проблем с ключалки, помогнете!
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2010, 08:54
- Модел на автомобила: Ka
- Status: Извън линия
проблем с ключалки, помогнете!
Здравейте,всичко което намерих е за проблеми с централно,а моето си е ок. Когато взех Ка-то,всичко си работеше безпроблемно,докато един ден лявата врата спря да се отключва. пръсках вд няма ефект ако си играеш половин час може и да се отключи. Все едно че се мъча да отключа с чужд ключ. За отключване само е това а си заключва съвсем нормално. Съответно за отключване се пренасочихме към другата врата обаче вчера и тя абсолютно същия проблем,отключване невъзможно а заключва като нова.Мислих че е от ключа,но на контакта и багажника работи перфектно а и заключва вратите. Свалих тапета и за мое голямо очудване отвътре патрона е затворен с егна голяма черна ламарина като да не се сваля нещо такова ми се стори,замазана е със силикон и си е оригинално така има логото на форд. А сега ми дайте акъл к'во да човъркам,щот се имам за технически грамотен а се затрудних в тоя казус.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Предварително благодаря на отзовалите се.
- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
Re: проблем с ключалки, помогнете!
имам приятели със същия проблем...ще трябва да им намерим ключалки..и 3-те
някой ако има ключалки да пише
някой ако има ключалки да пише
-
- потребител
То най-лесно е да вляза в някоя морга и да кажа дай 2 патрона с 1 ключ и да си стане колата с 2 ключа ама тая ламарина зад патрона как се маха,с ножовна лента да я сека не е никак удобно мястото,само това ме притеснява.
А и другия вариант е аларма да управлява централното.
А и другия вариант е аларма да управлява централното.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
И все пак най-лесното, най-бързото и най-евтино решение е да смениш ключа. Когато купих колата три дни се опитвах да отключа ключалката на резервоара и дори спрях да карам колата докато не заредя - ключа отваряше всички други врати, но специално на резервоара - не. После имах проблем с централното, та се оказа че и отключването на шофьорската врата е проблемно, не че не става, но на моменти изглеждах като некадърен автоджамбазин мъчейки се минута да си отворя. А иначе другата врата, багажника, контактния ключ си работят безпроблемно. Взех си от МП пирон за 17 лв., 25 лв. за нарязване при ключар и оттогава никакъв проблем. Другия вариант е да си купиш ключалка, да я дадеш на ключар да ти я пренареди на по твоя ключ и да я монтираш. Но като виждам проблема не е само в шофьорската врата. А относно заключването - чичко Форд го е измислил така, че да можеш да заключваш с всеки попаднал ти ключ, но да отключваш единствено с твоя.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Няма какво да сечеш.
Залята е със силикон по периферията.
Режеш силикона и я сваляш.
Аз срязах силикона с отверката.
Залята е със силикон по периферията.
Режеш силикона и я сваляш.
Аз срязах силикона с отверката.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Най вероятно се е поизтрил ключа. Сваляш всички ключалки и заедно с ключа при ключар. Той ти оправя ключалките и прави ключ по тях и си готов.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Това с ключалките е излишно, всеки добър ключар ще ти направи ключ по стария колкото и да е изтрит.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Да ама то се поизтриват и пластините на ключалката получава се така че ключа работи с някой ключалки а с други не. Затова се носят и ключалките.
-
- потребител
днес направих ключ //12лв.// но отключва всичко освен лявата врата,срещу още 20лв ще го оправят но трябва да сваля патрончето.
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2010, 20:52
- Модел на автомобила: Ford Fiesta studio
Здрасти колега,възможно е да си решил проблема,но аз самия до вчера се занимавах със същия...невероятно,но едно впръскване на тънко масло в ключалката и малко време го реши..сега е спомен.