Колко ще ми струва и дали си заслужава ремонта

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
men79
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2009, 20:12
Модел на автомобила: ford fiesta
Status: Извън линия

Колко ще ми струва и дали си заслужава ремонта

Мнение от men79 » 21 ное 2009, 18:21

Имам форд фиеста 1.3 бензин с газова уредба. Стана късо съединение и в движение се запали двигателя. Изгоряла е ел инсталацията в предната част, доста маркучи,казанчето с антифриза, моно инжекцията на двигателя и др. Гледа я автомонтьор и каза, че ремонта с частите , всичко ще излезе около 700 лева. Искам да чуя и вашето мение по въпроса. Дали да я ремонтирам, дали да я дам в автоморга и колко мога да взема (колата е с нови летни и зимни гуми с лети джанти, нов акумулатор, нова водна помпа, нови амортисьори).

Чудя се какво да правя, дайте вашите съвети.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Re: Колко ще ми струва и дали си заслужава ремонта

Мнение от bateto_toshko » 21 ное 2009, 18:45

коя година е произведена тази фиеста?Колко време е горяла отпред.Самия двигател обгорен ли е?
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

men79
потребител
потребител

Мнение от men79 » 21 ное 2009, 18:53

Фиестата е 1992 г. и уж бързо я загасиха, но са изгорели доста маркучи, не изцяло просто са прекъснати, прегорели на места, ел инсталацията се е оголила, изгоряла е изолацията, моно инжекцията е изгоряла ( пластмасовото над двигателя), казанчето за антифриза. Утре ще направя и снимки да се види.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 21 ное 2009, 21:10

аз на твое място не бих дал 700 лв за ремонт.....освен ако колата няма някаква сантиментална стойност за тебе, ама ти си знаеш най добре.Аз досега не съм виждал ел.инсталация пипната от Бг майстор и да не си е оставил ръцете :roll:
Ето ти няколко фиести с цени между 700-1200 лв.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако си купиш друга фиеста , не е гаранция , че ще е цвете за мирисане , но пък старата може да я ползваш за резервни части.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 21 ное 2009, 21:44

ако я дадеш за скраб ще вземеш около 200-300 лв ,ако я продадеш на части ще вземеш повече ама това е при условие че си имаш собствен гараж или двор където да я държиш
аз също ти предлагам да се ориентираш към нещо друго ,тъй като дори да ти я закрепят за месец два ел инсталацията колкото да ти вземат парите ще имаш ядове по късно
макар че аз дадох 1300 лв за ремонт на моята преди лятната отпуска ама не за ел проблем,просто така прецених плюсовете и минусите за покупка на по нова кола от моята 13 годишна и реших да я правя и не съжалявам ,ама всеки си прави преценка сам
времето е като парите-никога не стига

men79
потребител
потребител

Мнение от men79 » 21 ное 2009, 23:20

Абе , още се чудя, дали да ремонтирам, да си купя още една фиеста евтино или да я разкарам, да взема някой лев и край.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 22 ное 2009, 00:09

На твое място вече щях да съм я върнал или разглобил.700 лева не бих дал за ремонт на кола,освен ако самата кола не струва 10 пъти по толкова.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”