scorpio 2.9 4x4 VS mondeo 2.0 16v 4x4

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Supercherry
потребител
потребител
Регистриран: 16 фев 2008, 18:49
Модел на автомобила: sierra 4x4
Status: Извън линия

scorpio 2.9 4x4 VS mondeo 2.0 16v 4x4

Мнение от Supercherry » 21 фев 2008, 15:24

здравейте. до сега карах сиера 4х4 и сам много доволен но вече си е старичко и сега се колебая между скорпио 2.9 4х4 и мондео 20 16в 4х4. скориото е старичко като дизайн и чувам че 2.9 харчи около 19 бензин, а и частите се намират много по трудно , но от друга страна е можеби най-здравия форд и с возията му нищо не може да се сравни а и от към екстри не се различават много с мондеото.само не знам скорпиото дали има тази противобоксуваща система дето я скагат на мондеото. също така колеги ви моля за мнения за метан на двата мотора ако някой може да сподели някакви наблудение ....10х
Прикачени файлове
90bd_27.jpeg
11201964507294450_3.jpeg

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 21 фев 2008, 16:24

Ами за да не е от старо пак на старо, вземай Мондеото и това е :) Ако правилно съм разбрал говориш за старото Скорпио с 145к.с. Мондеото е със 130к.с. обаче гаранция, че ще скъса батко си /или по-скоро баща си/ :twisted: Скорпиото е много тежко и откъм разход и откъм поддръжка за съжаление.

Supercherry
потребител
потребител

Мнение от Supercherry » 21 фев 2008, 16:50

скорпиото е междинката не е най новото и да 145 к.с.
а мондеото 2.0 16в до 96г е 136 к.с. а на мондео 2 от 97 до 2001 е 131 к.с. с мондеото си мисля че сам запознат. имам едно приятелче дето има морха само за форд и по край недо знам доста нещта. за сайаление за скорпио не знам почти нищо карал сам едно от първите и сам много доволен от возията. мерси за мнението колега

P.S. мондео 4х4 след 96г. не се произвежда. :cry:

Потребителски аватар
2.9
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2006, 19:09
Модел на автомобила: Scorpio2.9 24V COSWORTH Ghia,Scorpio 2.9 12V Ghia;Еscort XR3i 1.8 16V cabriolet

Мнение от 2.9 » 21 фев 2008, 19:32

Мондеото е по-практичният избор.във всяко отношение е по-нов и модерен автомобил от междинката.Старият чугун V6 2.9 12V си е морално остарял двг с неутолима жажда за гориво но при добра поддръжка има огромен ресурс километри.Скорпиото бие с принадлежността си към друг клас автомобили-сядаики зад волана на запазен Скорпион разбираш че голямата кола си е голяма работа.По отношение на вървенето и на мен би ми било интересно кой-кого.Монди има вентилиран двигател и по леко купе но старият боен кораб разполага с 238Nm което е по важната единица.В момента юркам едно 2.9 4х4 но то нещо е изтормозено и не върви дори колкото основното ми 2.9 със задно.От друга страна и Ескорта ми дето е 130 коня /почти колкото монди/не ме впечатлява особено.
Моето мнение е че бих избрал въпреки всичко Скорпио но аз до болка съм му свикнал.То е колкото здрав толкова и капризен автомобил.От Мондеото кой знае какви впечатления нямам-май няма сериозни оплаквания но и двете коли си имат свойте стандартни болежки.Така че избора основно трябва да се свежда до състояние на колата,ниво на оборудване,цена и т.н.а не толкова като конкуренция между двата модела. Успех с избора и безаварийно каране!

Supercherry
потребител
потребител

Мнение от Supercherry » 21 фев 2008, 20:10

колега щом таркаляш същото скорпио кайи на газ или бензин колко харчи и най-много ме интересува дали има тази противобоксуваща система дето я слагат на мондеото. също така ако ти е удобно да кажеш кои са слабите места на звяра. за сега клоня кам скорпиото

Потребителски аватар
2.9
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2006, 19:09
Модел на автомобила: Scorpio2.9 24V COSWORTH Ghia,Scorpio 2.9 12V Ghia;Еscort XR3i 1.8 16V cabriolet

Мнение от 2.9 » 21 фев 2008, 22:52

A ти щом търкаляш Сиера си по-подготвен за проблемите на Скорпио отколкото на Мондео.Те са в голяма част еднакви.Течовете от тук от там-от картер от капаци на главите,не дай боже от сервоусилвателя на волана.При 2.9 първо се ориентирай към проверка на трансмисията-заради тежкото купе и коравия двг тя страда и се появяват сериозни много неприятни хлабини по ск.кутия,кардан и основно заден диференциал придружени с постоянен вой.За блокировката-както се уредиш-някой са със блокаж някой не.И ако не се лъжа това важи само за задния диференциал.Мотора е много корав-редовна смяна на масло,антифриз/стоически деяни и на вода/,добри свещи, кабели и ресурса му е огромен.Шумен си е по природа.За разхода.......е жаден е-18-22 ми гори газ в София в зависимост от сезона,настъпване,клима и т.н.Извънградско-10-12 в зависимост от скоростта 110-170.На бенз практически не карам въпреки че ревностно държа да е в изправност и да функционира добре на бенз.Ако купуваш от БГ. то колата най-вероятно ще има газова уредба и е много важно да се провери работи ли идеално на бензин.Най-добре е кола от чужбина или просто такава дето не е помирисвала газ.Дългото каране на газ съсипва клапаните,дюзите и пълни ЕКУ с грешки.Разбира се това важи и за Мондео и за всички коли.По окачването всичко е като Сиерата така че там си подготвен-да не е разкрачено,да няма хлабини в управлението.АБС отказва често.При по-старите модели често климатиците изпускат а сервизите не успяват да ги оправят.Специално внимание на ел.инсталация-стъклоповдигачи,километраж,оборотомер-всичко се гледа под лупа.Ел.гръбнака на Скорпио е много сериозен и е гот когато всичко бачка но са тегави проблемите с нея.Голям акумулатор,алтернатор в кондиция!!-дори спирачките са на ток.Набора възможни екстри е безкраен но е безмислено ако не работят.Та така-ако горепосочените неща с в ред и окачването е в ред се качваш на непретенциозна и много приятна за каране кола със страхотна возия.Бях изненадан че 4х4 завива колкото и 4х2! 3-та година карам старото Скорпио /само със задно/,взех го в да кажем средно състояние и с изключение на забележките с които го купих и проблеми с АГУ нищо не съм му правил още.Усещам че окачването вече се предава пред безкрайните Сф.дупки,но все пак не е пипано около 5 години.Части има все още навсякъде,доста поевтиняха в сравнение с преди а и втора ръка се намират.Надали съм се сетил за всичко-ако има нещо питай.Успех!

Supercherry
потребител
потребител

Мнение от Supercherry » 22 фев 2008, 19:59

много ти благодаря колега лека и безаварйина

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”