотофое искаха да ми сменят всичко на скромната цена от 300лв(скапани кожодери)
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Просто се натрупва прах и механизма става "ленив", случва се на всички колани, които се използват рядко. Оправя се като се издърпат колана няколко пъти докрай и се върне. Отначало ще иска помощ, правиш го докато започне да се прибира сам. Е няма да стане като нов но помага.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!