ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Status: Извън линия

Re: ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА

Мнение от paci » 09 сеп 2009, 18:48

detective911 написа:не се връзвай толкова де _friends_
май не само на мене ми е удобно бюрото :D: _friends_ :0): *00130*
Не забелязваш ли, че така както се карам се опитвам и да помагам?

Теб като те гледам си чатиш доста из форума!
Какъв беше смисъла на това ти мнение?
Като има нещо да ми казваш има лични.

Потребителски аватар
detective911
потребител
потребител
Регистриран: 26 авг 2009, 12:56
Модел на автомобила: Фиеста МК3 сребрист металик-с РЕГ.ном. С1429 НМ-1800кубика,105 коня,16 винтилчета

Мнение от detective911 » 09 сеп 2009, 18:58

paci написа:
detective911 написа:не се връзвай толкова де _friends_
май не само на мене ми е удобно бюрото :D: _friends_ :0): *00130*
Не забелязваш ли, че така както се карам се опитвам и да помагам?

Теб като те гледам си чатиш доста из форума!
Какъв беше смисъла на това ти мнение?
Като има нещо да ми казваш има лични.
щом пък с каране помагаш,може и тоягата да изкараш тия дни,изгубих желание да пиша из форума вече,туко виж за престъпление се брой вече *banned*

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 09 сеп 2009, 19:38

detective911 написа:щом пък с каране помагаш,може и тоягата да изкараш тия дни,изгубих желание да пиша из форума вече,туко виж за престъпление се брой вече *banned*
Бързал си с този пост ... не съм го видял :)
Видя ли, че на лични се разбрахме? :)

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 09 сеп 2009, 19:40

Аде сега некой мод или админ да ни порине разясненията и любезностите с дедектива :)
Разбрахме се на лични!
Пичага е, па аз съм гадина ... и така :)

Потребителски аватар
detective911
потребител
потребител
Модел на автомобила: Фиеста МК3 сребрист металик-с РЕГ.ном. С1429 НМ-1800кубика,105 коня,16 винтилчета

Мнение от detective911 » 09 сеп 2009, 20:12

всичко е ток,колега,съжалявам ако има нещо,и на другите колеги,че тряя ни четат простотийте от мен,сори _friends_ _friends_ _friends_ :P :P

Потребителски аватар
jordj
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
Контакти:

Мнение от jordj » 09 сеп 2009, 23:15

Колеги пишете по темата че гумата ми паежина хвана. Има си други места за общи приказки.
*00133*

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 10 сеп 2009, 13:55

jordj написа:Колеги пишете по темата че гумата ми паежина хвана. Има си други места за общи приказки.
Да беше позатъркал малко тъпотии които сътворихме!

Потребителски аватар
jordj
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
Контакти:

Мнение от jordj » 10 сеп 2009, 21:22

paci,толерантност.
*00133*

GOLDENMEN80
потребител
потребител
Регистриран: 07 сеп 2009, 12:48
Модел на автомобила: fiesta MK3; 1.3 бензин

Мнение от GOLDENMEN80 » 11 сеп 2009, 11:14

Колега detective911 - разбрах какъв е проблема.
Протича от уплътнението, точно там кадето е извивката на стопа, просто е улегнало и багажника като се затвори не може да го претисне хубаво.
Аз съм от Бургас, но все пак ето малко цени.
уплътнение втора употреба - 15 - 20 лв.
универсално уплътнение - 3.80 на метър.
за сега цена на ново такова не знам.

П.П.
към колегата paci - е никои не се е родил научен. Пък и все пак за това е форума - някои като не знае нещо, да пита.

Потребителски аватар
detective911
потребител
потребител

Мнение от detective911 » 11 сеп 2009, 11:20

GOLDENMEN80 написа:Колега detective911 - разбрах какъв е проблема.
Протича от уплътнението, точно там кадето е извивката на стопа, просто е улегнало и багажника като се затвори не може да го претисне хубаво.
Аз съм от Бургас, но все пак ето малко цени.
уплътнение втора употреба - 15 - 20 лв.
универсално уплътнение - 3.80 на метър.
за сега цена на ново такова не знам.

