Колко пъти сте чупили предното си стъкло?
- bateguri
- потребител
- Регистриран: 26 мар 2010, 15:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 2004г.
Ford Mondeo 2008г. - Местоположение: Кюстендил
- Status: Извън линия
Колко пъти сте чупили предното си стъкло?
Здравейте,
задавам този въпрос понеже не мога да установя дали аз съм си карък и затова за 5 години от камъчета по пътя ми се е пукал 4 пъти предния прозорец или това се случва често и на всички Вас, който пътувате често като мен.
Днес пак на излизане от София един камък фръкна и хайде пак наново малка пукнатина . Добре, че след първото чупене си направих каско и сега не ме е грижа, тоест свикнал съм. Тези от Лев Инс сигурно вече си казват тоя нарочно ги чупи тия стъкла
.
задавам този въпрос понеже не мога да установя дали аз съм си карък и затова за 5 години от камъчета по пътя ми се е пукал 4 пъти предния прозорец или това се случва често и на всички Вас, който пътувате често като мен.
Днес пак на излизане от София един камък фръкна и хайде пак наново малка пукнатина . Добре, че след първото чупене си направих каско и сега не ме е грижа, тоест свикнал съм. Тези от Лев Инс сигурно вече си казват тоя нарочно ги чупи тия стъкла

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: Колко пъти сте чупили предното си стъкло?
3 пъти за година -мислех си че аз съм карък
времето е като парите-никога не стига
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Досега не ми се е случвало такова нещо. А вие, колеги, не сте "каръци". Просто трябва да увеличите дистанцията, а не да се завирате в движещия се пред вас автомобил.
- bateguri
- потребител
dimkar написа:Досега не ми се е случвало такова нещо. А вие, колеги, не сте "каръци". Просто трябва да увеличите дистанцията, а не да се завирате в движещия се пред вас автомобил.
1 път - камион кара в банкета може би на 40-50 метра пред мен и рязко излиза на пътя и хвърля камък
2 път - на магистралата кола ме изпреваря и пак хвърля камък
3 път - в тунел нямаше коли пред мен не знам как стана
4 път - на излизане от София към Кюстендил (днес) имаше голям трафик преди караулката веднага след двете бабунки и мисля, че камъка дойде накъде от разминаващата се с мен кола, защото аз карах наравно с колегата до мен и няма как да дойде от него, защото вече го бях изпреварил горе долу с половин кола.
Значи навярно не си чупил прозорец щом не знаеш, че има хиляди начини да застанеш на пътя на камъка. Карал съм милион пъти сигурно плътно залепен за други автомобили, но никога не е имало подобен ефект

Пожелавам Ви никога да не изпадате в подобна ситуация !!!

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Веднъж преден фар, като дори и не разбрах кога е станало, видях го на сутринта.
bateguri, как за 40 поста си докара "последно предупреждение"!? 

- bateguri
- потребител

не знам и аз как стана колега, дори не помня да съм имал и първо предупреждение, дори и лс не съм получавал просто един ден видях, че пише последно предупреждение под аватара и това е

-
- потребител
- Регистриран: 07 юни 2010, 21:22
- Модел на автомобила: mondeo
От 1982 до днес не съм чупил стъкло....да чукам на дърво!Само на Мондеото стъклото ми се спука 40-50 см но го купих чукнато от камъче с 2-3 мм пукнатини.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
За 20 години 2 стъкла. Едно на Москвича на баща ми преди Сливен при разминаване с един бетоновоз (стана на сол от раз) и веднъж на Скорпиото преди 3-4 години, след като го оставих здраво до къщата на село, вечерта като тръгнах за Видин беше с 15 см пукнатина.
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 09:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E - Местоположение: Plovdiv
Аз лично съм виждал как се появява пукнатина и порасна на една педя, без да се докосва стъклото.
Колега, нали не си монтираш стъкло втора употреба?bateguri написа:за 5 години от камъчета по пътя ми се е пукал 4 пъти предния прозорец
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Ами аз съм го чупил веднъж с тупаница. Просто Ровър-ът не е кола, супер много се изнервих и го праснах... Счупи са като по филмите, а на ръката ми нищо...
- bateguri
- потребител
Никога не съм слагал части втора употреба, та дори и стъкла.фук-фук написа:Аз лично съм виждал как се появява пукнатина и порасна на една педя, без да се докосва стъклото.Колега, нали не си монтираш стъкло втора употреба?bateguri написа:за 5 години от камъчета по пътя ми се е пукал 4 пъти предния прозорец
Два пъти съм използвал услугите на Кобра и два пъти ми го смениха в сервиза на форд.