Помощ! не мога да сменя задната чистачка на КА
- sniffex
- потребител
- Регистриран: 18 апр 2008, 09:50
- Модел на автомобила: Ford Ka
- Status: Извън линия
Помощ! не мога да сменя задната чистачка на КА
Здравейте, колеги, извинявам се за тъпата тема, но един такъв проблем ми скъса нервите.. задната чистачка на КА-то не е сменяна откакто е произведена колата, та сега с триста зора се опитвах да я махна и не успях. Тя е с рамо отгоре, не е просто да я издърпаш.. Ако отида в сервиз с такъв проблем, ще ми се изсмеят, а няма кой да ми помогне за това... Ако някой има представя как да сложа новата, ще съм благодарна.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Помощ! не мога да сменя задната чистачка на КА
Ако окачването е като на моята!!
Надигни рамото и погледни от вътрешната страна.
Трябва да видиш едно зъбче!
Освобождаваш 1-во от него и после дърпаш да я извадиш.
Самия аз едва ли бих се оправил с такова описание
Надигни рамото и погледни! Дано е същото и се ориентираш!
Надигни рамото и погледни от вътрешната страна.
Трябва да видиш едно зъбче!
Освобождаваш 1-во от него и после дърпаш да я извадиш.
Самия аз едва ли бих се оправил с такова описание

Надигни рамото и погледни! Дано е същото и се ориентираш!
- foxy
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
Днеска имах абсолютно същото преживяване, но се справих. Като надигнеш рамото и седиш от лявата страна на задния капак подхващ самото перо от дясната страна и леко подърпваш към теб докато излезе. То самото перо на чистачката е на щифт (като копчетата "тик-так") и когато слагаш самата чистачка трябва да и махнеш една джаджа, което незнам ка се казва, но посредством нея се закрепват перата на предните чистачки (онези кривите ченгели). Аз днес купих някаква странна марка пера за чистачки за отзад, защото Bosh нямат толкова къси - ако трябва да съм точна - размера е 33см и в Практикер са по 3.99лв за комплект 2бр. Естествено трябваха и малко подобрения, защото не обираше добре цялото стъкло - трябва да се поизкриви малко отстрани за да пасне точно. Ако не си намерила подходящите пера, утре ще ти напиша каква е марката, защото кутийката е в багажника, а сега не ми се слиза до колата. Успех, надявам се да съм била полезна, но ако трябва и снимков материал ще ти пусна. 

Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
- sniffex
- потребител
- Регистриран: 18 апр 2008, 09:50
- Модел на автомобила: Ford Ka
Хиляди благодарности и на двамата.. явно не си е за жена това, Фокси - браво на теб за справянето.. мерси и на paci за инструкциите .. аз се мъчих - резултатът беше, че ми залепнаха пръстите на чистачката в тоя кучешки студ.. най-накрая се ядосах, принтирах вашите обяснения и ги дадох на един колега шофьор във фирмата заедно с ключа от колата, той се справи блестящо! Благодаря отново! Фокси, а моята чистачка отзад е 38 сантиметра, ти що купуваш 33?
- foxy
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
Сега като ме питаш се сещам, че на етикетчето в Практикер пишеше 38см, а на кутийката 33, абе незнам - шашава работа са тея нашите коли. Важното е да чистят чистачките и поздрави и другия път с ръкавички - аз имам едни в багажника - дежурни - като ми се наложи да човъркам нещо - я лед, сняг и всякакви такива работи. 

Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
...само да вмъкана - ръкавичките е далеч по удобно да са в джоба на вратата, че понякога отварянето на багажника си е цапащо занятиеfoxy написа:Сега като ме питаш се сещам, че на етикетчето в Практикер пишеше 38см, а на кутийката 33, абе незнам - шашава работа са тея нашите коли. Важното е да чистят чистачките и поздрави и другия път с ръкавички - аз имам едни в багажника - дежурни - като ми се наложи да човъркам нещо - я лед, сняг и всякакви такива работи.