ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Re: ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО
Капака на въздушния филтър за купето уплътнен ли е?
- Sandra_ru
- потребител
- Регистриран: 28 май 2010, 22:16
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, 115 КС, hatchback, 2002 год., 3 врати.
За съжаление вчера видяхме, че не е. Точно от дясната страна над филтъра, от другата си е ок.paci написа:Капака на въздушния филтър за купето уплътнен ли е?

- paci
- Модератор
И после какво ще го правите за да смените филтъра? Ще къртите ли?Sandra_ru написа:За съжаление вчера видяхме, че не е. Точно от дясната страна над филтъра, от другата си е ок.![]()
и се чудихме дали ще помогне ако го уплътним със силикон или ако има нови направо да го сменяме
.

Уплътнява се със болкит.
Дирете го по железариите.
Поровете из форума как се сменява филтър на купето при Фокус Ви.
Знам, че май и щипки се чупят и се подменят.
Като се взема нов филтър се купува комплект със щипките и болкит за уплътнение.
Поровете из форума и вижте какво пишат хората.
Щипки ще търсите в МП а болкит по железариите.
Ако не знаете кога е сменяван филтъра вземете го сменете да не правите упражнението с уплътняването скоро пак

- Sandra_ru
- потребител
- Регистриран: 28 май 2010, 22:16
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, 115 КС, hatchback, 2002 год., 3 врати.
няма страшноpaci написа:И после какво ще го правите за да смените филтъра? Ще къртите ли?Sandra_ru написа:За съжаление вчера видяхме, че не е. Точно от дясната страна над филтъра, от другата си е ок.![]()
и се чудихме дали ще помогне ако го уплътним със силикон или ако има нови направо да го сменяме
.
Уплътнява се със болкит.
Дирете го по железариите.
Поровете из форума как се сменява филтър на купето при Фокус Ви.
Знам, че май и щипки се чупят и се подменят.
Като се взема нов филтър се купува комплект със щипките и болкит за уплътнение.
Поровете из форума и вижте какво пишат хората.
Щипки ще търсите в МП а болкит по железариите.
Ако не знаете кога е сменяван филтъра вземете го сменете да не правите упражнението с уплътняването скоро пак

Или ми говориш за капака?

- paci
- Модератор
Ми за капака на филтъра за купето.Sandra_ru написа:няма страшнофилтъра го сменихме още април месец, когато я купихме. Нека да му мисли този, на който ще я продадем
(базикам се) .Иначе видяхме как се сменя, много лесно
. Ти за какъв комплект ми говориш, с кой филтър вървят щипки? с въздушния ли? филтъра, който купихме си беше оригинален и нямаше щипки хм....
![]()
Или ми говориш за капака?
Пиша каквото съм чел из форума.
Знам ли какъв комплект. Може и да не е комплект, а просто препоръка като ходиш за филтър да си вземеш и тези неща.
Потърси и ти из форума

На мойта кочинка си вдигам капачето, сменявам филтъра и затварям капачето. Псувам, че падат листата къде не им е мястото, след време ги вадя от дренажната тръбичка за кондеза на климатика и съм на 6

Няма щипки, болкити и тем подобни

-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2009, 10:26
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 2.0 , 115 к.с , 97 год.
Re: ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА
Здравей те и от мен.
При мен случая е следния.От близо 1 год.спирам Галаксито под едно дърво.И какво да видя онзи ден след дъждовете!!!Вода в купето.Колкото искаш.В краката до шофьора.Даже и рибка ми се стори , че мина
Пускам парното-хвърчи вода,ще те удави.
Открих проблема.
Отварям капака на двигателя и гледам под предния прозорец.Цяло езеро.Знам,че на всяко кола трябва да има дупка за оттичане на събралата се вода.С напипване намерих дупчицата-която се беше запушила от шумките от дървото , където са падали.И с една телчица я прокарах и всичко е ОК.Сега се чудя само как се сменя филтъра,защото беше подгизнал,но ще му намеря цаката.Ако някой има идея за смяната му-нека драсне.
Дано да съм бил полезен на някой с подобен проблем.
При мен случая е следния.От близо 1 год.спирам Галаксито под едно дърво.И какво да видя онзи ден след дъждовете!!!Вода в купето.Колкото искаш.В краката до шофьора.Даже и рибка ми се стори , че мина

Открих проблема.
Отварям капака на двигателя и гледам под предния прозорец.Цяло езеро.Знам,че на всяко кола трябва да има дупка за оттичане на събралата се вода.С напипване намерих дупчицата-която се беше запушила от шумките от дървото , където са падали.И с една телчица я прокарах и всичко е ОК.Сега се чудя само как се сменя филтъра,защото беше подгизнал,но ще му намеря цаката.Ако някой има идея за смяната му-нека драсне.
Дано да съм бил полезен на някой с подобен проблем.
- paci
- Модератор
Re: ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА
Колкото автомобили съм карал до сега на всички като им пусна парното просто тръгва топло.mmilchev написа:Пускам парното-хвърчи вода,ще те удави.
Няма да хвърчи, бучи или каквото там го свързват с ел. инсталацията.
Проклетото парно топли от загретия антифриз който охлажда двигателя и нито се върти нещо външно механично, нито има връзка с ел. инсталацията
Туй дето прави вятъра и раздухва топлото или студеното се нарича ВЕНТИЛАТОР!!!!
Не знам как се сменява филтър на Галакси.
Търси ли из форума, не е ли ставало дума?
Не помня на какъв ван гледах под жабката падаше някакъв капак.
Ако намериш как и смениш филтъра, пусни една нова тема за да е прегледно и по-лесно за намиране.
Така забито тук в тема за ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО НА ФИЕСТА, ей сега ще се сети някой да дири как се сменява филтър за купето на Форд Галаски