Пета врата на ford smax не се отключва
-
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2013, 17:04
- Модел на автомобила: Ford S-Max 2.0, 140 к.с., 2007, TDCi Titanium NAVIGATIE/PDC/BLUETOOTH
- Status: Извън линия
Пета врата на ford smax не се отключва
Здравейте колеги,
Проблем: Наскоро си купих Ford S-Max TDCI Titanium 140 к.с. произведен 2007 година. Като цяло колата ми харесва и мога да кажа че съм доволен от двигател и купе, малко е твърда возията, но като се вземе предвид концепцията на автомобила (спортен мини-ван) е оправдано. Понякога се проявява следният проблем (дефект призрак), петата врата на колата се заключва и когато се опитам да я отворя не се отваря, въпреки че се чува как механизма работи „щрака“. След известно време се отваря, особено когато мина през някоя дупка. Най-вероятно става въпрос за клеясване на отварящия механизъм на вратата, поне това чета от чуждите форуми.
Въпрос: знаете ли дали в България има майстор, който модифицира заключващия механизъм, така че този проблем да не се появява въобще и без да е нужно механизмът да се смазва или раздвижва.

Проблем: Наскоро си купих Ford S-Max TDCI Titanium 140 к.с. произведен 2007 година. Като цяло колата ми харесва и мога да кажа че съм доволен от двигател и купе, малко е твърда возията, но като се вземе предвид концепцията на автомобила (спортен мини-ван) е оправдано. Понякога се проявява следният проблем (дефект призрак), петата врата на колата се заключва и когато се опитам да я отворя не се отваря, въпреки че се чува как механизма работи „щрака“. След известно време се отваря, особено когато мина през някоя дупка. Най-вероятно става въпрос за клеясване на отварящия механизъм на вратата, поне това чета от чуждите форуми.
Въпрос: знаете ли дали в България има майстор, който модифицира заключващия механизъм, така че този проблем да не се появява въобще и без да е нужно механизмът да се смазва или раздвижва.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Пета врата на ford smax не се отключва
Всеки уважаващ се автоключар, може да се справи с проблема.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford S-Max 2.0, 140 к.с., 2007, TDCi Titanium NAVIGATIE/PDC/BLUETOOTH
Благодаря за съвета! Ще се консултирам с автоключар.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Аз имах същия проблем. Оказа се, че е в следствие на ниско напрежение бравата мърда нещо, но не успява да се отвори.
В моя случай акумулатора беше заминал и след смяната му нямам проблем.
Но в твоя случай както го описваш
В моя случай акумулатора беше заминал и след смяната му нямам проблем.
Но в твоя случай както го описваш
ми прилича на слаба връзка по буксите или прорит кабел. Обърни внимание и на кабелите в маншона между 5-тата врата и купето.sergi написа:... Понякога се проявява следният проблем (дефект призрак), петата врата на колата се заключва и когато се опитам да я отворя не се отваря, въпреки че се чува как механизма работи „щрака“. След известно време се отваря, особено когато мина през някоя дупка....
-
- потребител
Благодаря за споделеното мнение, но аз си мисля че е механичен а не електерически проблем, защото при натискане на бутона за отваряне на вратата се чува как механизма работи и отключва, но самата ключалка явно не се движи напълно и след като мина през някоя дупка вратата се отваря. Ще я закарам на автоключар да видя той какво ще каже.
-
- потребител
Ето какво пише в ford owners club за този проблем:
http://www.fordownersclub.com/forums/to ... wont-open/
Когато отида на проверка при автоключар ще пиша допълнително.
http://www.fordownersclub.com/forums/to ... wont-open/
Когато отида на проверка при автоключар ще пиша допълнително.
-
- потребител
Проблемът с вратата се оказа както предполагах, механичен. След напръскване на механизма със специален спрей проблемът е отстранен.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти: