Идеи какво да се нанесе над битум Body 950
- vancata
- потребител
- Регистриран: 23 май 2011, 15:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Идеи какво да се нанесе над битум Body 950
Колеги проблем със загниващи калници и реших да си поиграха, пък дано удържат някоя друга година. Шкурих до метал, мазах с преобразувател.. след това сложих грунд и пръснах с body 950 -черен битумен спрей. Сега забелязвам, че битума се дере страшно лесно, някакви идеи за нещо икономично и устойчиво на атмосферни условия с което да го мацна отгоре битума?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Идеи какво да се нанесе над битум Body 950
Каквото и да сложиш, все тая, битума не е залепнал за повърхността и ще се люпи заедно с покритието. Виновен за това евентуално е преобразователя.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: Идеи какво да се нанесе над битум Body 950
Аз си оправях едната вежда с подръчни материали, но си взех скъп преобразувател.
След преобразувателя, минах с груд и после феролит, но преобразувателя много добре затвори ръждата и мисля че се получава химичен процес. Според мен се люпи защото въобще не се задържа.
Когато взех колата забелязах че дюшемете е цялото в люпещо се боди, на места там където се държеше здраво и не падаше се зачудих, започнах да ръчам и се оказа че има някаква боя предполагам от завода, но на повече всеедно имаше груд или нещо което не държи.
Така че след грунда го мини с неква боя и после с битума според мен.
След преобразувателя, минах с груд и после феролит, но преобразувателя много добре затвори ръждата и мисля че се получава химичен процес. Според мен се люпи защото въобще не се задържа.
Когато взех колата забелязах че дюшемете е цялото в люпещо се боди, на места там където се държеше здраво и не падаше се зачудих, започнах да ръчам и се оказа че има някаква боя предполагам от завода, но на повече всеедно имаше груд или нещо което не държи.
Така че след грунда го мини с неква боя и после с битума според мен.

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.