Пума почистване стопове
- trackersoft
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2009, 12:46
- Модел на автомобила: Форд Пума 1.6 2001
- Status: Извън линия
Пума почистване стопове
Здравейте колеги,
имам малък проблем със стоповете на колата ми (Форд пума 1.6). Проблема е, че самите пластмаси пропускат от местата където е захваната външната част и има прах, който е полепнал по самите вътрешни части на стопа. Работата е там, че след внимателно обследване
се установи, че сглобката е направена чрез залепване и/или разтопяване и не е разглобяема. Т.е. разглобяема е, но не е ясно какъв ще бъде резултата при сглобяването. Та, ако някои от вас се е сблъсквал с подобен проблем - ако може да сподели как евентуално би могло да стане почистване на вътрешната част.

имам малък проблем със стоповете на колата ми (Форд пума 1.6). Проблема е, че самите пластмаси пропускат от местата където е захваната външната част и има прах, който е полепнал по самите вътрешни части на стопа. Работата е там, че след внимателно обследване

- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Пума почистване стопове
Промивка с вода под налягане и хубаво подсушаване. Друг начин не виждам.
- trackersoft
- потребител
Да, вероятно това ще пробвам, и ако успея да ги изчистя като хората ще трябва много добре да оплътня местата, където е пропускало. Мерси за отговора.
- trackersoft
- потребител
Да споделя как се справих с проблема:
Значи-тъй като по вътрешната част на стоповете се беше натрупал прах и беше бая полепнал само с изплакване с веро не стана.
След което пробвах с изплакване със един кислол (гръцки, в оранжева опаковка). Оказа се че свърши перфектна работа - разтвори натрупаните боклуци и успях да ги изкарам след изплакване
След което следва подсушаване и залепване на фугите отдолу (откъдето и са влизали боклуците) със прозрачен силикон за фаянс. Резултата е повече от задоволителен. Единственото е че е малко играчка. Надявам се да съм полезен на някой колега, нагърбил се с подобен проблем. 
Значи-тъй като по вътрешната част на стоповете се беше натрупал прах и беше бая полепнал само с изплакване с веро не стана.
След което пробвах с изплакване със един кислол (гръцки, в оранжева опаковка). Оказа се че свърши перфектна работа - разтвори натрупаните боклуци и успях да ги изкарам след изплакване

- MyxomopeC
- потребител
- Регистриран: 14 авг 2010, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5/2.0/TITANIUM
Аз също имам подобно проблемче, но не разбрах как да го оправя. Предните пластмаси на стоповете залепени или са хванати с някакви винтове? Ако си си запазил и някоя снимчица 

Ще го докараме ...
- trackersoft
- потребител
Здрасти, предните пластмаси са залепени
трябва много леко и внимателно да си направиш съвсем леко разстояние отдолу между предната пластмаса и корпуса и оттам да изкараш водата която си вкарал за изплакването през отворите за крушките. За съжаление нямам снимки. След операцията по изплакване и подсушаване слагаш малко силикон (фаянсов) на това място което си си разширил и изчакваш да хване силикона. Това е.

- MyxomopeC
- потребител
Самият фар вади ли се или тази процедура си се прави както си е на мястото. Доколкото разглеждах стопа се държи на 3 болта но 2 от тях нямам представа как могат да бъдат достигнати с обикновен ключ. В поста видях, че си писал кислол. Той не уврежда ли вътре самата боя ... защото принципно е доста агресивна субстанция.Аз за сега само на 1-ния имам нужда ... но за в бъдеще сигурно ще ми трябва това като инфоtrackersoft написа:Здрасти, предните пластмаси са залепенитрябва много леко и внимателно да си направиш съвсем леко разстояние отдолу между предната пластмаса и корпуса и оттам да изкараш водата която си вкарал за изплакването през отворите за крушките. За съжаление нямам снимки. След операцията по изплакване и подсушаване слагаш малко силикон (фаянсов) на това място което си си разширил и изчакваш да хване силикона. Това е.

Ще го докараме ...
- trackersoft
- потребител
Здрасти отново, значи, стопа се сваля целия-имаш 3 болта от вътрешната страна на багажника-свалят се с обикновен ключ и малко старание от твоя страна-като внимаваш да не изтървеш гайките вътре по купето (че нямат вадене после...). След като ги развиеш откачаш буксите на крушките (само се издърпват назад и излизат) и изтегляш целия стоп навън. След което процедираш по гореописаният метод в предишният пост. Относно кислола-той представлява разреден разтвор на солна киселина и не реагира с пластмасите на стопа -така че в това отношение нямаш проблем. Може да се наложи на няколко пъти да го пълниш и изплакваш за да паднат всички мръсотии от стопа.

Последна промяна от trackersoft на 03 сеп 2010, 11:18, променено общо 1 път.
- trackersoft
- потребител
А между другото има и алтернатива
- нов стоп от МотоПфое-260 кинта... 

- MyxomopeC
- потребител