Съвет за Mondeo

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Froz
потребител
потребител
Регистриран: 12 май 2011, 16:05
Модел на автомобила: none
Status: Извън линия

Съвет за Mondeo

Мнение от Froz » 12 май 2011, 16:13

Здравейте,мисля да се сдобия с Ford Mondeo '97-'99 ,но съм нов за марката и искам съвет относно мотора.Кефят ме 2.0Ghia или 2.5V6, може ли някой който кара такава колица да каже здрави ли са,а относно 2.5 има ли части и майстори които ги правят(че като гледам са доста редки).И последно в cars.bg вървят по 2500 тия коли ,това реално ли е или са потрошени.Мерси предварително за помоща!

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Re: Съвет за Mondeo

Мнение от baidido » 12 май 2011, 17:36

Само да ти кажа, че Ghia е ниво на оборудване, в случая екстри на макс. С шестака трябва да помислиш и за разхода на гориво, няма да е икономичен, а както и писа рядък мотор означава най-вероятно по-скъпи части. За цената не мога да кажа, предполагам че 2500-3000 лв. е нормална цена, все пак зависи от доста неща, пък и ако намериш някой на зор, може и по-малко.
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 12 май 2011, 20:22

за шестака се бъркаш .. разхода е колкото на 2.0 ,а вървежа - доста по добър .. за поддръжката нека се изкаже Милчо че е горд собственик на 2.5 :D: - лични впечатления - добра динамика ,оборотен и приятен с отличен глас ,пасва перфектно на купето .. аз не бих се двоумил 2.5 е избора при липса на силни дизели .

Milcho
потребител
потребител
Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове

Мнение от Milcho » 12 май 2011, 22:38

По мои наблюдения колата е здрава, но това зависи най-вече от това в какво състояние я купуваш и как я потдържаш след това. Части има. Някои неща може да се наложи да се поръчват (особено по мотора), но като цяло аз проблем с набавянето на части не мисля, че има.
Относно разхода - за мен е нормален, аз дори очаквах по-висок. Извън града с нормално каране (нормално за мен...) е падал до 8, а с повече градско, например 350 км в Шумен и 200 км магистрала, даде 12. Средно ми е около 10. (Искам да отбележа, че до сега не съм я засичал с икономично каране.)
baidido написа:Само да ти кажа, че Ghia е ниво на оборудване, в случая екстри на макс...
Най-високото оборудване за модела е Ghia X.

Лично аз съм много доволен. Моята е '98 г. - Ghia X.
Мотора е отличен - с вериги е. При леко каране е много тих и ненатрапчив, иначе има страшен глас :D

Ако имаш още въпроси - питай.

Froz
потребител
потребител

Мнение от Froz » 13 май 2011, 10:33

Мерси за съветите!С верига а?Идеално няма да сменям ремък значи:) Аз си мислех че Ghia се казва изпълнението с 2.0 бензин ,но ясно ще се науча;).А щом е гласовит мотора вече се навих! А някой случайно да му е слагал газов инжекцион да сподели опит?

glebivanov
потребител
потребител
Регистриран: 31 окт 2010, 18:43
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 95'

Мнение от glebivanov » 13 май 2011, 17:23

Froz написа:Мерси за съветите!С верига а?Идеално няма да сменям ремък значи:) Аз си мислех че Ghia се казва изпълнението с 2.0 бензин ,но ясно ще се науча;).А щом е гласовит мотора вече се навих! А някой случайно да му е слагал газов инжекцион да сподели опит?
Здрасти, колега. Моята е като на Милчо, само дето дойде с газов инжекцион по начало. Искам да ти кажа, че съм говорил с доста таксиджии и при нормално каране мога да ги конкурирам по разход. За пример - минавам с пълна бутилка 40 литра около 345 км. извънградско и около 300 - 320 градско (трика е, че при само градско гориш и бензин, докато загрее да мине на газ). Ако караш бясно очаквай, че газта ще свършва на 280тия км... но пък кефа цена няма ;)

Карам колата от малко повече от половин година... много съм доволен. Според мен няма да съжаляваш, ако я вземеш, особенно ако е Ghia X!!!

NEXT1
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2008, 01:50
Модел на автомобила: FORD MONDEO

Мнение от NEXT1 » 17 май 2011, 22:16

най добрия ford е продадения :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ghia <:-P: много ясно
Последна промяна от NEXT1 на 21 май 2011, 12:12, променено общо 1 път.

Froz
потребител
потребител

Мнение от Froz » 18 май 2011, 17:29

Евала ,като се сдобия с машина ще кача снимки :D: Next1 ти кво правиш в тоя форум бе пич? :)

NEXT1
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2008, 01:50
Модел на автомобила: FORD MONDEO

Мнение от NEXT1 » 21 май 2011, 12:11

преча ли ти ? :mrgreen:

Заключена

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”