Помощ за вентилатор
- komarov
- потребител
- Регистриран: 16 мар 2005, 17:21
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16v Ghia 1998г.
- Status: Извън линия
Помощ за вентилатор
Здравейте колеги
имам следния проблем: от вчера не ми работи управлението на вентилатора или по друг начин казано там откъде си избираш дали да духа на краката или на стъклата. Просто на всички позиции духа само на стъклата. На какво би могло да се дължи това. Колата е Мондео 97г Chia
имам следния проблем: от вчера не ми работи управлението на вентилатора или по друг начин казано там откъде си избираш дали да духа на краката или на стъклата. Просто на всички позиции духа само на стъклата. На какво би могло да се дължи това. Колата е Мондео 97г Chia
- ikov_vr
- потребител
- Регистриран: 30 апр 2006, 13:53
- Модел на автомобила: `05 Fiesta 1.3
- Контакти:
Re: Помощ за вентилатор
komarov написа:Здравейте колеги
запушило се е
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Абе колеги, и вашта не е лисна, ама на мен ми е ощи по-зле - значи това дето насочва потока е ок, селектора на топло/студено ок, но ей така без предупреждение врътката която регулира силата на духане се счупи /ей така вечерта беше идеална, сутринта реших да намаля духалката и край - счупи се и спря да духа/, проблема е че е супер смотано направено /самия ключ/ и сега за да го сменя трябва да сменя цялата конзола - и трите врътки???? просто не можах да повярвам на безумието, на старата сиерка врътката си беше независима от другите прибори. Та проблема ми идва от това, че моето монди е австрийче и то базов модел, а по моргите има само от тези с клима, а буксите са различни, а хич не ми се ще да побългарявам нещата!!!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Мисля, че буксите различни само от задната страна. Т.е откъм самата врътка са еднакви. Така че ако можеш да си вземеш една врътка и да смениш буксата с твойта.
При мен проблема с вентилатора е че като поработи малко на най-високата степен почва да бръмчи.
А другия проблем с отоплението ми е че нещо намаля дебита на въздух през въздуховодите, в сравнение преди две години. Преди пускам на челното стъкло да духа и за 5 минути го изчиства и повече не се запотява. А сега мъка, мъка... неможе да изчисти изобщо. Духа, но много слабо, дори на висока степен. Съвети за това как се разглабят въздуховодите?
При мен проблема с вентилатора е че като поработи малко на най-високата степен почва да бръмчи.
А другия проблем с отоплението ми е че нещо намаля дебита на въздух през въздуховодите, в сравнение преди две години. Преди пускам на челното стъкло да духа и за 5 минути го изчиства и повече не се запотява. А сега мъка, мъка... неможе да изчисти изобщо. Духа, но много слабо, дори на висока степен. Съвети за това как се разглабят въздуховодите?
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
А сменял ли си въздушния филтър на купето?!Любо написа:...А другия проблем с отоплението ми е че нещо намаля дебита на въздух през въздуховодите, в сравнение преди две години. Преди пускам на челното стъкло да духа и за 5 минути го изчиства и повече не се запотява. А сега мъка, мъка... неможе да изчисти изобщо. Духа, но много слабо, дори на висока степен. Съвети за това как се разглабят въздуховодите?
Ако да, може да е някакво менте, което да е с по-малко пропускливост или просто и той да се е затлачил.

-
- Администратор
- Контакти:
Филтъра го купих преди седмица, но не ми остава време да го сменя
ще се постарая да свърша таз работа тия дни. А за втория съвет... хмм... при мен няма бутон за циркулация вътре, винаги засмуква вънен въздух.
Като сменя филтъра ще кажа как е.
Но намаляването на дебита стана постепенно (наистина като от запушен филтър), но пък миналата година го бях сменил и нямаше особено подобрение. За това си мислех да отворя въздуховодите и да ги почистя. Особено тези във вратите. левия го няма почти никакъв...

Като сменя филтъра ще кажа как е.
Но намаляването на дебита стана постепенно (наистина като от запушен филтър), но пък миналата година го бях сменил и нямаше особено подобрение. За това си мислех да отворя въздуховодите и да ги почистя. Особено тези във вратите. левия го няма почти никакъв...
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Проблема се решава по следния начин: сваля се предната част на таблото, където са копчетата, оттам се поглежда жилото на копчето, с което се определя на къде да се насочва въздушната струя. Възможно е, жилото, което задвижва копчето и определя посоката на въздушната струя, да е заяло или да седи в едно положение.
FORD - Feel the difference.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Polly,Polly написа:Проблема се решава по следния начин: сваля се предната част на таблото, където са копчетата, оттам се поглежда жилото на копчето, с което се определя на къде да се насочва въздушната струя. Възможно е, жилото, което задвижва копчето и определя посоката на въздушната струя, да е заяло или да седи в едно положение.
при мондеото управлението не е с жила, а с вакуум

-
- Администратор
- Контакти:
От три дена немога да уцеля време да не вали, за да си сменя филтъра. Като го гледам как се държи той е в дъното на нещата. Пояснявам: При положение на врътката за челното стъкло, при пускане на вентилатора 1-3 минути го обдухва та се къса, т.е. всичко е ОК. Но след това умира и почва да духа някъде, неопределено, като чувствително му пада и силата на духане, заради което немога да определя накъде духа.
Извод: При първото спиране на дъжда, смяна на филтъра. А като се зъдржи малко без валежи, разглабяне и почистване на въздуховодите и проверка на вакуумните линии.
Извод: При първото спиране на дъжда, смяна на филтъра. А като се зъдржи малко без валежи, разглабяне и почистване на въздуховодите и проверка на вакуумните линии.
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2007, 11:14
- Модел на автомобила: форд мондео TD-1997г
Аз го имам същия проблем.вляво не обдухва.и всичко както ти си описал.
Тез филтри къде се намират на колата?Скъпи ли са?
Аз колата я имам от 20 дена.И задните реотани не бачкат и не знам какво да правя.Знаеш ли къде поправят реотани?
Снощи се прибрах с показана глава от прозореца
Кой не мина покрай мен само той не ми изми очите 
Аз колата я имам от 20 дена.И задните реотани не бачкат и не знам какво да правя.Знаеш ли къде поправят реотани?
Снощи се прибрах с показана глава от прозореца

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
http://www.clubford.org/portal/content/ ... y/3/67/95/" onclick="window.open(this.href);return false;Abigor написа:Аз го имам същия проблем.вляво не обдухва.и всичко както ти си описал.
Снощи се прибрах с показана глава от прозорецаКой не мина покрай мен само той не ми изми очите
Не бачкат реотаните на задното стъкло
реотани за задно стъкло
Как да си оправим прекъсващата задна чистачка и реотани !!!!