Броня...Предна и паднала леко
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
- Status: Извън линия
Броня...Предна и паднала леко
Значи на Фиестата от лявата страна падна болта, който поддържаше края на предната броня. Фиксирах го, след месец пак падна. Отново го фиксирах, след това един идиот ме закачи леко и вече ухото ня самата броня, пластмасово се е сцепило, и дори и пак да фиксирам ще падне отново...
Не мога да го лепя...не става. Мисля на сервизчето да пробия две дупки и да фиксирам с рапидки...и да закрепя там положението...Кажете си мнението...
Не мога да го лепя...не става. Мисля на сервизчето да пробия две дупки и да фиксирам с рапидки...и да закрепя там положението...Кажете си мнението...
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
броня
Занеси бронята на майстори които оправят(лепят) брони и ще си решиш проблема.Преди време ударих бронята на скорпиото спуках я странично и счупих ухото.Майсторът я оправи за 1ден и ми взе 25лв.

-
- потребител
Ще се пробвам, ама тука не могат да ми кажат нищо....Държавата е такава, че обясняват така: Караш само напред и няма да го пропуснеш мястото...
Пък и доста хора си имат пари и директно си купуват нова броня или втора ръка...
Ще проверя какво може да се направи...пък ако не става с болтове и контрагайки, да не се развиват ще го закрепя, че много грозно седи...
Бронята ми се и лющи ужасно...цялата се е нацепила боята и пада..
Пък и доста хора си имат пари и директно си купуват нова броня или втора ръка...
Ще проверя какво може да се направи...пък ако не става с болтове и контрагайки, да не се развиват ще го закрепя, че много грозно седи...
Бронята ми се и лющи ужасно...цялата се е нацепила боята и пада..
-
- потребител
-
- потребител
Re: Броня...Предна и паднала леко
На снимките ясно се вижда откъде се е откачила бронята, и скъсаното ухо, където би трябвало да се закрепи болта с контрагайката, да захване бронята:
http://img119.imageshack.us/my.php?imag ... 864zd6.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img527.imageshack.us/my.php?imag ... 839me4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img527.imageshack.us/my.php?imag ... 838wv8.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Извинявам се предваритело, че няма thumbnails, ма не знам как, смотан съм.
http://img119.imageshack.us/my.php?imag ... 864zd6.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img527.imageshack.us/my.php?imag ... 839me4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img527.imageshack.us/my.php?imag ... 838wv8.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Извинявам се предваритело, че няма thumbnails, ма не знам как, смотан съм.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Така си и помислих 
Моята като я взех и има няма 3 дена как я карах и на Събора на Априлци я отпрах на един дънер почти по същия начи.
Щипката в която се навива видата налична ли е?
Горе отвора в ламарината е квадратен и тя законтря на 2 от стените. Тези 2 страни са се деформирали.
Отвии видата и предположи как е била щипката и я обърни да законтря на другите 2 страни.
дееваа ко си омазах настройките на монитора
Не виждам добре на снимките колко и как е счупено на бронята.
Подсили го с някакво моментно лепило.
Слагаш щипката както ти обясних горе.
Налагаш бронята.
След това вземи една тънка шайба и я намажи с лепипило от сорта на "хелметекс" ако се сещаш, то не стяга веднага и връзката е еластична.
Шайбата я слагаш от външната страна т.е. от към видата не м/у бронята и щипката.
И стягаш
Да не намажеш шайбата от към видата, че ако се наложи да отвиваш ....
Мажеш там където ще контактува с бронята.
Идеята е да се подсили малкото останало от мястото на което стяга видата.
Ауу тва там как се бара без да сваляш пластмасовия предпазител на подкалникаа
А гледам и боята се е спукала
Бялото си е бяло и ръсиш с бяло
Къфто бял спрей вземеш си пасва
Нали карах бял Ескорт и знам 
Моята броня не беше толкоз зле.
Нещо не мога да намеря снимката с резултата.

Не е такова закрепването там.
Нещо е преправяна твойта

Моята като я взех и има няма 3 дена как я карах и на Събора на Априлци я отпрах на един дънер почти по същия начи.
Щипката в която се навива видата налична ли е?
Горе отвора в ламарината е квадратен и тя законтря на 2 от стените. Тези 2 страни са се деформирали.
Отвии видата и предположи как е била щипката и я обърни да законтря на другите 2 страни.
дееваа ко си омазах настройките на монитора
Не виждам добре на снимките колко и как е счупено на бронята.
Подсили го с някакво моментно лепило.
Слагаш щипката както ти обясних горе.
Налагаш бронята.
След това вземи една тънка шайба и я намажи с лепипило от сорта на "хелметекс" ако се сещаш, то не стяга веднага и връзката е еластична.
Шайбата я слагаш от външната страна т.е. от към видата не м/у бронята и щипката.
И стягаш

Да не намажеш шайбата от към видата, че ако се наложи да отвиваш ....

Идеята е да се подсили малкото останало от мястото на което стяга видата.
Ауу тва там как се бара без да сваляш пластмасовия предпазител на подкалникаа

А гледам и боята се е спукала

Бялото си е бяло и ръсиш с бяло

Моята броня не беше толкоз зле.
Нещо не мога да намеря снимката с резултата.

Кви щипки ки 5лв. съм ти писалfiestazetec написа: където би трябвало да се закрепи болта с контрагайката, да захване бронята:

Не е такова закрепването там.
Нещо е преправяна твойта

-
- потребител
Благодаря, мисля до седмица да го стегна това, може и две да отнеме...Нямам време от работа.
Бронята е полипропилен, а няма боя за полипропилен, той от физична и химична гледна точна не може да се боядиса, казвам го като специалист по пластмаси и композити. Но ще пръсна със спрей.
Ще пусна снимки със резултата.
Бронята е полипропилен, а няма боя за полипропилен, той от физична и химична гледна точна не може да се боядиса, казвам го като специалист по пластмаси и композити. Но ще пръсна със спрей.
Ще пусна снимки със резултата.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Като специялист по композити намери грунд 1005 l шлайфай повредените участъци и използвай този грунд за основа на цялата броня ,затова се лющи боята защото няма основа.А за ухото угъни 2мм. една планка Г обрасна побии отвор за болта и го завии ,ако ти е здрава отгоре гайката ,ако не използвай болт и гайка.
-
- потребител
Тука при нас няма грунд 1005, но залепих бронята първо с топъл битум, само една капка, после като стегна сложих контрагайката и болта, плюс една шайба...Голяма играчка е, ако гумата не е свалена.
Колата я мия всяка седмица на пароструйка, и понякога на четки, боята се лющи...ще чакам, пък когато стане, ще сменя най-вероятно цялата броня.
Колата я мия всяка седмица на пароструйка, и понякога на четки, боята се лющи...ще чакам, пък когато стане, ще сменя най-вероятно цялата броня.