Mondeo-провисна ми бронята
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: mondeo 2.0 16v
- Status: Извън линия
Mondeo-провисна ми бронята
Провисна ми задната броня в средата. Много ме дразни "СИ РАЗКАСАМ ФАНЕЛАТА". Дали е от захващането или е по скоро от старост. Като гледам по улиците ,нямам само аз такъв проблем. Може ли да се оправи или е в графата ( НОРМАЛНО ЗА ФОРД ). Колата е мондео хетчбек.
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: mondeo 2.0 16v
- Yovchev
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2005, 11:44
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Ti-VCT '11 / Focus 1.8 TDCi '08
Самата щипка е пласмасово кубче, цяло си е заедно с бронята(залепено за бронята по скоро)
Ако са ти лепели скоро бронята , напълно възможно да не са я залепили както трябва.
При мен на подобно захващане се дъжат халогените .. ама след лепене на бронята, халогена след 1 седмица по дупките и провисна.. засега съм го закрепил с около 9 видии за пяната + свинска опашка , да не го изгубя някъде
Ако са ти лепели скоро бронята , напълно възможно да не са я залепили както трябва.
При мен на подобно захващане се дъжат халогените .. ама след лепене на бронята, халогена след 1 седмица по дупките и провисна.. засега съм го закрепил с около 9 видии за пяната + свинска опашка , да не го изгубя някъде

- oligofrennn
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2007, 20:51
- Модел на автомобила: Форд Мондео '96 1.8i zetec 16v
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Не съм много съгласен. На комбито сменях и предна и задна броня(бяха натрушени от стария собственик). На нищо не приличаше като я взех с тия трошляци отпред и отзад. Новите, които не зная дали са made in turkie или някаква подобна изработка, паснаха перфектно. Дори заводските допуски докарах. Има само едно което не ми харесва задната броня стърчи отляво при улейчето, но това е понеже шайбата на купето са успели да я скопосат. Двете брони съм ги свалял поне по три пъти всяка, и забелязох че се получава провисване когато не се натисне бронята към купето при пристягане на гайките. Най-вероятно и при вас е подобен проблема. Заводските гайки са без контра(гумен пръстен), може от вибрациида е станало нещо.