Демонтиране на лайсна от багажника на Focus
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
Демонтиране на лайсна от багажника на Focus
Колеги да ви питам ако някой знае или е демонтирал лайсната от вратата на багажника на Focus комби защото крушките които осветяват регистрационния номер се пълнят с вода. Видях само че от двата края на лайсната има самозалепваща се лента иначе при лампите не се виждат нито винтове или пластмасово щипки!

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Демонтиране на лайсна от багажника на Focus
Свали вътрешната кора на вратата на багажника и ще видиш захвата на въпросната лайсна.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Плафоните не излизат ли директно? Поне на моя са така- съмнявам се на комби да е по различен начин
Пробвай леко да подхванеш плафона от единия край и леко да го измъкнеш. От единия край има метална пластина, която го държи.
Тук се вижда в дясно:

Ако не се лъжа от страната, където е без пластината се вадеше по-лесно, защото като напънеш от там, пластината поддава и плафона излиза.

Пробвай леко да подхванеш плафона от единия край и леко да го измъкнеш. От единия край има метална пластина, която го държи.
Тук се вижда в дясно:
Ако не се лъжа от страната, където е без пластината се вадеше по-лесно, защото като напънеш от там, пластината поддава и плафона излиза.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Плафоните мога да ги изкарам просто не знам как да сваля пластмасовата черна лайсната.madboy написа:Плафоните не излизат ли директно?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Идея е, че се пълнят отгоре през лайсната демек. На мен единия плафон беше пълен с боклуци и даже клеми на крушката бяха изгнили .., а светлината на лампата се виждаше на 15%. Но си мислех, че се пълни от завихрянето на водата и мизерията зад колата. Само уплътних плафона. Ще видя дали има пак боклуци в него.
Май ще пробвам и аз да махна лайсната.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Отгоре през лайсната се пълнят миналата седмица видях че не ми светят крушките свалих плафоните бяха мръсни вътре и ги изчистих после ги монтирах. На следващият ден заваля дъжд колата не бях я карал беше си на паркинга погледнах отдолу плафоните имаше в тях вода като сваля лайсната ще видя какво е положеното.madboy написа:Идея е, че се пълнят отгоре през лайсната демек. На мен единия плафон беше пълен с боклуци и даже клеми на крушката бяха изгнили .., а светлината на лампата се виждаше на 15%. Но си мислех, че се пълни от завихрянето на водата и мизерията зад колата. Само уплътних плафона. Ще видя дали има пак боклуци в него.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Doin написа:Свали вътрешната кора на вратата на багажника и ще видиш захвата на въпросната лайсна.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
aspasia, изкоментирай, моля, подробностите и тънкостите, че моите плафончета са направо зеленясали
въпреки, че ги демонтирах и почиствах преди 1.5- 2 години.

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
-
- потребител
Намерих един сайт който обяснява как става трябва да се махне вътрешната кора първо после плафоните и после лайсната която е захвана от вътре с болтове и щипки ето го и линка http://www.dafoot.co.uk/hiking-a-backpa ... rab-handleиво г. иванов написа:aspasia, изкоментирай, моля, подробностите и тънкостите, че моите плафончета са направо зеленясали
Тази седмица няма да мога да сваля кората като гледам ще е дъждовна ще изчакам по хубаво време ще взема двойно залепваща лепенка и силикон и се надява да оправя проблема!
-
- потребител
Вчера я демонтирах лайсната държи се на три болта които се свалят от вътрешната страна два от тях бяха ръждясали поради простата причина че и от тях е влизала вода. Има едно уплътнение което с годините се свило и не уплътнява добре и влиза вода в лампите на регистрационния номер. Аз лично сложих ново уплътнение върху старото и сложих полиретаново лепило като се надявам че съм си решил проблема качвам и снимки!