Механизъм на преден капак

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
vladeto
потребител
потребител
Регистриран: 04 юли 2007, 08:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta Mark 2, 1.6 D Finesse, 1987...
Контакти:
Status: Извън линия

Механизъм на преден капак

Мнение от vladeto » 05 фев 2009, 23:36

Колеги...днес си отворих предния капак и като го бутнах да го затварям и..дотам...След половин ден чудене се оказа, че металната пластинка на капака се е откъснала от едната страна. Заварихме я-ок, но в последствие се оказа и, че механизма, който е на купето не ще да затваря. Т.е. като се дръпне ръчката отваря, но като се пусне капака, скобата не се връща, за да го притисне и в момента си седи така...2-3 пъти успя да захване, но дотам. Хванах гедорето и качих механизма, който е на купето възможно най-нагоре, обаче ефекта е нулев. :roll: Мисълта ми е има ли някаква специална хватка с този чарк или направо да си търся нова закопчалка? :roll:
Фактът, че съм параноик, не доказва, че ТЕ не са тук, за да ме вземат!!!
Изображение

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: Механизъм на преден капак

Мнение от peterdi_bg » 09 фев 2009, 13:29

Ако можеш, прати снимка че да го сравня с моя и да видим какво може да му има. При мене като дръпнеш ръчката и жилото издърпва една доста дебела пластина която само освобождава капака, и после дърпаш ръчката и го отваряш. На капака стърчилката която се захваща е конусовидна, за да може като се пусне надолу да се закопчае, и има пружина, която да я освобождава при дърпане на ръчката.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
vladeto
потребител
потребител
Регистриран: 04 юли 2007, 08:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta Mark 2, 1.6 D Finesse, 1987...
Контакти:

Re: Механизъм на преден капак

Мнение от vladeto » 13 фев 2009, 14:41

и при мен е такa, обaче му стана нещо и сега не го закопчава...уж всичко е наред,ама...в момента е затворен по някаква случайност и не ща да го пипам, че една седмица си карах с отворен капак....
:oops:
Фактът, че съм параноик, не доказва, че ТЕ не са тук, за да ме вземат!!!
Изображение

Отговори

Върни се в “КУПЕ”