П.П.
към колегата paci - е никои не се е родил научен. Пък и все пак за това е форума - някои като не знае нещо, да пита.
аз в багажника си знам от къде ми тече,то нема и как да е,след като една "девойка" се натресе на сфетофара в мене,пък аз се натресох в предния и ми е почти отворен багажника,от едната страна :) аз кът си я мия с пароструйката си мокря колонките,камо ли ако завали :mrgreen: _friends_

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 11 сеп 2009, 13:40

А, обикновено от пароструйка се мокри повече. Ако уцелиш гадния ъгъл и влезе водата вътре. Мен на пароструйка ми влиза вода от места, дето на дъжд никога не е мокро.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 11 сеп 2009, 14:47

GOLDENMEN80 написа:П.П.
Аз ти отговорих и линк ти пратих да прочетеш за да ти се разясни, обаче гледам, че профила ти все още си е такъв беден.
Щом нямаш желание да го оправиш, гледай следващия път когато питаш да напишеш във мнението за каква Фиеста става дума.
Каних се да не се пъна вече с това да питам за коя модификация на модела става дума и кой двигател и т.н., ама пусто се опитвам и да помогна и ме фащат лудите.
Като отидете в магазина за части какво казвате, "дайте ми накладки за Форд", а?

GOLDENMEN80
потребител
потребител
Регистриран: 07 сеп 2009, 12:48
Модел на автомобила: fiesta MK3; 1.3 бензин

Мнение от GOLDENMEN80 » 14 сеп 2009, 09:24

Ето и алтернативно решение са уплътнението на багажника:
намирате и си купувате уплътнение за багажник от Лада нива, като размер на дължина даже и е по дълго. Пасва идеално, даже и кръглия профил, които служи за уплътнение е по голям като диаметър. Аз такова намерих за 12 лв. защото оригинално не можах да намеря, а и не ми се мисли колко ще струва чисто ново такова.
След поставянето като някакви "минуси" е следното - багажника трябва да се убари малко по силно за да се затвори, което е следствие от по големия диаметър на кръглия профил за уплътнение и другото което е, че оригиналната гума има допълнителен кант, които прикрива кората на тавана в задния си край, което според мен не е някакъв проблем.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 03 мар 2010, 22:24

Първо се извинявам , че съм странен мелез между Пикасо и Ван Гог :) имайки предвид долната рисунка.
Имам теч в купето.Като полея с кофа вода за да тествам от къде минава и виждам как повечето вода се стича долу под калника , но една малка част от нея се стича в долния ляв ъгъл в купето точно ъгълчето в ляво от педала на съединителя.Маншона на кабелите е видимо здрав , но за по сигурно го облях целия със силикон.Ефект нулев.Оставам с впечатление , че снопа с кабели минава през пластмасата в която се стича водата от чистачките и под тая пластмаса където вече влиза в самото купе явно има друга дупка до която трябва да стигна за я прегледам за пробив.Въпроса ми е ако сваля левия подкалник ще получа ли достъп до мястото където влиза маншона в купето?Някой свалял ли е подкалника? Или ако не нацяло то поне тази му част която е от към снопа с кабели.Виждам , че калника е хванат с винтове.Ако някой ги е развивал , има ли някакви изненади които да очаквам.Очаквам и други идеи някой ако има , без да свалям подкалник....
Изображение
с червено съм нарисувал предполагаемото място от където влиза водата в купето
В момента съм сложил гъбичка долу вляво до съединителя и всеки път като се качвам вдигам платното на пода и изстисквам гъбата от вън.Писна ми вече :| .Появиха се и дребни точки ръжда по пода
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 04 мар 2010, 10:32

Маншона влиза в купето.
Ко ще дириш в калниците :)
Прочети пак цялата тема.
latinov има много интересно обяснение и всичко се върти около маншона.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 04 мар 2010, 11:36

paci написа:Маншона влиза в купето.
Ко ще дириш в калниците :)
Прочети пак цялата тема.
latinov има много интересно обяснение и всичко се върти около маншона.
маншона съм го покрил със гумена стелка.Сух е като барут :) .Водата си се стича върху стелката , от там през определената за това ниша.Но преди да изтече долу през калника имам чувството че има някаква дупчица към купето през която минава.За това питах за подкалника , искам да го отместя така , че да светна с фенерче и да видя кво става в тая тъмна индия там :).............
...малко новости по темата.
Вчера свалих ляв преден под калник или по точно развих някои от винтовете колкото да открехна да видя за какво става въпрос.Със добре навит ляв волан се видя това:
Изображение Изображение
калника беше пълен с кал , въпреки че няколко дни не беше валяло , което ме навежда на мисълта , че тая влажна кал идеално ще помогне за в бъдеще на калника да ръждяса.Махнах каквото можах , беше към 10 пълни шепи.(аз съм 1,80 м , вервайте шепите ми са големи :mrgreen: ).Това ме навежда на мисълта , че и другия калник ще е така :roll: , явно другия уикенд и с него ще се позанимавам.Вътре в купето има една пластина под педалите заварена, намазах и нея по краищата със силикон и не знам кое от всичко е помогнало , но след обилно пръскане с вода , днеска вече локва в колата няма >:D<:

