Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.
-
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2009, 07:35
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3 mi, 1995g.; Focus 1.8 TDCi, 2004g.
- Status: Извън линия
Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.
Здравейте колеги, на Фиестата на жената и се разхлопа ключалката на шофьорската врата и аха да падне. Свалих кората ама ключалката е покрита с някаква ламарина отвътре и въобще не можах да я докопам. Реших преди да правя ГСП (груба селска проява) да питам как се маха тая ламарина. Веднъж ми бяха разбили колата и ходих на ключар, ама кой знае как я беше свалил ключалката. Може би ще излезе напред (щот е завряна зад водача на стъклото), но ме е страх да не счупя нещо под тая ламарина.
Предпочитам да имам някаква предварителна идея какво правя, но ако нямам отговор утре ще трябва сам да разбера
, че жената пеш не ходи!!! А ако и падне ключалката ще трябва нова.
Предварително Ви благодаря!!!
Предпочитам да имам някаква предварителна идея какво правя, но ако нямам отговор утре ще трябва сам да разбера

Предварително Ви благодаря!!!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.
Че и на МК3 ли да е същото като на МК4
Ако не си свалил цялата изолация под кората, я доразлепи надоло и ще видиш винта който държи въпросната планка.
В горния край на триъгълната част която е капачката на механизма трябва да е облепена ако не е сваляна никога.
Търкайки с тънка отверка го срязах.
Отгоре тази ламаринка има уше и се подпъхва в ламарината на вратата.
Внимателно гледай и с фенерче си свети да видиш кое от къде и как е било за да можеш да го върнеш.
Пипаш ли внимателно няма какво да почупиш.
Като свалиш ламаринката и се налга да свалиш бравата ще видиш, че се държи от 2 винтчета
Действай смело!!
Внимавай при сглобяването да подпъхнеш горе ушето, че аз я сглобих и не видях, че не съм го пъхнал и заклещих джама при сваляне и щях да направя мазало
Огледай дали планката не се държеше от винт който се намира от страни на вратата.
Позабравил съм ...
УСПЕХ!!!

Ако не си свалил цялата изолация под кората, я доразлепи надоло и ще видиш винта който държи въпросната планка.
В горния край на триъгълната част която е капачката на механизма трябва да е облепена ако не е сваляна никога.
Търкайки с тънка отверка го срязах.
Отгоре тази ламаринка има уше и се подпъхва в ламарината на вратата.
Внимателно гледай и с фенерче си свети да видиш кое от къде и как е било за да можеш да го върнеш.
Пипаш ли внимателно няма какво да почупиш.
Като свалиш ламаринката и се налга да свалиш бравата ще видиш, че се държи от 2 винтчета

Действай смело!!
Внимавай при сглобяването да подпъхнеш горе ушето, че аз я сглобих и не видях, че не съм го пъхнал и заклещих джама при сваляне и щях да направя мазало
Огледай дали планката не се държеше от винт който се намира от страни на вратата.
Позабравил съм ...

УСПЕХ!!!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Как се свалят/слагат ключалките на Фиеста до 95г.
Явно има промяна в по-новите, при мене няма такива ламарини (каква е целта). Самата ключалка се държи към вратата със ламаринка, която се пъха в канал на ключалката и я задържа към ламарината, явно при тебе е паднала или се е счупила(ако и ключалката не е друга).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!