Теч в купето /Mondeo MK3/

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
iChi
потребител
потребител
Регистриран: 17 апр 2013, 19:36
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK3 2.0 TDDi Ghia
Status: Извън линия

Теч в купето /Mondeo MK3/

Мнение от iChi » 31 май 2013, 10:33

Здравейте, колеги. От 2 месеца съм горд собственик на Ford Mondeo MK3 2.0 TDDi Ghia. До момента не съм имал абсолютно никакви проблеми с автомобила, единствено се занимавах с премахването на дребни интериорни забележки.
Тези дни имаше обаче доста силни дъждове и забелязах, че от шофьорската страна се появява вода в краката ми. Свалях уплътнението под чистачките, но не забелязах нищо нередно. Когато се заврях при педалите и като огледах отдолу забелязах, че проблемът не идва от снопът с кабелите, влизащ в купето (както четох в една подобна тема), а идва от място, което не мога точно да установя. Ще съм благодарен, ако успеем заедно да разрешим моят проблем.
Прикачвам снимки :
Изображение

Изображение

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Теч в купето /Mondeo MK3/

Мнение от Любо » 31 май 2013, 11:40

Като начало може би трябва да провериш целостта на уплътненията на вратата. Ако има скъсани, пробито или не добре легнало вероятно от там влиза водата.
Има предвид, че външното уплътнение има вентилационни отвори в горната част и сигурно се пълни въпросът е да няма откъде да излиза напълненото.
Ако уплътненията са здрави, може би вратат не ляга достатъчно плътно върху тях... виж дали се смачкват примерно с лист индиго (не съм го пробвал, но може да даде ориентир).

Потребителски аватар
iChi
потребител
потребител

Мнение от iChi » 31 май 2013, 12:09

Не е от вратата, защото когато полея предното стъкло с вода, тогава започва да влиза вода в купето... някъде отгоре се стича.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 31 май 2013, 12:24

Свали си кората на чистачките и провери дренажните отвори в краищата, ако са запушени и водата се събира търсейки начин за оттичане!
Друг вариант е уплътнението на стъклото да пропуска, обикновенно в горния ъгъл, това се забелязва и визуално.

Потребителски аватар
iChi
потребител
потребител

Мнение от iChi » 13 юни 2013, 13:00

Проблемът е открит и решен. Оказа се, че има дупчица в силикона, който държи предното стъкло. Махнах лайсната, сложих силикон и вече всичко е наред. Благодаря на всички за напътствията :)

Отговори

Върни се в “КУПЕ”