Въпрос за Fiesta Mk IV Zetec

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
kaliandar
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2005, 17:07
Модел на автомобила: Fiesta 1.3 mi '93
Status: Извън линия

Въпрос за Fiesta Mk IV Zetec

Мнение от kaliandar » 22 окт 2007, 15:48

Здравейте,
решил съм да си взема Fiesta Mk IV Zetec, реколта '97 или по-млада. Напоследък обикалям моргите... ааа борсите да кажа, и като гледах няколко такива фиестички, забелязвам нещо странно:
Като подам газ, за част от секундата колата се замисля, и даже оборотите падат все едно ще загасне, и чак тогава вдига оборотите. Освен това, като съм подал газ и в момента е например на 2500 оборота, при отпускане на газта съвсем за малко и подаване веднага пак /преди оборотите да са паднали/, пак се замисля докато вдигне оборотите. И това го забелязах на поне 3 различни коли, всичките бяха 1,25 Zetec. Та.. въпросът ми е нормално ли е това? Или по скоро на какво се дължи? Ако някой колега с такава фиеста може да каже как се държи неговата, ще съм благодарен.
Поздрави,

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 22 окт 2007, 16:49

По принцип не е нормално това.
Трябва да реагира веднага, поне моята в момента е така.
Като я взех и тя правеше такива номера но в поносима степен.
Полека лека се оправи, обаче сега пак от време на време като си и дойдат нейните :) пак са прай на шашава.
По принцип давам акъл на хората като запалят студен двигател да чакат поне минутка да поработи на празен ход преди да потеглят ама аз не го спазвам.
Паля и тръгвам!
Някой път всичко е гладко някой път не. Ако не е гладко след 50 метра, смяна на предаваката и вече всичко е гладко :)
Сега обаче е студено и си я изчаквам понеже качва почти до 2000 оборота като запали. Чакам да паднат на ~1200 и тогава потеглям.
Не ти казвам на 100% вземай но ако ти е много на сърце гледай някоя с по-слабо проявено такова и я вземай.
Изчакай да позагреят да свалят оборотите на ~900, след това ги изфорсирай и ако пак глъхнат ... ба ли го не ги вземай.
Чекай и некой друг да се изкаже но може да са една камара неща които струват пари.
Моята е слънце :)
Тия дни напрао ми иде да я разцелувам заради разхода :)

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 22 окт 2007, 18:25

paci написа:......Тия дни напрао ми иде да я разцелувам заради разхода :)
а 1,25 ще я из чу..аш ако и знаеш разхода-169км-20лв чист градски разход.
На мой колега фиестата беше по същия начин като я вземахме,от борсата момчето каза,че и има нещо на двигателя *00201* и я пуснал на цената 3100лв(98г.ghia)
Човека си я кара така вече 2месеца,нищо и няма,вероятно ламбдата изменя стойностите си при студено в следствие на 9 годишната си работа.Като загрее проблема го няма,това нее пречка.Има вероятност и гърне/катализатор да е запушен,но след като на загрял мотор не се проявява-вероятността изчезва.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 22 окт 2007, 20:43

~6-6.5/100 градско на мен ми звучи невероятно, освен ако не е карана в неделя или нощем ...на магистрала разходът трябва да е 4-4.5 :)
А тоя номер със замислянето май е кусур на много фиести, но би трябвало да се тества дали го прави и в движение. Моята и на двама комшии( същите-1.25) го правеха в началото, но нещо им се намества и сега са ОК. Може би по автокъщите сменяват акумулатори(ресетват) и после няма никакво движение, палят и тестват само на място...TPS-а ли става мързелив като не се карат ...знам ли...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

kaliandar
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2005, 17:07
Модел на автомобила: Fiesta 1.3 mi '93

Мнение от kaliandar » 24 окт 2007, 11:47

Хмм, странно.
Според мен не е нормално като цяло това със замислянето, но пък ако казвате че се оправя с времето... *00147*
Това с изключването на акумулатора и ресетването на компа ми звучи логично, но знам ли... честно казано не смея да взема някоя която го прави тоя номер, а досега от всички, които съм гледал, на всичките го правеше тоя номер, но само на една беше толкова слабо изразено, че почти не се забелязваше. Но пък чукаше нещо по двигателя....
Знаете ли за някакви други слаби места на тези фиести, за които да се оглеждам?
Поздрави,

Потребителски аватар
varta777
потребител
потребител
Регистриран: 16 окт 2007, 17:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1998 Zetec-S 16V 75HP
Контакти:

Мнение от varta777 » 13 ное 2007, 16:51

Абе да ти кажа и мойта го има това. Маи си е нещо нормално при тия фиестички. Обаче искам да питам и нещо друго. Сутрин като е студено и като я запаля пържият път ми гасне. Вторият път като я запаля ок ама.....Нормално ли е това
отклоняваш се от темата направи си нова ,само че в точния раздел
pepy

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”