С какво се лепят лайсни?

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
devailo
потребител
потребител
Регистриран: 06 мар 2008, 00:30
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2004 TDCi 1,4 - 68 коня
Status: Извън линия

С какво се лепят лайсни?

Мнение от devailo » 18 май 2010, 22:12

Здравейте колеги, последните дни се появиха леки проблемчета по купето които доста ме нервират и ви моля за много прост съвет :)
С какво да си залепя падащите лайсни на форда ? става дума за тези по вратите между стъклата на предната и задната врата..и от двете страни имам този проблем..от едната се отчупи половината и ходих при стъклар да ми я лепи..после се отлепи долната половина и си я лепих сам с някакъв силикон ама не помня какъв..сега долната страна се отлепи пак а горната си стои вече години :) от другата страна пък преди няколко дена направо падна цялата лайсна...таа с какъв силикон най издържат? Препоръки за марки и от къде да си взема нещото?

Благодаря предварително. :)

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Re: С какво се лепят лайсни?

Мнение от stoy@n » 19 май 2010, 01:41

Двойно залепващо тиксо на 3М(три ем)

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 19 май 2010, 15:41

Има едно полиуретаново лепило PU-50, виждал съм го само в Бриколаж засега... Продава се на салами от по 500-600гр. за около 12лв. Има три цвята - черен, сив, бял. Хване ли, държи мнооооо здраво. Трябва да се притиска 1,5 до 2 часа!

П.С. Ако ще го ползваш, внимавай да не цапаш, че и то като полиуретановата пяна няма чистене!
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
devailo
потребител
потребител

Мнение от devailo » 19 май 2010, 16:29

tropper написа:Има едно полиуретаново лепило PU-50, виждал съм го само в Бриколаж засега... Продава се на салами от по 500-600гр. за около 12лв. Има три цвята - черен, сив, бял. Хване ли, държи мнооооо здраво. Трябва да се притиска 1,5 до 2 часа!

П.С. Ако ще го ползваш, внимавай да не цапаш, че и то като полиуретановата пяна няма чистене!
Това притискане трябва да стоя с рака да го държа ли или ако го лепна от горе с тиксо ще свърши работа ? :D

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Мнение от stoy@n » 19 май 2010, 17:07

Не си играй с това лепило ще омажеш цялата кола.
Мястото където са били старите лайсни трябва да се почисти добре и намираш необходимата ширина двойно залепващо и става.
Препоръчах ти на 3М защото са качествени продукти.Сигурно има и други такива.Ако взмеш съвсем обикновенно(ментак)като напече слънце ще се отлепят.Иначе аз съм лепил с 3М чупене има махане не.

xuxu
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2007, 15:13
Модел на автомобила: Fiesta MK4

Мнение от xuxu » 08 юни 2010, 13:14

Скоро лепих лайсната на задната врата. Взех двойнозалепващи ленти на Bison от Mr. Bricolage. На опаковката пише, че са специално за кола и има картинка точно на врата със залепена лайсна :D . Почистих добре вратата и лайсната от старата лепенка, обезмаслих, сложих лепенката върху лайсната. Махнах и другия защитен слой и внимателно притиснах лайсната на мястото където беше стояла. Веднага залепва при това много силно - внимавай да не мръднеш докато я поставяш, че отлепването е трудно дори и съвсем леко да си допрял вратата. Сега няма мърдане, ще видим докога :)

фук-фук
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 09:19
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E

Мнение от фук-фук » 08 юни 2010, 16:26

В повечето случай, в първите дни след залепването на двойнолепещото, колкото повече стои, толкова по-здраво става. А като го напече слънцето и го нагрее хубаво... няма почистване след това.
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?

Потребителски аватар
devailo
потребител
потребител

Мнение от devailo » 10 юни 2010, 18:21

Аз отидох при един стъклар сложи им малко силикон незнам какъв и вече седмици си стоят лайстните не мърдат :D

Отговори

Върни се в “КУПЕ”