Потребителски аватар
slavi___
потребител
потребител
Регистриран: 09 май 2010, 14:38
Модел на автомобила: Fiesta

Мнение от slavi___ » 14 май 2010, 23:35

Ами аз имах подобен проблем. Миналата година в най-голямата жега през август без да искам установих ,че мокета е целия напоен с вода. Вдигнах го и отдолу имаше киче, което "плуваше" . Като поразгледах установих, че имах много малки дупчици ,които са се появили в резултат на слагането на крика. Взело да раждясва и се появили тези дупчици. Заварих нова ламарина и готово. . Мога да ти дам съвет какво направих аз за да предотвратя напояването на мокета с вода през зимата и дъждовното време. Купих си подложка за ламинат дебела 5мм. Сложих я плътно по пода и готово. Също така тя е подходяща, защото предотвратява конденза през зимата, когато отвън е студено а в купето топло ,защото изолира топлината. Дано да бях полезен с нещо.

Потребителски аватар
Sandra_ru
потребител
потребител
Регистриран: 28 май 2010, 22:16
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, 115 КС, hatchback, 2002 год., 3 врати.

Re: ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО

Мнение от Sandra_ru » 01 юни 2010, 11:22

Здравейте, и аз имам същия проблем като някои от вас, теч на вода в купето.
Вече два пъти се наводнява подът на дясната страна отпред (до шофьора). :cry:
Първият път, помислихме че вратата не е била добре затворена, какво ли не направихме и в крайна сметка леко започна да по-изсъхва и мислихме, че проблема е решен. Обаче....днес сутринта отново се беше насъбрал гьол, а за мокета не ми се говори. :cry:

Гледахме и гледахме от къде може да бъде и на края установихме, че не е от уплътнението или от вратата, а си тече от вътре: от ляво (в ъгъла) под жабката ( ето снимка, за ориентир: http://kachi-snimka.info/images/bfi1275380640h.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; , разбира се че интериора на нашата кола е многооооо далеч от тази на снимката :) ).
Колата е Форд Фокус 2002, 1.8 TDCI, хетчбек, 3 врати, (то си го пише и на профила де :))

Помагайте от какво и от къде може да тече. Благодаря на всички!!! >:D<:

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 01 юни 2010, 20:58

Sandra_ru написа:Здравейте, и аз имам същия проблем като някои от вас, теч на вода в купето.
Наскоро пускал(а)ли си климатика?Питам те защото аз на фиестата(не само аз) имам едно маркуче , чиято цел е да отведе конденза от климатика навън от купето.За целта под конзолата на радиото на фиестата има черна кутия от която излиза маркуч , който през дупка в пода извежда конденза.Намери го тоя маркуч ,защото ако е запушен , конденза(водата) си намира път през кутията , която не е херметизирана и обикновено в краката на десния пасажер се образува локва.Не знам при тебе дали е точно на същото място , но при всички положения трябва да е предвидена такава система

Потребителски аватар
Sandra_ru
потребител
потребител
Регистриран: 28 май 2010, 22:16
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, 115 КС, hatchback, 2002 год., 3 врати.

Мнение от Sandra_ru » 01 юни 2010, 21:13

bateto_toshko написа:
Sandra_ru написа:Здравейте, и аз имам същия проблем като някои от вас, теч на вода в купето.
Наскоро пускал(а)ли си климатика?Питам те защото аз на фиестата(не само аз) имам едно маркуче , чиято цел е да отведе конденза от климатика навън от купето.За целта под конзолата на радиото на фиестата има черна кутия от която излиза маркуч , който през дупка в пода извежда конденза.Намери го тоя маркуч ,защото ако е запушен , конденза(водата) си намира път през кутията , която не е херметизирана и обикновено в краката на десния пасажер се образува локва.Не знам при тебе дали е точно на същото място , но при всички положения трябва да е предвидена такава система
Пускала съм го да, обаче не много, от както имаме колата (април 2010) само 3-4 пъти.
А теча се появи два пъти само при пороен дъжд.
Ще я занесем на майстор утре или в другиден и ще потърся и за този маркуч пък ще видим какво ще стане.
Мерси за отговора _friends_ ако се сещаш за друго ще бъда благодарна ако го споделиш, като намеря проблема ще се обаждам :)

Отговори

Върни се в “КУПЕ”